Cam asa. Ai vazut, un tanar cu parul negru este rau, iar cand imbatraneste si i se albeste parul, devine bun.
In unele culturi.In fapt, in general, se asociaza negrul cu raul si albul cu binele dar nu este nici o religie care sa fi instituit o astfel de asociere. Portul alb la asiatici este insemn de doliu insa iar negrul este portul obisnuit, era. La europenii crestini este invers. Dar nu e vreo declaratie a sensului portului.E pur si simplu o mostenire istorica. Asa cred din ce am studiat.
In general. Este vorba de o simbolistica culturala vestica.
Vei gasi culturi unde albul reprezinta rau, cel mai probabil unele culturi asiatice, unde lumea poarta alb la inmormantari, iar in Africa negrul este asociat cu maturitatea.
Yin si Yangul au puteri echivalente, reprezinta echilibrul, in cazul dozelor egale, adica ceea ce ne dorim! Aici albul si negrul au puteri echivalente! Deci s-ar zice ca raul si binele sunt greu de izolat, coexista! Asta este realitatea.
Alb
Ce reprezinta: Lumina – combinatia tuturor culorilor. Albul este puritatea intruchipata si spiritualitatea. De asemenea, simbolizeaza simplitatea.
Negru
Ce reprezinta: Ca si culoarea alb, negru este o combinatie a tuturor culorilor, dar in loc de puritate, reprezinta necunoscutul, nevazutul, misterul. Negru ascunde si este asociat in cultura universala cu "necuratul", cu diavolul.
Depinde nu toate persoanele gandesc asa de exemplu mie imi plac ambele culori
Daca Dumnezeu a creat universul, iar albul reprezinta binele si negrul reprezinta raul.
Nu e neaparat asa, dar in cele mai mari cazuri da! Negrul ne duce mai mult cu ideea de intuneric, mister, nesiguranta, pe cand albul sugeraza mai mult puritate, armonie, chiar iubire.