Te rog, spune-mi ca video-ul ala e ceva fel de gluma nereusita, lipsita de imaginatie si sens;
am fumat ceva? simturile ma inseala; ochii nu mai vad bine si urechile aud nonsens: lucruri de necrezut debitate de...o fiinta umana care se zice a fi rationala si cu logica in gandire, probabil e doar un vis..sau
Aha, bine ar fi să fie doar o glumă proastă...
...şi dacă încă mai vedem aşa ceva în secolul XXI, îţi poţi imagina ce era pe vremuri. Iar oricine nu se supunea "înţelepciunii divine" şi îndrăznea să spună, că Pământul nu e plat şi se învârte în jurul Soarelui, era omorât cu pietre sau ars pe rug. Să mai zici ceva...
Simplu,pentru ca asa pare la prima vedere. Asa cum la prima vedere Soarele se invarte in jurul Terrei.
Pai pe atunci exista inchizitia care nu dorea ca stiinta sa progreseze.l-au omorat pe sarcu giordano bruno doar pentru ca a emis aceata teorie
Cum? Pai simplu atunci cind nu ai dovada, cind cineva nu iti demonstreaza ceea ce spune tu il crezi? Si atunci in absenta unei demonstrati clare fiecare crede ce doreste, si fiecare are dreptate atita timp cit isi poate sustine ceea ce crede. Pina cind magelan sau cine a facut inconjorul pamintului normal ca cine ar fi crezut.Sa demonstrat si atunci nimeni na mai avut ce spune.Restul ce se spune pe aici referitor la geocentrism sau heliocentrism sint teorii, nici una nereusind sa demonstreze clar ca e asa cum spune fiecare.Dar trebuie sa acceptam ca asa este societatea noastra, omul trebuie sa dea ceva nume ori teorie unui lucru fenomen chiar daca nul cunoaste.De ce? Habar nu am, dar mie personal mi se pare ceva aiurea.Adica vedem ceva habar n-avem despre ce este vorba dar hai sai dam o explicatie asa aiurea in porumb.Acum ca fiecare isi da cu parerea e ok nu a zis nimeni nimic, dar cind deja faci o lege din acea teorie si-o bagi pe git omului aia nu mi se mai pare corect.Eu sint pentru chestii demomnstrate, dupa ce au fost aratate, verificate etc atunci sa fie introduse in scoli, acceptate si asa mai departe ca un fapt, nu poveste. Povestile se scriu in carti de povesti si sint citite copiilor pina inainte de scoala.
Nu prea a existat o transmitere a ideilor stiintifice dinspre filosofi spre oamenii de rand pana in epoca moderna. Iar religia si superstitia bineinteles ca nu au ajutat nici ele deloc. Oamenii se temeau sa gandeasca liber.
Biserica!
Tu crezi ca suntem singuri in univers?
Cine ne conduce?
Cum am ajuns aici desi ADN-ul notru e mai compatibil cu al porcului decat al maimutelor?
Cum? De ce?
Sta in firea noastra sa exploram necunoscutul!
Acum ca stii ca pamantul e rotund desi normal calculat el arata ca o para si-si schimba forma la vreo 10.000 ani poate mai mult TU ce ai crede?
Am venit aici sau ne-au adus! Cine?
E greu de raspuns atata vreme cat multe dosare raman secrete.
Sunt gravate in piatra "dinozauri si oameni":
http://portal.tfm.ro/wp-content/uploads/2013/01/icaperu2.jpg
http://pravdu.cz/sites/default/files/images_3.jpg
Cum au trait daca acei dinozauri au disparut acum cateva mil. de ani...
Incurci borcanele. Biserica stia ca Pamantul este aproximativ rotund inca din cele mai vechi timpuri, de fapt majoritatea oamenilor distinsi cunosteau acest lucru. Ideea potrivit careia Pamantul este plat era vehiculata doar in popor, printre tarani, asa cum este vehiculat si azi in Romania Geocentrismul.
Tocmai ca STIA anumite lucruri, prin care putea manipula masele "prostimii", le tineau secrtete! Nu doreaca altcineva din afara sa poata beneficia de cunostinte care le periclitau intr-un fel suveranitatea.Multi oameni de stiinta au avut de suferit de pe urma bisericii.
Daca crezi ca esti la curent afla ca biserica catolica a acceptat mai nou ca poate exista si alte forme de viata in univers dar asta abia acum in secolul XXI;(
Care lume? Multi stiau de asta, iar majoritatea celor care nu stiau nici nu aveau nevoie sa stie, nu i-ar fi ajutat cu nimic sa stie ca pamantul nu e plat.
Dar abia astept sa vina Moisie si sa ne spuna ca lumea nu stia din cauza unui anumit dulgher analfabet care incita la violenta
Daca cineva in momentul acesta ti-ar spune marimea UNiversului, si cum a aparut el l-ai crede?
Prostii!
Va zic eu cum sta treaba:
Noi, fiinte in trei dimensiuni, jucam biliard pe masa bidimensionala.
Iisus, fiinta 4D(d-aia nu-l vedem), joaca biliard cu sfintii pe o masa tridimensionala, cu planetele noastre.
Soarele se invarte in jurul planetei Terra deoarece Sfantul Duh i-a dat efect, si efect a fost.
Pe acelasi rationament, ne dam seama si de ce isi maresc stelele dimensiunile inainte sa termine de trait:
Daca trec cu cisterna peste o mingiuta 3D, se turteste, extinzandu-se in spatiul bidimensional. Cand Fecioara Maria, cu cele patru dimensiuni ale ei, calca pe bietele stele, acestea se turtesc in trei dimensiuni.
P.S.: Se pare ca, in ultima vreme, Sfantu' Petru incepe sa triseze miscand masa de biliard. De aici si cutremurele recente.
Dupa parerea mea, pe vremea aceea nu se putea comunica rapid si eficient, nu se putea explora prea mult, astfel venindu-le ideea de a crede ca Pamantul e plat si ca are un sfarsit("Capatul Pamantului")
De fapt pamantul ie mai bombat la Iecuator si mai turtit la cei doi poli adica nu ie rotund complet ie ca o minge de fotbal
Probabil lumea nu a fost asa interesata de geografie fiind neinteresata de chestia asta
AvalohAlyn întreabă: