Nu exista copii-minune.Toti primim aceeasi cantitate de memorie si depinde de noi cum o folosim. Unii o folosesc pentru a-si ridica IQ-ul, iar altii nu le place cartea si raman la un nivel intelectual.Eu nu cred ca exista talent, ci doar ne perfectionam in ceea ce ne place sa facem.
Unii genetic sunt mai speciali (şi) din acest punct de vedere. Sunt privilegiaţi de la mama-natura.
IQ-ul nu are mai nicio treabă cu acumularea cunoştinţelor/informaţiilor, cum ţi s-a sugerat în unele răspunsuri...şi nici talentul nu e de trecut cu vederea.
Oricât ar munci şi ar toci unii, tot nu vor reuşi să-i egaleze pe genii, cărora, în funcţie de predispoziţii, unele lucruri le ies de la sine, fără eforturi supraumane sau fără eforturi în general.
Hmm... Nu sunt prea informat, dar ai putea citi putin despre "selectia naturala", am vazut si un documentar interesant pe youtube despre o banca de sperma, colectata doar de la genii...
Da toti aveam aceeasi memorie de mici si depinde cum ne o cultiva parintii daca esti parinte si ai un copil mic infata l poezii jocuri diferite povesti eu cand eram mic mi s e citea o data poezia iar dupa aceea o ziceam perfect
AllmaGirl întreabă: