| Kosuchin a întrebat:

Cum a putut Dumnezeu sa nu stie ca Eva&Adam vor manca din pomul cunoasterii, atunci cand a creat Edenul? Nu putea el sa vada viitorul?

PSbig grina, ma dau mare ca-s ateu si toate alea, deci daca asta aveati de gand sa raspundeti, apasati butonul "Back" va rog.

Răspuns Câştigător
| Eron a răspuns:

Raspunsul este foarte simplu:El a stiut.Acum poate te intrebi:dar de ce a pus pomul cunostintei binelui si raului in gradina? Si mai simplu.Deoarece, daca nu il punea Adam si Eva nu aveau cum sa pacatuiasca.Corect? Da.Si astfel ei nu alegeau sa asculte de Dumnezeu, ci erau obligati (nu aveau alta alternativa, raul nu exista si nu ar fi existat nici o alta metoda de neascultare). Astfel, Dumnezeu i-a lasat sa aleaga.
Sa-ti dau un mic exemplu:tu te duci intr-un muzeu.Acolo esti intr-o camera unde se gaseste un artefact important.Ti se spune ca nu ai voie sa-l atingi.Tu ai de ales.Insa daca acolo nu ar fi acel artefact, tu nu poti gresi.Deasemeni, daca nu ti-ar fi spus ca nu ai voie sa-l atingi, iar nu faceai o greseala, deoarece nu era interzis.Dar aici merg deja la Decalog, asa ca sper ca ai inteles ce ti-am spus pana acum.
Daca esti ateu, imi dau seama ca n-o sa-ti pese de raspunsul meu.Majoritatea ateilor pun intrebari din biblie numai ca sa-i incurce pe crestini, ca sa le arate ca Biblia e gresita.Insa daca tu ai fost sincer si chiar ai vrut sa afli un raspuns la intrebare, iata-ti raspunsul.

38 răspunsuri:
| CobraLeon a răspuns:

@Eron Tu nu ai inteles ce a vrut sa spuna hombre! Unde vezi tu libera alegere aici?! De fapt, chiar suntem niste roboti, deoarece Dumnezeu stie daca vom fi rai sau buni, deoarece el cunoaste totul. Iar daca am putea schimba acest lucru, ar insemna ca el nu mai este atotstiutor. Deci noi nu putem schimba nimic, deoarece chiar el ne-a "programat" sa fim crestini/atei...
Mi-a placut sfarsitul raspunsului tau. Asta e o dovada ca tu crezi in dumnezeu, de frica... absurd!

| zăGhost a răspuns:

Ştia că există posibilitatea să mănânce, totuşi nu putea fi sigur dintr-un singur motiv... el le-a dat liberul arbitru şi nu ştia ce vor alege să facă ei. Nu avea cum să ştie sigur, deoarece nici Adam si Eva nu ştiau ce vor face... probabil a fost ceva spontan.
În general, oamenii îi atribuie lui D-zeu lucruri care sunt adevărate până la un anumit punct, după care se dă în S.F.

| Lili_4370 a răspuns:

Imagineaza-ti creatia ca un CD cu un joc. Pe CD exista toate variantele posibile pe care personajul pe care il joci le poate lua in calcul. Se stiu. Insa atunci cand joci, in aceea unitate de timp alegi o cale si restul jocului se continua in functie de calea respectiva.
Episodul cu Adam si Eva este o personificare. Asa au inteles oamenii cu nivelul lor de inteligenta de atunci, lucrurile. Nu poti scoate un fapt istoric din perioada in care s-a intamplat si caracteristicile ei.
Revenind, episodul este o personificare a aparitiei relativului. Primul a fost absolutul, Dumnezeu, care stia despre El ca e cel mai tare. Dar ca sa poata experimenta acest lucru, trebuia sa existe un opus, un mai putin bine, un rau daca vrei. Nu stii cum e sa razi, daca nu ai plans. Nu stii sa apreciezi un TV color daca n-ai stat ani in sir sa privesti un TV alb-negru (un ex mai practic). Intelegi conceptul? Biblia nu se citeste ad-literam. Chiar exista vreo 8 moduri de a o citi si a o percepe.
Iar daca tot pui intrebari, ia gandeste-te daca Adam cu Eva l-au avut pe Cain si pe Abel, cum s-au inmultit ei? Prin incest?winking Documenteaza-te si te provoc sa imi raspunzi, sa vad daca ai inteles mesajul meu.

| BastetReloaded a răspuns:

Uite,îl întrebai şi pe proful meu de religie,care mi-a spus că Dumnezeu a lăsat "liberul arbitru" oamenilor,şi că, deşi ştia ce se va întâmpla, nu a vrut să intervină.sec.straight face

| LightingManuel a răspuns:

Pai mai baiatule, Dumnezeu a stiut de asta.Tocmai din cauza asta a spus Sa nu mancati din mar! Dar intrebarea ta corecta este big grinaca Dumnezeu stia ca de dinainte ca ei vor manca din mar,de ce nu i-a oprit.
Este foarte simplu! si se mentioneaza si in Biblie"big grinumnezeu a dat libertate omului,deci El i-a avertizat ca vor muri(pacatuii), dar libertatea nu le-a luat-o, ci le-a permis. Funda?!

| Tigrilă a răspuns:

Ce imi place sa imi bat joc de habotnici,tind sa cred ca oricat de inteligent ai fi, observ ca multi religiosi sunt foarte cultivati, oricat de inteligent ar incerca ei sa para prostia si indoctrinarea religioasa acapareaza tot si ma lasa rece...De ce?

| IoanaRusu a răspuns:

Auzi daca esti ateu de ce pui intrebari de genul asta? nu de alta dar stiam ca nu va intereseaza nu ca trebuie sa criticati si sa gasiti motive ca exista sau nu.Lasa crestinii sa judece. Apropo, tu te`ai nascut ateu sau crestin?

| IoanaRusu a răspuns:

Eu tin cu hombre, macar el a stat fata in fata cu extraterestrul.