anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Crezi ca rautatea a ajuns la cote alarmante? Crezi ca ne-ar trebui,, o zguduitura puternica" pentru a ne reveni? Crezi ca ar trebui sa murim? Parerea mea e ca rautatea oamenilor a atins limitele maxime.In Biblie spune ca semnele sfarsitului vor fi disparitia respectului, a dragostei fata de oameni, multe razboaie si catastrofe naturale, crime, secete, cutremure dar cel mai important cresterea infractorilor si a rautatii. Ce parere aveti? Suntem pe cale de disparitie? Eu cred ca da, deoarece sfarsitul se apropie conform Bibliei si semnele zise se adeveresc. Ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Cred ca exagerezi concluzionand ca, tot ce se intampla este rau si toti oamenii sunt rai si lipsiti de respect. Cred de asemenea ca, te uti prea mult doar la stirile de la ora 17, unde se acorda atentie doar intamplarilor negative, din lume.
Intodeauna in lume s-au intamplat si bune si rele, dar intodeauna a primat binele si cred ca si tu stii acest lucru. In lume sunt multi oameni buni, cu suflet mare si cu frica lui Dumnezeu, ei se zbat sa traiasca in limita unor norme morale si legale si asa se intampla in toate tarile lumii.
Despre sfarsitul lumii (apocalipsa) s-au scris rauri de carti si s-a facut multa valva si nu numai de acum. Sunt oameni care se simt bine sa raspandeasca stiri catastrofale si sunt destul de multi naivi care si cred aceste stiri. Intr-adevar acum si la noi, am "importat din occident" si multe lucruri rele, droguri, destrabalare, lipsa de respect pentru sine si apoi pentru cei din jur, insa o sa treaca si aceasta '"furie" si vom reveni cu timpul si la sentimente de pretuire a propriei noastre persoane, precum si a celor din jurul nostru. Nu-i timpul trecut. O sa avem parte si de multe lucruri bune, dar depinde de noi daca acestea vor prima, pentru ca fiecare din noi trebuie sa faca mai multe fapte bune si sa se cultive mai mult, pentru a intelege asa cum se cuvine complexitatea vietii si faptul ca avem si drepturi dar avem si obligatii pe care trebuie sa le aducem la indeplinire.
Eu cred ca binele va invinge, iar viata pe pamant va capata noi valente, iar noi oamenii vom dovedi ca suntem inteligenti si suntem generatori de bine. Alienarea care a aparut in prezent se datoreaza si intelegerii gresite a democratiei si libertatii. S-a inteles ca fiind democratie si libertate fiecare poate face orice vrea, fara sa tina seama de sentimentele si nevoile celor din jurul lor si acest lucru a determinat nevoia acestor oameni de a cere, fara a da nimic inapoi societatii si celor din jurul lor. Ori acest mod de gandire este complectamente gresit si determina un comportament aberant la unii din semenii nostri, dar acestia sunt totusi putini, fata de marea masa a oamenilor din aceasta lume.
Schimba-ti conceptia negativa despre viata cu una pozitiva, canalizeaza-ti energia spre fapte bune pentru tine si pentru altii si vei vedea ca efectul asupra psihicului tau va fi miraculos si vei avea puterea de a gandi ca, noi suntem "nemuritori" prin ceea ce facem si asa vom fi mereu, iar lumea se va schimba atunci cand noi toti vom face ceva pozitiv cu viata noastra si a celor dragi noua.
Mult succes, incearca sa vezi partea plina a paharului si stai cat mai mult pe TPU pentru ca aici chiar oamenii sunt buni si vor doar binele celor ce "navigheaza" pe acest site.

11 răspunsuri:
HepHap
| HepHap a răspuns:

Toate calamitatile descrise de tine au avut loc in toate epocile anterioare. Epidemii de ciuma, razboaie devastatoare, catastrofe naturale, toate acestea au marcat istoria evenimentiala a omenirii. Diferenta dintre noi si antecesorii nostri este ca noi stim, datorita mass-mediei, tot ce se intampla in lume. Si aceasta libera propagare a informatiei ne sperie. Avem impresia ca acum, mai mult ca oricand, s-au inmultit nenorocirile. Imagineaza-ti cum ar fi sa te intorci in Europa razboiului de 100 de ani sau fie si acum cateva zeci de ani, in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Unii credeau si atunci ca e sfarsitul lumii, si nici macar nu aveau acces la marea informatie.

