Oamenii au avut mereu la indemana cunostintele necesare pentru a decide ce sa creada. De ce as sta la televizor acum sa ascult o propaganda de doi lei? Au fost mereu "lideri de opinie" care au incercat sa faca rahatu' praf si sa atraga gloata dupa ei, de ce as avea nevoie de ei? Eu vreau sa ma simt liber. Nu mai ascultati toate mizeriile, gasiti raspunsul inauntru. As fi preferat lumea condusa de cele 10 porunci, daca as fi avut de ales, insa sunt destui care o fac altfel. Nu pot sa aleg decat pentru mine. Ar fi bine sa inteleaga asta si desteptii care cred ca au descoperit esenta vietii.
''Ma voi limita la a-i combate sursele domnului Corut, deoarece mica lui incursiune in lumea conspiratiilor se apropie foarte mult de Holy Blood, Holy Grail si lucrarea franceza pe care s-a bazat cartea respectiva.
Domnul Corut s-a aflat intr-o eroare grava inca de la inceputul emisiunii, deoarece sursele citate de el nu reprezinta scrieri recunoscute de crestinism si voi clarifica acest lucru.
Majoritatea ineptiilor debitate de el sunt preluate din sulurile descoperite la Nag Hammadi si Marea Moarta, fiind datate dupa anul 330 d.Hr.
Cum el este o iluminata figura in teoria istoriei, poate foarte usor sa cunoasca unul dintre principiile de baza al istoriei: Cu cat o scriere este mai indepartata de momentul pe care il relateaza, cu atat este mai inexacta.
Juramantul pe falus ( ca exemplu ) si multe alte idiotenii, au fost extrase din acele lucrari si prezentate ca fiind parte a blocului de scrieri recunoscute de crestinism, in dogma crestina.
De asemenea, a evitat sa isi prezinte sursele noilor traduceri din aramaica, lucru ce a ramas ca fiind realizat de dansul, ceea ce este cat se poate de fals.
Cum spuneam, majoritatea informatiilor pe care le-a prezentat sunt distorsionate si preluate din lucrarile 'istorice' realizate de Pierre Plantard si Philippe de Chérisey.
Din pacate, acestia au fost dati in judecata de catre statul francez pentru fals si uz de fals, deoarece dovezile prezentate in lucrarea lor au fost falsificate, precum si noile " traduceri " ale textelor originale in coroborare cu noile manuscrise descoperite la Nag Hammadi si Marea Moarta.
El a omis cateva elemente ( Iisus s-ar fi casatorit, ar fi avut mostenitori etc. ) si a pastrat celelalte prostii imense precum ideea marii conspiratii puse in miscare cu Marele Sinod.
Sursele sale au fost cercetate cu mult timp inainte de a le prelua el, au fost demontate din punct de vedere istoric progresiv.
A mintit atunci cand a spus ca toate prostiile debitate de el pot fi regasite in Vechiul Testament ( fiind trecut prin majoritatea scrierilor ) si , de asemenea, a mintit cu privire la autenticitatea surselor sale.
Domnul Corut nu a realizat nicio traducere, preluand pur si simplu alte lucrari ce au fost combatute, folosind o parte din discursul respectiv, mulandu-l pe ideile sale.
A folosit sisteme de referinta multiple, dar fara nicio legatura de cauzalitate intre ele, combinand idei provenite din surse total contrare, extrapoland o macro-idee ce i se potrivea in respectiva scriere.
