| Borgir a întrebat:

Crezi ca traiesti? Simti? Esti sigur de ceea ce percepi? Hai sa te intreb ceva daca maine ai murii ai regreta ceva ce ai facut sau nu ai facut? crezi ca ai trait?

12 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Daca maine as murii, as regreta ca nu am facut mai multe fapte bune.Ca nu L-am cautat pe Dumnezeu mai mult, ca nu am trait doar pentru cer.Acolo vom primi rasplata pentru tot ce am facut pe acest pamant.De aceea este important sa ne impacam cu Dumnezeu.Sa primim pacea Lui in inimile noastre.

Apache
| Apache a răspuns:

Sunt un om! ...traiesc dupa regulile societatii, nu ma simt liber ca pasarea cerului,.nu simt ca imi traiesc viata din plin!
simt ca traiesc dupa niste reguli impuse, simt ca traiesc din spusele altora!
pacat ca omenirea cu timpul a uitat ce inseamna viata adevarata!

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Eu consider că am trăit. Atât suferinţa cât şi bucuriile mi-au atras atenţia de acest lucru. Am văzut multe minunăţii chiar foarte simple, dar care m-au făcut să simt atât lucrurile bune cât şi cele rele. Sunt sentimente şi sentimente, eu le consider cele mai de preţ, căci până la urmă orice obiect, orice lucru, fie el cât de mărunt, ne este tot timpul transmis printr-o senzaţie din care se va naşte un sentiment. Poate vorbesc aiureli, dar totul simt că este în noi. Cât despre regretat dacă mâine aş muri? De ce aş mai regreta ceva când moartea ar fi aşa de aproape? Prefer să am o moarte cu cugetul împăcat, totuşi...

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Postarea ta ma duce cu gandul la un citat, nu stiu sigur cine a spus asta: " Crezi ca daca privesti cerul si atingi pamantul, traiesti cu adevarat? ''
Eu mi-am cam trait traiul,mi-am mancat malaiul, le-am cam facut pe toate ( mai am de plantat un pom ), dar nu le-am invatat pe toate si clar as avea multe de regretat, insa ...si iar o dau in citate: '' viata nu este ce ai trait, ci ce îti amintesti ca ai trait si cum ti-o amintesti pentru a o povesti.'' ( Gabriel Garcia Marquez ). Deci vreau sa povestesc copilului meu si nepotilor... vreau sa traiesc si nu vreau nici macar sa-mi inchipui ca as muri maine!

| NickiMinaj a răspuns:

Cum bine zicea drake in superbul slagar moment 4 life " 'cause everybody dies but not everybody lives". eu am trait, am simtit, dar nu suficient. big grin

| Rayyy a răspuns:

Bună,
În primul rând, nu ştiu ce înţelegi exact prin 'a trăi', însă dacă te referi la distracţie intensă sau ceva de genul, nu este cazul meu.
Eu simt că trăiesc întrucât nu las lucrurile să treacă pe lângă mine, întrucât nu îmi permit să dezvolt un trai banal. În fiecare zi îmi pun întrebări despre mine, despre noi, oamenii, despre spaţiul în care trăim, despre timp, despre existenţă. Sunt perfect conştientă că nu le pot găsi un răspuns şi că în tot acest Univers, sunt doar o nouă fiinţă frustrată, dar măcar simt că încerc să le dau o explicaţie, că nu las totul să zboare pe lângă mine. Prin asta înţeleg eu viaţă.
În al doilea rând, dacă aş muri mâine, nu cred că după aceea aş mai fi în stare să percep ceva sau să reflectez asupra vieţii mele anterioare. Teoretic vorbind, însă, da, aş regreta o serie întreagă de lucruri.

| dexro a răspuns:

Nu stiu daaca traiesc daca simt daca traim, dar stiu ca acest gand cum ca nu traiesc este nascut din viata pe care o am si de care nu sunt atat de sigur, deci... Da traiesc, simt si da as regreta deoarece mai am timp sa fac lucruri si nu vrea sa imi fie taiat acel timp brusc asa, daca as avea 80 de ani poate ca nu as regreta, dar asa...

| CrazyTeenager a răspuns:

Cel mai important in viata din punctul meu de vedere, este sa faci ceea ce iti place, evident ca suntem limitati de catre societate si sunt anumite reguli atat scrise cat si nescrise dar nu regret nimic din ceea ce am facut si am trait pana acum asa cum mi-a placut, fara regrete, nu am de ce, mereu m-am ascultat pe mine insumi si am actionat in consecinta.
Acesta este doar modul meu de a trai, poate altii prefera sa traiasca diferit, este dreptul lor.

| Katy_8817 a răspuns:

Cine traieste doar cu dorinta de a da timpul inapoi, cred ca traieste degeaba. Regretele in opinia mea sunt cele mai jalnice sentimente. Depinde la ce te referi cand spui "traiesti". Trupeste cam toti cei care au raspuns traiesc si percep anumite senzatii cu ajutorul receptorilor si a senzatiilor care sunt redate de creer. Depinde la ce te referi cand spui " a simti" si "a trai".

| Babydoll_4700 a răspuns:

Cu bune si cu rele, simt ca traiesc! Si nu regret nimic din ce am facut si as face la fel intr-o alta viata. Traiesc atat dupa regulile societatii, dar mai ales dupa ale mele (nu imi e frica sa arat ca sunt altfel decat ceilalti, ca nu am prejudecatile lor si ca am principii in care cred cu adevarat, chiar daca unii le resping). Si mai ales, simt ceea ce vreau sa simt!

| tomita2011tomi a răspuns:

Draga Borgir,inainte de a pune intrebarea tu chiar ai inteleso? daca nu atunci asteapta pana maine sa mor si poimaine iti dau raspunsul, de regretat, nu mai ai timp de asa ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Simt,iubesc,zambesc,invat si traiesc...accidental. Daca maine as muri as regreta lucruri pe care inca nu le-am facut. Lucrurile facute sunt deja facute si nu mai au rost regretele.

Întrebări similare