| AvalohAlyn a întrebat:

Crezi ca va fi ceva dupa moarte? O continuare a vietii,viata apoi, reincarnare sau pur si simplu disparem pentru totdeauna si nu mai simtim nimic? Ce crezi tu personal?

8 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Trebuie sa fie ceva. Nu stai 80 de ani degeaba ca dupa sa nu mai fie nimic. Totul e relativ.

| N0xEterniS a răspuns (pentru DoarBogdan):

Logica de pescar.Ce treaba are relativitatea cu toata chestia asta?

| DoarBogdan a răspuns (pentru N0xEterniS):

Ideea era ca am raspuns mai lung si la alte intrebari. Acesta a fost doar sumarul -_-
Si efectiv totul vine ca urmare a unui alt lucru. Imi duc povestea mea de viata, care nu e cu nimic mai speciala ca a ta, mai departe. Pana mor. Trecand cu vederea ca o vad altfel pe acest drum si incerc sa o fac mai frumoasa, dupa ce mor oricum nu mai conteaza nimic. Dar totul are un sfarsit. Viata-moarte. Insa cum viata este data din viata, venind doar pentru a ne ajuta sa traim, la fel are si moartea sensul ei. Evident nimeni nu se poate pronunta cu privire la acest concept, pentru ca nimeni nu a vazut ce se intampla dupa, dar... oricum. Cred ca am spus destule. Si tare mi-ar place sa aud cum vezi tu lucrurilewinking

| N0xEterniS a răspuns (pentru DoarBogdan):

Prima data sa raspund la intrebarea topicului, daca tot m-am bagat in seama.
Nu cred ca exista nimic dupa moarte, nici viata de apoi, nici mai ridicol reincarnare, dar nici nu dispari, adica iti raman oasele nu? Pur si simplu, traiesti sub forma de amintire, cum a spus si MarianDragos mai sus, depinde ce impact ai avut asupra altora, doar ca, nu poti sa mai reactionezi.
Tu, esti constiinta ta, care se afla in creier. Daca creierul e incapabil sa raspunda la stimuli, daca s-a ''stins'', tu ce poti face?
Crezi ca te ridici sub forma de fantoma, uitandu-te in jos la corpul tau si realizand ca ai murit, te inalti la cer?
Iti este frica sa crezi ca de fapt, nu mai e nimic dupa.Ca si saracilor care le-au fost impinsa idea asta in cap, precum ca aici nu au multe, dar sa reziste ca or sa fie rasplatiti mai incolo si ca sunt pusi la ''incercare'' momentan.

Citez '' Insa cum viata este data din viata, venind doar pentru a ne ajuta sa traim, la fel are si moartea sensul ei.''
Mai citeste o data, nu intelegi ce afirmi. Ce-ar fi daca ai inlocui '' traim'' cu '' existam''. Da si moartea are sensul ei. Te ajuta sa nu mai existi laughing
De ce vezi moartea ca un pas spre ceva? Ti-e greu sa intelegi ca, corpul tau nu e facut sa reziste o vesnicie? Pur si simplu, 80-90-100 etc de ani, atat poate duce corpul tau, o data ce creierul nu mai functioneaza, incetezi sa mai existi, dar cine stie, poate ne trezim ca in Matrix.
Intr-adevar, nimeni nu se poate pronunta cu privire la acest subiect, dar totusi ar trebui sa luam teoriile mai plauzibile, nu teoriile celor care cred ca pamantul a fost creat acum 5.000 ani.
Daca stai si te gandesti, cred ca mai usor ar fi sa impiedicam moartea decat sa aflam daca e ceva dupa.laughing Inima artificiala, rinichi artificiali mai degraba un proces, proteze etc. Mai trebuie sa extragem constiinta, amintirile pe un usb si boom le copiem in roboti laughing glumesc.

Oricum nu stim raspunsul. N-ar trebui sa ne certam, exact cum se intampla si cu religiile; ca zeul meu imaginar e mai tare ca zeul tau imaginar.

| DoarBogdan a răspuns (pentru N0xEterniS):

Asa e. Nu ar trebui sa ne certam. Mi-a placut ce ai spus despre zeul meu si al tau. Cum adica e mai tare? De unde stii ca am un zeu imaginar? Ma confunzi cu ceilalti crestini. Si da, poate asa ar fi mai bine, sa simt si eu ca fac parte dintr-un grup, dar ma cam indoiesc. Eu nu fac toate lucrurile doar pentru ca asa este cuvantul dat, in mare. Nu ma astept ca dupa moarte sa se intample nu stiu ce minune doar pentru ca asa se spune. Pur si simplu... crezi ca nu exista ceva "magic" si aici printre noi? Ai dreptate cu toata tehnologia, si aceasta perspectiva stiintifica. Dar uneori trebuie sa vezi dincolo de lucrurile astea. Conceptul de om doar la asta se rezuma? In cazul asta nu as vrea sa fiu asa.
Oh. Ti-as scrie mai mult. Dar ma grabesc la curs. Poate cand ma intorc happy

| Dragosdoar a răspuns:

Da cum sa nu,exista o continuare a noastra ce se face simtita prin amintirea celorlalti,apropiatilor nostri,totusi aceasta continuare este doar o prelungire,nu e eterna, se poate diminua odata cu trecerea anilor, deceniilor sau secolelor, mai pe scurt cand amintirea despre tine nu mai exista. Ca exista viata dupa moarte asta nu stiu, stiu doar ce este cert ca exista o continuare

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dragosdoar):

De aceeasi parere sunt si eu! TRAIASCA VESNICIA!laughing

| anonim997 a răspuns:

Disparem si gata, sa fim seriosiwinking