Nici la capitol de stiinta nu este la fel de informat cum pretinde ( ma intreb in ce este acest individ cu adevarat versat ), deoarece a stipulat niste pareri stiitifice, pareri ce nu mai sunt in concordanta cu noile descoperiri ( vezi teoria universului in continua expansiune si a supragaurilor negre din centrul galaxiilor, teoria string-urilor, teoria sistemlui solar binar - sunt exemple prin care doresc sa subliniez faptul ca el isi bazeaza intreaga filozofie pe faptul ca divinitatea sa este descoperita si prin realizarile stiintifice curente, dar noi nu suntem in stare sa legam teoria relativitatii de forta nucleara puternica si slaba, precum si de electromagnetism )
Actiunile persoanelor care au fost in direct cu el mi s-au parut destul de slabe ca argumentare si ordine in discurs, cu toate ca domnul Corut nu raspundea direct la unele intrebari dificile si folosea procedee de logica pentru a se feri de ele, gresind de foarte multe ori silogismele create ( vezi premisele false ).
Imi pare rau ca astfel de persoane reusesc sa ajunga in pozitii din care pot influenta masa mainstream, dar rating-ul conduce si la astfel de acte.
vezi si papirusurile egiptene ce prezentau incursiunile lui Moise si actele realizate de acesta, descoperite in 2 piramide - Google is our friend ; Discovery a prezentat la un moment reclame cu privire la un documentar preluat de la un post european)
Domnul Corut se afla iar intr-o grava eroare, deoarece prima data cand s-a "vrut" demonstrarea falsului acestui fenomen a fost in 1187 din alte surse''.
Spune un om foarte bine informat in legatura cu istoria religiilor ,conspiratiile,religia etc.
Pana acum Dumnezeu nu m-a dezamagit niciodata.Si nici nu o va face.Cred asta.Simt asta.De ce sa traiesc intr-o lume fara Dumnezeu, sa merg pe o cale care duce nicaieri?
Mereu vor fi oameni care il vor defaima pe Dumnezeu si ii vor lua numele in bataie de joc.
Oamenii uita ca de fapt Dumnezeu e iubire.Mai presus decat orice.Mai presus de oricine.
El e mereu aici.Mereu a fost si mereu va fi.In momentele de singuratate mereu ne intoarcem la el, sau atunci cand viata iti dovedeste ca nu esti nimeni.Numai cuvintele lui te pot ajuta.Pentru ca el e inceputul si sfarsitul
"harciog a răspuns: Dati-mi voie.Ma maninca degetele in fata tastaturii dar va rog dati-mi voie sa ma... abtin." Sti vorba aia din batrani: daca taceai, intelept ramaneai, ai ramas intelept (partial).
Raman la lumea lui Dumnezeu si a poruncilor Sale. Pana la urma si Corut s-a nascut tot din preamarea putere a Domnului. E treaba lui cum isi foloseste liberul-arbitru.
Am vazut si eu emisiunea aia aseara si m-a luat durerea de cap cand am vazut ce a putut omu ala sa zica
Mie mi-a placut de femeia aia care a sunat in direct si care la facut in toate felurile pe ala
Eu una cred ca omu ala nu are alta treaba decat sa vorbeasca aiurea
Chiar nu prea conteaza ce religie ai atata timp cat esti o persoana respectabila in societate. Sincer eu as prefera lumea lui Corut. Nu este nevoie de Cele 10 Porunci ca o societate sa functioneze si sa aiba o moralitate inalta.
Duh de ratacire, scumpe domn? Pai, noi cam traim intr-un secol de intensa ratacire... mistica. Si ta-a-are ne-am mai saturat! Nu stim cum putem scapa de fictiunile acestea religioase. Care ar trebui sa fie pur mitologice. V-am sfatuit in repetate randuri sa va bazati gandirea exclusiv pe stiinta si psihologie. C-altfel riscam sa fim inghititi in terifiantul iad Harmaghedonic. Si ar fi mare pacat de noi, nu credeti? Nu de altceva, dar putem fi inca utilizabili cel putin in postura de mercenari astrali. Unii dintre noi.Majoritatea.
Eu consider ca Apocalipsa de la finele Noului Testament reprezinta un grav atentat la adresa sigurantei nationale a Israelului. Si nu numai a Israelului.
Dragi prieteni, astea sunt tampenii crestine care nu trebuie luate in considerare. Noi, judeii, consideram ca Mesia se afla in noi insine si avem puterea si datoria de a ne mantui singuri. Chestia asta cu duhul de ratacire e o tampenie colosala inventata de preotii crestini. Scumpul de Pavel e orice, numai Antichrist nu. Si nici eu, ca evreica, orice ar pretinde domnul Becali. Eu sunt ceva foarte a la Victor Ostrovsky, un fel de spy judeo-european care se straduieste sa rescrie istoria si sa impiedice declansarea Armaghedonului. Iar aceasta nu se poate produce, dragi amici, decat prin distrugerea religiilor idolatre. Care sunt acestea? Pai, aproape toate, cu exceptia notabila a judaismului, din anumite pricini Illuminate.
Jeshua, dragutul de el, nu avea cum sa fie Mesia si din cauza nasterii sale in martie, conform Apocrifelor. Mashiah trebuie sa se nasca in ziua de Tisha beAv, 9 Av, in miezul verii. Doliul de Tisha beAv se va transforma, in vremurile mesianice, in Sarbatoare. Dupa fondarea celui de-al Treilea Templu (Statul Israel), majoritatea judeo-sionistilor nu mai postesc, mantuindu-se singuri. Exact ceea ca sugereaza domnul Pavel Corut in excelentul sau roman "Mantuirea"! Si eu, dar asta in subsidiar!
Salutare.
Nu sunt de acord cu multe din spusele lui Pavel Corut, dar se pare ca tu ai inteles gresit afirmatiile acestuia. El nu a negat existenta unui Dumnezeu, el a spus doar ca divinitatea din Vechiul Testament, nu este Adevaratul Dumnezeu, ci doar unul/mai multe divinitati pagane, "niste monstri abominabili, insetati de sange".
Credinta si iubire, atat! Din ele deriva toate celelalte legi, porunci, sfaturi, le puteti spune cum vreti. Din moment ce intre oameni ar exista numai iubire, unde ar mai fi raul, pentru ce as mai avea nevoie sa aud o afirmatie de genul: sa nu ucizi!, daca eu nu m-am gandit niciodata la asa ceva, viata mea, pana in acel moment, fiind doar iubire si bunatate, fara pic de gand negativ?
Nu-i iau apararea lui Pavel Corut, am spus doar ce afirma el.
Numai bine!
Am vazut si eu chestia asta aseara, imediat ce am vazut titlul am inceput sa il injur pe blog. E un idiot. Gigi Becali l-a pus bine la punct
Pavel Corut NU este ateu, doar ca el crede, ca Divinitatea(DUMNEZEU), NU
poate fi zeul limitat, invidios si crud asa cum este prezentat in Biblie,
reprezentarea biblica a lui Dumnezeu este blasfemica.
Dumnezeu este cu totul altfel, nu poate fi definit de muritori, orice cuvant
sau expresii am folosi, NU sunt suficiente sa-l definim, este prea complex.
Nu neg faptul ca in Biblie, nu sunt si lucruri de bun simt, dar credeti ca
daca in Biblie n-ar fi scris, ca necesitatile trebuie facute in afara
taberelor, azi ne-am strange in centrele oraselor, pentru aceste nevoi fiziologice?
Nu credeti ca oamenii ar fi stabilit si singuri, norme de igiena si morala, adecvate?
Multe au fost scrise pentru a incerca civilizarea unui popor primitiv, evreii.
Biblia prezinta inceputurile unei religii primitive, adresata unui popor primitiv!
Sa o impui acum, in mileniul 3, unor oameni educati, inseamna sa incerci sa-i
manipulezi, impotriva partii lor rationale si a bunului simt.
Orice casa (in speta religia), bazata pe o temelie subreda(vechiul testament
si urmarea lui, NT), se prabuseste in timp.
