| Alphawolf a întrebat:

Cum apare emotivitatea?

8 răspunsuri:
| Maximus a răspuns:

Nu exista o vulnerabilitate biologica in sine cu care se vine pe lume, ea ia fiinta prin modul in care un creier se conecteaza la mediu insotit de baia emotionala, mai mult sau mai putin protective, uneori chiar sufocanta a relatiei originare cu mama.

S-a confirmat faptul ca trairile afective negative avute in copilaria timpurie sau cele ineficiente fata de nevoia resimtita de un copil (comparativ cu o norma generala, desi oscilatiile asteptarilor emotionale fata de mediu sunt mari si particulare) determina tulburari emotionale puternice si dereglari fiziologice de fond ce raspund de autoreglarea organismului in general.
Nu numai trairile negative sau traumele determina modificari cerbrale, ci si evenimentele placute au un efect la fel de puternic.

Orientarea copilului spre unul sau altul din polii relatiei in functie de asumarera rolului de securizare a familiei, iar in cazurile in care acesta nu este asumat de tata, copilul va prelua modelul anxios si schemele explicative ale mamei, adica un profil emotional dependent, nesigur, el insusi in cautare de sigurante.

| costis a răspuns:

Din cauza de la varza murata. Gandeste pozitiv!

| costis a răspuns:

Cand vointa intra in coliziune cu posibilitatile, se produce un bing-bang emotional, din care se dezvolta universul emotiei. Destul de doct? Fonda?

| Comoaracasei a răspuns:

Emotivitatea se produce in momentul in care frica se instaleaza in centrul nostru emotional - deci, e ceva rau care cu mult exercitiu si cautare a cauzelor se poate trata.

| PinkyFlor a răspuns:

Buna!

Emotivitatea apare atunci cand:
Ti se strange stomacul, rosesti, iti apar pete rosii pe piele de fiecare data cand ai o intalnire importanta amoroasa sau de afaceri, cand ai de dat un examen important, cand trebuie sa vorbesti in public...

Petele rosii pe gat - pot fi semnul unui eritem pudic. Nu le da importanta, pentru ca le vei accentua. Cu cat esti mai relaxata, cu atat vor fi mai putin vizibile. Ca atare, chiar in conditii de stres, respira normal, inducandu-ti o stare de echilibru.


Gandeste pozitiv - acum te programezi catre esec, gandind mereu "o sa gresesc iar", "iar o sa ma rosesc", "sunt zapacita", etc. Inceteaza acest proces de devalorizare si gaseste lucruri bune pe care sa ti le spuni, cum ar fi: "Ma descurc din ce in ce mai bine".


Nu te gandi mereu la simptomele fizice care insotesc starea psihica, pentru ca le accentuezi (Ex: daca te gandesti in acest moment la faptul ca salivezi, o sa incepi sa salivezi si mai mult). Nu incerca sa iti controlezi corpul. El stie mai bine ce are de facut. Lasa inconstientului procesele care tin de inconstient si ocupa-ti constientul cu sarcinile pe care le ai de indeplinit.

Succes! Pa-pa!happy

| igonnalove22 a răspuns:

Pai prin starile sufletesti pe care le ai, emotivitatea mai apare la persoanele care se nasc mai inchise ce nu isi pot exprima sentimentele. dar si la celelalte persoane fiecare om are stari emotive unii le duc mai departe alti trec peste ele. insa ca sa eviti trebuie gandire pozitiva si sperante. Cat de tare ne-ar durea unele lucruri. mergem mai departe. trecem peste fiecare obstacol happy

| dreamout a răspuns:

Emotivitatea este o stare de reactie emotionala a unui individ. Fata de diferite modificari ale ambiantei fizice si sociale (zgomote bruste, aparitia unei persoane), fiecare organism reactioneaza printr-o stare emotiva normala sau crescuta (hiperemotivitate), manifestata prin semne felurite, cum sunt:
rosirea fetei, transpiratie sau paloare, cresterea frecventei respiratiei si a pulsului etc.

Unele emotii puternice pot provoca mictiunea sau defecatia spontana, ori chiar tulburari respiratorii si circulatorii foarte intense, care sa duca la accidente mortale.

Cam asta estehappy:X:X

| Maria_5356 a răspuns:

Eu iti sugerez sa te uiti peste articolul asta : http://www.eva.ro/......4422.html, este foarte interesant si poti reflecta plusurile si minusurile emotivitatii :) si iti dai seama de acolo cum apare emotivitatea :*

Întrebări similare