| danut a întrebat:

Cu toate ca societatea a inlaturat ateismul prin inlaturarea filozofiei si sistemului care il sustinea (comunismul), cand credeti ca si oamenii vor inlatura acesta tara din gandirea lor?

8 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

In momentul cind or sa dispara toti mosnegii tembeli si inadaptabili.

| enverhoxha a răspuns:

Ateismul nu e "susţinut" de comunism, aşa că n-are de ce să dispară.
În ce priveşte cre(ş)tinismul, mergi într-o biserică şi numără. Dacă îţi ajung degetele de la o mână, o să ştii ce concluzie să tragi.

| evostyle7 a răspuns:

Societatea a inlaturat ateismul care era sustinut de comunism? Watta` f*ck? Din cate stiu eu, in ultimii 10 ani numarul ateilor s`a multiplicat de vreo 10 ori cel putin, deci ideea ( de ateism ) n`a fost inlaturata, ci mai degraba a luat proportii.
Apoi daca te referi la inlaturarea ideologiei comuniste, ci nu a tarii ( ceea ce mi se pare absurd ), ea va disparea odata cu disparitia celor ce au influente asupra statului si au inca idei comuniste.
Apropo, intrebarea e creatie proprie sau ar fi trebuit sa fie un citat?

| danut explică:

"evostyle7 a răspuns: Apropo, intrebarea e creatie proprie sau ar fi trebuit sa fie un citat? "
Pentru cei ce nu stiu, ateismul este produsul filozofiei iluministe exprimata prima oara o data cu Revolutia Franceza iar sistemul care a sustinut aceasta filozofie ( la nivel mondial) a fost cel comunist. Nu folosesc citate decat intre ghilimele.

| evostyle7 a răspuns:

@ danut : Nu am trait in comunism, dar nici nu cunosc exemple prin care aceasta ideologie sa si sustinut ateismul. Pana la urma apartenenta sau nu la o religie e propria alegere, trebuie sa simti, nu ti`o poate impune nimeni.

| chokingvictim a răspuns:

Esti constient ca marxist-leninismul nu e comunism ci capitalism de stat nu?

| miradoniz a răspuns:

Mi-as dori să fie simplu.Sunt puțin mai moderată în așteptări,de când am aflat că noile generații ar avea tendința de a prelua"rănile"generației precedente-e ca și cum le-ar trăi în vis,deci într-o altă formă,mai angoasantă,fără posibilitate de eliberare-deci fără de vindecare.S-ar părea că așa a fost cu supraviețuitorii din lagărele de concentrare naziste-de acord,este mult mai traumatizant decât ce a fost în România.Dar ceva similarități mi se pare că există.În caz că te interesează, uite aici o analiza ceva mai optimistă;)) americanii, dragii de ei;)) http://www.aaets.org/article96.htm

| unu a răspuns:

Cu toate ca societatea a inlaturat superstitiile religioase prin iesirea din evul mediu, cand credeti ca si oamenii vor inlatura aceasta tara din gandirea lor?