Initial Biserica, a fost un factor civilizator, dar dupa secolul 3, conducatorii religiosi
au observat ca, Oamenii invata prea multe si
prea repede, pun intrebari incomode, devin prea rationali si scapa de sub controlul lor,
iar pana la "Renastere", au incercat oprirea evolutiei stiintifice.
NU Pavel Corut, sau eu, sau alti OAMENI rationali, trebuie sa
dovedim faptul ca Iisus NU a fost fiul lui Dumnezeu, ci aceia care
ne impun religia lor,(propovaduitorii religiosi, de orice fel) trebuie
sa ne dovedeasca, faptul ca nu ne prezinta o minciuna frumos
ambalata(biblia).
Pavel Corut, nu are un comportament "dracesc", ci dimpotriva, prea rational pentru gustul unora, care in loc sa-si constientizeze orbirea, prefera sa arunce cu noroi intr-o persoana superioara intelectual.
Gigi Becali, cu toata averea pe care o detine, inca nu a depasit stadiul comportamental si moral, al unei maimute, care nu este in stare sa contrazica si sa invinga un om, prin argumente si forta spiritului, in schimb stie sa arunce cu pietre.
Inca nu ne este clar ca Dumnezeu exista, dar nu se comporta ca un feudal aiurit, incult si sangeros si deci, nu are nevoie de robi, ci de Oameni inteligenti si liberi?
De ce credeti ca ne-a dat ratiune si imaginatie?
Ca sa ne imaginam tampenii, sa le declaram sfinte si sa ne inchinam lor, invatand sa suferim?
Sau sa ne dezvoltam inteligenta si morala, pentru a creea adevaratul RAI aici, pe Pamant?
1.Corut nu a negat existenta lui Dumnezeu.
2.antihrist=impotriva lui Hristos! Prin urmare, antihristi se pot numi ateii, musulmanii, budistii, etc."Cine nu este cu mine este impotriva mea". Unul sau mai multi oameni nu ii pot fi adversari lui Hristos pentru ca El este prea mare.
3. Daca dumnealui este un posedat, un antihrist atunci de ce l-a scapat Dumnezeu de la moarte?
4.Stiinta este de la Dumnezeu si noi trebuie sa o studiem. Evolutia este inevitabila, noi TREBUIE sa evoluam! De aceea, suntem in secolul XXI si nu am ramas blocati in timp. Daca Dumnezeu nu vroia sa evoluam, nu ar mai fi trimis minti atat de luminate: Einstein, Newton, care de asemenea credeau in existenta Sa. Stiinta si religia nu se opun! Aprofundand stiinta, ne dam seama ce minunatie e lumea si cat de exacta e, deci, ca exista Dumnezeu!"Cercetati tot si pastrati ce e bun"."Cunoaste adevarul si el te va elibera"
Da, asa este. Dumnezeu permite si multa suferinta pe acest pamant. Asta din vina oamenilor. Ei sunt de vina pentru ca au mancat un mar(sau ce au mancat ei in gradina Eden). Mie Corut nu mi s-a parut un om rau, sau posedat de Satan. Cum putem sti daca Satan e rautatea din oameni sau e dusmanul lui Dumnezeu? Tepes, eu te inteleg ca esti credincios. Dar Corut avea dovezi pentru ce spunea, a adus carti si a citit din ele. Cartile le-a inventat el? Erau o minciuna? Poti aduce contraargumente? Aproape toti care au studiat istoriile religiilor au devenit atei. Stii de ce? Din cauza contradictiilor. Adu dovezi impotriva lui Corut. Studiaza si evangheliile care au fost scoase de biserica, si apoi poti sa vorbesti. Tu crezi ca Biblia este cuvantul lui Dumnezeu. Dar celelalte carti considerate sfinte ce sunt? Coranul, Torah etc etc.
Daca te nasteai in India credeai in zeul indienilor, nu? Ti s-a parut tie ca Corut era imoral? Eu nu cred. Mult mai multi se declara crestini, si comit crime. Mie mi-a intarit si mai mult convingerile.