Satelitii sunt aparatele care stau pe orbita, cand trimiti ceva spre Pluto, aia e sonda, nu satelit
satelitii in general sunt alimentati cu panouri solare, dar sondele au un mic generator nuclear, pentru ca, lumina e foarte slaba dupa ce treci de jupiter
viteza e data la, lansare, dar mai e data si de mecanica planetara si de gravitatie, o sonda poate sa accelereze enorm in momentul in care intra in campul gravitational al unei planete, mai ales una mare cum e Jupiter, totul e sa intre la momentul si unghiul potrivit ca apoi sa si iasa din respectivul camp gravitational cu surplus de viteza
sondele si satelitii pot fi controlate de la distanta, si au mici chestii care expulzeaza apa sau alte substante, care pot schimba directia sau pozitia, problema e ca, pana la luna ai 20 de secunde delay pentru undele radio, pana la Pluto ai foarte mult, nu stiu exact, dar trece de 1h
Satelitii au celule fotoelectrice si-si incarca bateriile de la ele. Pe sateliti sunt motoare care se comanda de la distanta ca la orice jucarie cu telecomanda. Pozele se transmit cum trimiti poze pe internet. Cand primesti WiFi nu-l primesti prin unde radio?
Viteze sateliti:
Helios B 70, 220 km/s
Stereo 30, 217 km/s
Kepler 29, 743 km/s
Voyager 1 17, 035 km/s
Voyager 2 14, 436 km/s
Daca afli care este cea mai mica distanta intre Pamant si Neptun afli si timpul in care a ajuns un anumit satelit.
Cred ca satelitii mari au motoare cu reactie de aceea pot fi mutati de colo colo, fara sa citesc pe "goagle" doar intuiesc.
Posibil sa mai exista o serie de sateliti mai mici care graviteaza in jurul unor planete.
Nu ar fi o problemă energia. Energia e nelimitată și am evoluat foarte mult tehnologic pentru a o utiliza, a o transforma. De exemplu, putem obține curent electric de la soare. Când se va stinge soarele, atunci nu vom mai obține de la soare, ci din alte sute de surse disponibile în apropierea noastră. Însă asta nu se va întâmpla prea curând. E normal că îți imaginezi alimentări și alte prostii când ăștia ne vând energie nelimitată și ușor de obținut pe o grămadă de bani. E cum ne-ar vinde oxigen.
Tot ce se transmite la satelit și de la satelit se transmite la fel cum se transmite informația oriunde pe glob nefolosind firul (am auzit de wi-fi, de telefonie, de GSM). Prin unde electro-magnetice. Însă toate astea se pot transmite pe o distanță limitată. Oamenii se folosesc și de calcule făcute dinainte pentru ca sateliții să aibă o traiectorie prestabilită.
Ca să știi când un satelit ar ajunge la Neptun (cam departe încât să poți obține ceva de pe acolo) poți calcula matematic. Însă ca să duci un obiect acolo nu vorbești de viteze controlabile și constante (abia putem, controlabil, ajunge pe Marte). Vorbești de puterea forțelor gravitaționale care se manifestă diferit în diverse puncte ale spațiului. Trebuie să avem tehnologie pentru a ne deplasa controlat până la Neptun. Cu o tehnologie mult evoluată de ceea ce avem astăzi tot ar lua câțiva ani.
Satelitii nu se plimba intre planete, ca de aia se cheama satelit. Daca te uiti la 2-3 poze cu sateliti, vei vedea ca TOTI au panouri solare. Cum se pot manevra si cum sunt transmise datele... conexiune la distanta, desigur. Legat de manevrat, majoritatea sunt lansati si plasati pe orbite geostationare si nu au nevoie sa manevreze.
Nu mai poate nimeni controla la o distanta asa mare satelitii, sunt doar lansati dupa o traiectorie calculata pentru a ajunge la obiectivul dorit.
Se folosesc de gravitatia altor planete pentru a capata viteza.
Sunt programate dinainte sa fotografieze oricand si a transmite in mod constant datele pe Pamant.
La un moment dat se va pierde legatura cu orice satelit lansat pentru ca va iesi din sistemul solar cand distanta este prea mare.
Sateliții au baterii care sunt încărcate cu ajutorul panourilor solare, ei au antene cu care comunică cu pământul, cu tehnologia de azi durează câțiva ani ca un satelit să ajungă până la Neptun. Cei mai futuriști sateliți se deplasează cu ajutorul vântului solar și folosesc minireactoare nucleare pentru a obține energie. O baterie de satelit e făcută să reziste ani întregi în condiții dure de mediu. Cam asta știu eu despre sateliți.
NoChanceForUs întreabă: