Basme. Noi aratam cum aratam pentru ca asa ne-a "desenat" mediul, asa ca probabil nenea din imagine ar fi fost ca noi, daca mediul s-ar fi schimbat exact cum a fost si ar fi ajuns cum e.
Acesti dinozauri erau asemanatori pasarilor, deci mi-e cam greu sa cred ca ar fi evoluat vreodata in altceva decat pasari. Iar din cate vedem in prezent, nicio pasare nu seamana cu un om. Dupa parerea mea, e aproape imposibil sa-ti dai seama cum ar fi evoluat o specie daca nu ar fi disparut. Sunt mult prea multe variabile in ecuatie.
E interesant de speculat pe subiectul asta. Oare forma umanoida a corpului nostru ar putea fi intalnita si la o alta potentiala civilizatie? Una cu un cu totul alt curs evolutiv? Nu e imposibil. Eu unul cred ca mamiferele au cele mai mari sanse de a atinge un statut de civilizatie. Observam in prezent ca cele mai inteligente animale de pe Pamant sunt mamifere, indiferent daca sunt terestre sau acvatice. Reptilele si pasarile cam lasa de dorit la acest capitol, si de aceea mi-e greu sa cred ca dinozaurii ar fi evoluat vreodata intr-o civilizatie. Pasarile din prezent sunt practic dinozauri evoluati, si desi unele specii au un anumit grad de inteligenta (cum ar fi unii papagali), sunt totusi cam departe de ceea ce poate face un mamifer. Ne putem oare imagina o viitoare civilizatie de pasari evoluate? Cine stie? Si noi am avoluat din sobolani, deci orice e posibil
Cred ca Rassel se referea la aspetul fizic si nu la intelect.Noi suntem tentati sa credem ca cei care arata fizic ca noi, au si acelasi intelect si invers.De fapt ai exemple de oameni care ramanand in functiune numai cu creierul emotional, se comporta ca atare.
"...mi-e cam greu sa cred ca ar fi evoluat vreodata in altceva decat pasari."
De fapt daca acum 65 de milioane de ani un meteorit nu ar fi lovit pamantul formand craterul Chicxulub slabe sanse ca dinozaurii sa mai fi evoluat cum au evoluat asa. Dinozaurii zburatori au fost oarecum favorizati, de unde si aceasta evolutie a dinozaurilor in pasari.
Reptilele au evoluat in mamifere si-n pasari. Singurele care s-au dovedit pana acum mai inteligente sunt mamiferele. Deci acei dinozauri ar fi trebuit sa evolueze prima data in mamifere, si abia apoi sa devina o civilizatie. Mi-e greu sa cred ca reptilele ar putea ajunge vreodata atat de inteligente, si sa ramana reptile. Nu sunt dovezi in acest sens.
Apropo de dinozauri si pasari, ai auzit de specia asta? http://en.wikipedia.org/wiki/Phorusrhacidae
Interesant ca a trait de acum 62 milioane de ani pana aproape in prezent. S-ar putea sa fi fost urmasi directi ai dinozaurilor.
AvalohAlyn întreabă: