Hai să complic si eu puţin întrebarea: Dar dacă n-ar fi fost nici televizorul? si nici radio?
În Coreea de nord exista totuși un internet strict controlat de statul comunist. De fapt e o rețea de intranet. Se numește Kwangmyong ( in traducere libera "Strălucitor" ), e gratuit, are e-mail, o rețea de socializare proprie și site-uri ale instituțiilor de stat. Dar totul e controlat de autorități.
Internetul normal este accesibil doar unui grup restrâns - oamenii de încredere ai clanului Kim.
Dar nici în China situația nu e mai roz: fără Facebook, Twitter, etc.
Și să nu uităm de Cuba, Arabia Saudită sau Iran.
Nu pot să-ți răspund la întrebare fiindcă trăiesc într-un univers paralel unde nu exista internet, iar acest subiect se discuta folosind internetul.
Mult mai bine.
Degeaba esti pe chat cu unul de la 3000km daca la ala de la etaj cu tine nu-i dai buna ziua.
Sau sa admiri nudul unei coreence in timp ce-ti misti rapid mana, iar vecina ta duce lipsa.
Borin'
boring
boooooring
booooooooooooooring
BBBBOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORINGGGGGGGGGG!
@alexandru5678, nu ti se pare cam ironic ca esti impotriva internetului si totusi stai pe el? Du-te in munti si calugareste-te, daca ar fi aratat mai bine :*
Bine zis, L) Nu stii unde pot sa depun cv pentru calugar?
Ar fi mult mai multe biblioteci și acestea ar avea un public mai larg. Chiar îmi pare rău că sunt puține persoane care sunt conștiente de existența bibliotecilor. Acolo găsești o mulțime de cărți interesante, în comparație cu librariile care pun accentul pe vânzare si-ți vâră pe gât porcăriile contemporane(nu-s toate porcării, dar majoritatea sunt). Oricum, nu ți-ar ajunge viața să citești toate capodoperele scrise înainte de 2000.
Poate am fi avut muzică la fel de bună ca acum 20-30 de ani deoarece n-ar mai exista un mediu de a promova atât de repede un material artistic și n-ar mai exista competiție susținută de nevoia de bani.
Cu toate acestea, televizorul ar fi rămas principala sursă de informare a oamenilor (așa cum era înainte de dezvoltarea rețelei globale de calculatoare). De asemenea, ar fi fost principalul mod de manipulare, cum e și acum. Dar în cazul neexistenței unei conexiuni globale între oameni, aceștia n-ar fi avut de ales și ar fi rămas adânciți în groapa consumerismului și a reclamelor. Nu că n-am fi nici acum, dar internetul ne mai oferă o speranță: cu cât suntem mai uniți, cu atât vom fi mai rezistenți.
Uau, asta s-a transformat destul de repede intr-un discurs politic. Oricum, pe de-o parte, e un mijloc de informare foarte bun, pe de altă parte, dezvoltarea mediilor de socializare ne-a furat viața privată. De exemplu, Google are vreo 8GB: istoric despre toate căutările mele, toate căutările pe google maps, de câte ori am deschis telefonul și multe altele. Internetul, devenind o mare parte din viața noastra, va ajunge să ne-o fure. Scenariile din 1984 nu mai sunt atât de fantastice.
Concluzie: internetul este o sabie cu două tăișuri. Personal, îl consider o binecuvântare. Nu mă imaginez trăind în lipsa acestuia.
Parerea mea este ca internetul deja face parte din rutina cuiva si este destul de important. Evident are bune si rele. Lumea ar fi mult mai putin dezvoltata iar noi nu am avea toate informatiile de care avem nevoie la indemna,
In primul rand, nu puteai pune aceasta intrebare. Apoi, informatia, de orice tip s-ar gasi doar in carti. Nu ai mai putea tine legatura cu oamenii asa de usor. Cred ca oricine s-ar plictisi prea rau. Oamenii ar fi mult mai inchisi in ei. Nu ne-am mai putea exprima intr-un mod liber atat de usor, pentru ca din ce vad, nu prea avem voie. Oamenii si materialele amuzante, sau de orice alt tip ar fi greu de gasit. Unii oameni nu ar fi asa de cunoscuti. Bosorogii nu ar mai avea de ce sa se ia de copii. Mai sunt o gramada de efecte, majoritatea negative care ar putea fi mentionate dar e prea greu de le discutat. A, da, cel mai rau lucru: Nu ar mai exista FACEBOOK SI INSTAGRAM, si alte retele de social media, cum ar fi Youtube, snapchat, twitch, discord si o gramaada de alte retele... , sper ca ti-am raspuns la intrebare
Inapoiata din punct de vedere stiintific si tehnologic.Dar mai apropriata sufleteste, cu mai multe imbratisari, cu ochi vazuti mai des.Depinde din ce pozitie, perspectiva privesti lucrurile.Moneda intotdeauna are doua fete, care alcatuiesc evident intregul.
Psihiatra întreabă: