Dumnezeu este dintotdeauna, el nu a fost creat, este acel ceva care nu are nevoie sa fie creat, este putere superioara, inteligenta superioara, minte superioara omenirii.Creatorul este cauza pentru care noi traim, nimeni nu l-a facut pe Dumnezeu.
Ar fi bine sa-i intrebam pe evrei. Probabil cand omul s-a plictisit de realitate si si-a dat seama de beneficiile pe care le poate trage de pe urma acestei inventii.
La fel ca si unui comp caruia nu poti sa-i ceri ceva ce-i depaseste posibilitatile tot asa e si cu creierul uman. Atat am fost programati sa intelegem atat intelegem. Dumnezeu este fara inceput si fara sfarsit.
Relativ la varsta universului, va dura extrem de putin pana vei avea ocazia de a-L intreba personal. Bafta pe atunci!
Dumnezeu nu a aparut de undeva, El este din totdeauna, fara inceput sau sfarsit.
Nimeni nu stie. Cert este ca totul trebuie sa aiba un inceput. Cum se spune ca Dumnezeu este dintotdeauna si este vesnic, nu putem presupune decit ca daca el exista cu adevarat, este la fel de greu de inteles, cum este si infinitatea universului. Pe scurt, universul trebuie sa inceapa intr-un punct si sa se sfirseasca in alt punct si atunci dincolo de el trebuie sa mai existe altceva. Poate un alt univers. De aici tragem concluzia ca trebuie sa fie un spatiu plin cu o infinitate de universuri, care contin galaxii, care la rindul lor au stele, planete, praf interstelar, gaze, meteoriti, comete etc. Dar si spatiul ala in care exista infinitatea de universuri poate sa inceapa undeva si sa se sfirseasca altundeva. Deci asta poate fi un alt megaunivers care sa se afle intr-un alt spatiu in care sint alte megauniversuri. Si tot asa, o putem tine la nesfirsit. Cam asa si cu Dumnezeu, daca exista nu prea avem cum sa-i intelegem nici natura, nici puterea, nici nimic. Deci nici cind a aparut, la fel cum nu putem intelege infinitatea. In consecinta, ramine vesnica intrebare. Exista sau nu Dumnezeu. Logica ne spune ca este imposibil. Dar stiinta ne-a aratat ca multe lucruri care in trecut erau aparent imposibile, s-au dovedit a exista. Si multe lucruri care pareau inexplicabile, si-au gasit ulterior si explicatie. Deci orice e posibil. Problema ramine deschisa
Si eu sunt foarte curioasa la intrebarea asta dar de fapt nu e bine sa ne intrebam atata despre existenta Lui! trebuie doar sa credem cu adevarat in El si in faptul ca exista! si raspunsul il vom afla! S-ar putea ca ceea ce scrie in biblie(in geneza) nu este totul adevarat pentru ca asemenea lucruri n-ai de unde sa afli despre ce si cum s-a intamplat cu adevarat si de fapt asta nu imprejurimile conteaza cu adevarat, dar cert este ca trebuie sa existe un superior noua, un conducator care face dreptate pe acest pamant, si de altfel cred ca toata lumea si-a dat seama ca daca omul o asculta mai mult pe satana pana la urma o sa i se intample lucruri urate si o sa fie pedepsit, dar daca cauta cinstea, curatia, blandetia si iubirea atunci i sa va rasplati din plin...Deci,voi ce alegeti? eu zic sa nu-L cercetati ci sa credeti in El!
Pai vezi. poti sa te otravesti etc. si cand ajungi in rai il intrebi ok? si de acolo ma anunti si pe mine. pup
Cred ca numai Dumnezeu stie, iar noi nu cred ca avem voie sa stim.Nimeni nu are nici o explicatie din cate stiu eu, nici oamenii de stiinta.Numai El stie asta.
Amice chiar daca pare i logic se spune intr-o carte nu mai stiu titlul ca dumnezeu a fost creat din toate elementele (foc, apa, pamant, vant) de ce? simplu pentru a ne crea pe noi oameni si lumea
Imi pare rau sa te dezamagesc dar se spune ca Dumnezu a creat elementele.
As vrea si eu sa stiu cine iti da raspuns la aceasta intrebare.Sunt multe intrebari care nu au raspunsuri, daca nu il gasesti nu te dezamagi
Despre care dumnezeu e vorba Alah, Buda, indienii au 100 de Dumnezei diferiti, in Africa nici nu stiu cine e Dumnezeu.Ok presupunem ca e doar un singur Dumnezeu si fiecare popor il numeste in felul sau, dar daca e un singur Dumnezeu de ce modalitati de a crede in el sint o mie...