Pai, sa vedem.
Peste tot oameni preocupati numai de bani si de persoana lor! Lipsa de interes fata de alte persoane.
Neglijarea prietenilor, a religiei, a familiei.
Copiii de peste 12 ani au in cap numai sex, fumat, droguri.
Nu mai exista pic de mila in lumea asta!
Sunt foarte putini oameni buni, iar atunci cand dai de ei ii cataloghezi imediat ca fiind "prosti". Dar de fapt nu stii ca acel om te-ar ajuta sa te schimbi!
Acum revenind la religie, toti o neglijeaza! In afara de oameni batrani, se mai duce cineva la biserica in ziua de azi? Sau mai respecta cineva "cele 10 porunci"?
Auzi peste tot numai injuraturi, la tv numai violuri si crime.
Pacat ca s-a ajuns aici.
Din pacate, eu zic ca nu se mai poate schimba in bine lumea asta
Traim o vreme in care i se spune raului bine si binelui rau.
Omul zilelor noastre se lasa educat de televiziune si ia de bun tot ce se spune acolo.
Am ajuns sa credem ca ceva este normal doar pentru ca mai toata lumea face asta (de exemplu avortul, anticonceptionalele, concubinajul etc). E greu sa-ti mai intemeiezi o familie unita in zilele noastre, in conditiile in care tinerii isi incep viata sexuala la varste tot mai fragede (de multe ori tot din cauza a ce vad la televizor).
Sf.Antonie cel Mare spunea ca: „la sfarsit oamenii vor innebuni, iar daca vor vedea ca unii nu innebunesc, vor zice ca aceia sunt nebuni pentru ca nu sunt asemenea lor".
Rea si invidioasa, egoista, obsedata de bani, tot timpul injura in toate felurile pe ceilalti, asculta tot felul de muzica de ultima clasa (manelele in special), fura, minte, omoara, totul asa cum vor ei, putin le pasa de cei din jur, de ceea ce era odata lumea si de cum a ajuns sa fie acum.
O sa incerc sa ma diferentiez de lumea gri descrisa de cei ce stau deasupra mea. O sa spun ca e o lume distractiva. Sa nu uitam ca noi facem lumea si ca suntem responsabili. Si ca noi alegem sa nu o schimbam. Asa ca nu are rost sa ne mai plangem aiurea.
Cum sa nu fie distractiva? Vad atentate si razboaie in numele Domnului, vad religiosi pedofili sau cu pistolul in mana, vad violatori in serie, ucigasi si corupti canducand tari si culmea, culmea-!- oameni care mai cred ca lumea asta inca este buna.
Cateva cuvinte de duh pentru mine pentru a descris omul de astazi: Homo pugnax, egoisticus, operans, ludens, occidentalis.
ninita întreabă:
AvalohAlyn întreabă: