| SmecheruDeLaCraiova a întrebat:

Cum ar fi daca lumea de azi s-ar imparti (in mod egal) in 4 mari tari care sa adopte fiecare cate una din urmatoarele regimuri : nazism, fascism, comunism, si capitalism.
Ar fi mai bine?
Ce s-ar intampla in mod deosebit?
Justificati raspunsul!

6 răspunsuri:
| Rm12 a răspuns:

Ar fi bine sub orice forma, aici totul depinde de conducatori.

| missfatadelatara a răspuns:

Problema nu e sistemul de guvernare, ci insul de la vârful ei.

| Mclaren12 a răspuns:

Iti zic eu ce s-ar intampla. Comunistii si capitalistii s-ar alia ca sa cucereasca tara nazista pentru ca comunismul si capitalismul sunt doctrine evreiesti iar nazistii s-au opus sclaviei pe care evreii vor sa o instaureze prin comunismul lor. Cu fascismul nu prea stiu care a fost treaba.
Deci nu, nu ar fi nici pe departe mai bine.
Dar ai expus o situatie interesanta. Citeste "1984" a lui Orwell, care demasca pana la cele mai mici detalii comunismul evreiesc. In ea Orwell descrie o lume impartita in 3 continente comuniste. Poate o sa realizezi cat de mult se aseamana cu crestinismul daca o sa citesti cap-coada.

| Freya1 a răspuns:

Orcum ne imbinam intre noi intr-o mare masura.
Migram, ne casatorim cu persoane straine etc si vezi si tu ca mereu o sa fie acel "ai venit la mine in tara" probabil ar fi discriminari si neantelegeri.Tin sa cred ca nu au murit oameni degeaba in razboaie pentru a separa teritorile.

| SG1995 a răspuns:

Mai bine, nu, ne-am pierde majoritatea drepturiilor, in plus comunismul si fascismul au ca scop eliminarea diferentelor dintre indivizi, fie ca vorbim de diferente dociale sau genetice, scopul acestor ideologi este uniformizarea.

| 393Dan a răspuns:

Pai... eu deja stiu in ce tabara as vrea sa fiu repartizat xD La capitalisti sau fascisti. In caz contrar fac tot posibilul sa emigrez ..sar si garduri, sap si pe sub ziduri laughing
Daca sa fim seriosi, nu cred ca ar fi prea bine. Nazisti probabil ar incepe razboi ca sa-si construiasca lumea perfecta din ruine, cu rasa lor suprema, ariana. Insa in cazul in care nu va fi razboi, probabil acele reginuri se vor dizolva cu timpul si vor aparea noi forme de guvernamant ca democratia. Cred ca intr-un anumit punct lumea se va satura de comunism sau nazism, poate chiar si de fascism, de asuprirea si controlul lor.