Crede-ma, criminalitatea era mai mare in trecut, cand nu existau organisme moderne de control si de reprimare a criminalitatii. Razboaiele erau o realitate cotidiana. Iar cele mai catastrofale cutremure, eruptii vulcanice, incendii etc. apartin tot istoriei, si nu actualitatii.

| Parintele a răspuns:

Lumea e mult mai linistita acum fata de acum 800 de ani cand era ceva normal sa faci o crima. Insa exista si persoane mai putin informate care citesc doar biblia ( desi nu inteleg nimic din ea) si care chiar cred aberatiile acelea. In special babele de pe la tara cred asemenea lucruri si persoanele nescolarizate.

nony
| nony a răspuns:

Alinu stiu.tranquilo,de unde ti-au venit ideile astea?hee hee
De murit vom muri la un moment dat, darmai bine ar fi sa vezi si partea plina a paharului.Nu tot ce se intampla in lume este rau, sunt multe lucruri frumoase care ar trebui sa te scoata in starea pe care o ai. Pur si simplu dimineata asculta sunetul pasarilor, miroase o floare.
In Biblie spune multe, razboaie, foamete, boli au fost de cand lumea.de ce crezi ca acum este mai rau?

daniela
| daniela a răspuns:

Rautatea nu cred ca avaea vreodata apogeu pentru ca asa e omul... invidia si egoismul duce la o rautate cat mai accentuata

| elena a răspuns:

Rautate la limite maxime a existat de la primii doi oameni, respectul si dragostea fata de oameni a inceput sa dispara incet, incet odata cu aparitia celui de-al treilea om...razboaie au avut loc cand deja oamenii erau mai multi, catastrofele naturale au existat de cand exista si Pamantul, de ce sa ne alarmam? De cand exista Biblia, au avut loc in diferite perioade ale omenirii toate cele expuse mai sus si mereu s-a facut afirmatia, ca se apropie sfarsitul lumii...parerea mea este ca omul a facut lumea si tot el va fi acela ce o va duce la pieire.

| adyth a răspuns:

Da rautatea si nesimtirea, egoismul si tot ce vedem si traim azi a intrecut orice masura. Ne'ar trebui ceva ca prea meritam happy
Dar nu moartea... ceva asa sa ne sperie puternic.ca sa ne revenim tongue
Haoleo lasa Apocalipsa mama, nu te avanta asa departe big grin plus, rautate si razboaie au fost dintotdeaunawinking chill >big grin

| SimpleSergio a răspuns:

Sunt de acord cu Mariana...Ca tine, ALYNHoliavo, gandeste si tatal meu... uneori cred ca este pesimist.vede lucrurile si viata dintr-o umbra... sper ca se va schimba happy Insa multumesc tuturor celor care m-au facut sa vad "frumosul", celor care si-au pus amprenta asupra meawinking. Referitor la "binele v-a invinge"... da! Iar atunci ghici ce? Vom trece in era varsatorului... Ce spuneti de asta?
in concluzie...cum am mai spus."Lumea va cunoaste fericirea atunci cand puterea dragostei va invinge dragostea de putere." O noapte lininstita!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

1. Biblia e o poveste.
2. Rautatea exista de cand lumea, in toate formele ei, nu e nimic iesit din comun acum.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu stiu ca iubesc... asa ca... vorba lui Caragiale: " Ori toti sa muriti ori toti sa scapam!" Mai bine invatati pe cei de langa voi sa traiasca frumos, incercati sa fiti voi insiva...Nu cred ca s-a potentat raul fata de alte perioade, mereu au existat crime, razboaie...
Probabil ca perspectiva ta e putin intunecata...descreteste-ti fruntea si fii mai +!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu ma luati cu Biblia e o poveste ca asa ceva nu cred, sunt teist si cred deci fara problema asta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cine oare va recunoaste ca este rau? Geme pamantul de oameni de "bine" si vom ajunge probabil sa vedem Raiul pe pamant inainte de a trece la cele vesnice.Se zice aici ca suntem pe cale de disparitie, dar deja ne-am pierdut omenia, am pierdut gustul pentru frumos, nu mai stim sa facem diferenta dintre bine si rau, nu mai avem valori morale, suntem instrainati unul de altul, nu ne pasa decat de noi insine. Disparitia fizica urmeaza in mod logic.Ne place sa credem ca acesta nu se intampla.Pe ce ne bazam? Pe bunatatea noastra?