Cred ca majoritatea vin din nevoi si din creativitate. Si in orice caz, nu aprioric.
Creierul le produce. Unele pot veni si din lipsa de ocupatie. Te plictisesti si uitandu-te pe pereti iti vine o idee, asa, pur si simplu. Ce este cu adevarat ciudat este ca, in majoritatea cazurilor, ele nu vin la momentul potrivit. Nu apar atunci cand avem nevoie de ele, apar mai tarziu.
Și majoritatea dispar așa cum au apărut, fără a fi materializate în vreun fel; și nu mă refer la ideile trăsnite ci la cele pragmatice.
Si reapar atunci cand le inlocuim cu altele, mai bune sau mai rele. Nicio idee nu este pierduta definitiv, este stocata undeva in subconstient.
Ceva de genul asta am vrut sa spun si eu cu "nu aprioric" dar ma refeream mai mult la faptul ca ai nevoie de o experienta oarecare intr-un domeniu ca sa ai o idee demna de luat in considerare in acel domeniu... adica, e greu de crezut ca pe un muzician, de pilda, l-ar putea plezni o idee care sa ofere o solutie pentru... reducerea consumurilor de combustibili, sa zicem.
Nu-s prea coerenta la ora asta, da?
Ba creieru creaza ideile pentru ca tu sa nu stai in pat toata ziua sa nu vb sa nu mergi si din astea
daca nu mai vrei idei scoateti creieri din cap ma
Da, adevăr grăit-ai, ideile nu vin când le cauți (chemi) cu dinadinsul, mai bâjbâi după ele cum spune Filosoficus, dar să vezi cu ce viteză "nebună" vin când omul e la disperare și caută soluții urgente. Căci omul disperat e plin de curaj, dar și de idei trăsnite
FlorideMai, chiar începusem să mă îngrijorez! N-ai primit "telegrama" de la mine?
Și acum la subiect : știi de ce vin soluțiile în mare parte doar când suntem disperați și-n situații limită? Atunci se declanșează instinctual informația din subconștient. Când le cauți, de obicei apelezi la partea conștientă a creierului dar poate că nu ai acolo stocată această informație.
Dacă nu te-ai lămurit îţi trimit și-o reprezentare grafică.
DA, ți-am primit și haioasa "telegramă" doar că la ultimul rând trebuia să folosești... "Future Continuous Tense"
Acum și tu... ești rea; păi ce-s, englez? Valorează și tu straduinţa omului și nu doar rezultatele!
P.S : Cel puțin am fost original!
Ce să faci, mai iartă și tu, e doar deformația profesională