| SmecheruDeLaCraiova a întrebat:

Cum ar fi daca nu ar mai exista bani/proprietati si am imparti lumea intre noi traind in liniste si pace?

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Exista, deja! --- un loc ideal unde nu exista bani, religie si politica. Se numeste Auroville. El este situat în sud-estul Indiei si a fost înfiintat în 1968. Are 2400 de locuitori de diferite nationalitati si culturi.Fondatorul orasului, Mirra Alfassa ( denumita "mama" de aurovillieni), a creat Carta Auroville, compusă din patru idei principale care au susținut viziunea ei pentru Auroville:

* Auroville nu aparține în particular nimănui, ci întregii umanități. Cei ce locuiesc în oraș trebuie să fie servitori fideli ai Conștinței Divine.
* Auroville este spațiul educației continue, al progresului constant și al tinereții fără bătrânețe.
* Folosind toate avantajele descoperirilor umane, Auroville se dorește a fi o punte între trecut și viitor.
* Auroville va fi un spațiu al cercetărilor materiale și spirituale pentru o întrupare vie a unei unități umane reale.

7 răspunsuri:
| darkhell217 a răspuns:

Banii nu au fost dintotdeaunam, ei sunt doar un mecanism pentru oamenii de rand

| 393Dan a răspuns:

Mereu se gasesti cineva care sa vrea mai mult, sau invidia ca cineva are bucatica lui de pamant la plaja sau intr-o zona temperata, iar cineva in pustiu. Ba mai chiar si ura ca femeia draga place pe altcineva eventual va crea conflicte.

| AdrianVoicu a răspuns:

Ar fii plictisitorrrrr

| RB26DETT a răspuns:

Oamenii sunt cele mai mizerabile creaturi de pe planeta asta, indiferent cum faci lucrurile tot vor exista conflicte, niciodata n-o sa ajuncem la liniste si pace. Mereu capra vecinului e mai grasa si frumoasa si parca iarba din curtea lui e mai verde.

| relian a răspuns:

Si cine ar munci pentru tine sau pentru noi toti?laughing Cred ca nu stii despre ce vorbesti.Banii nu-s ce crezi tu sau cei mai multi,banii reprezinta de fapt munca oricarui individ, deci ce muncesti tu este convertit in bani, pentru ati da tie posibilitatea sa poti trai, altfel ar fi un dezastru, cel putin in momentu de fata, la populatia actuala.Banii si proprietatile is de cand e lumea,de cat e omu aparut,proprietatiile is oriunde si in cazul animalelor salbatice,fiecare animal are un teritoriu pe care sil asuma,acolo el vaneaza,maninca iarba,locuieste si asa mai departe.Ce spui tu este impotriva naturii laughing Sa imparti lumea intre cine anume? Tu daca esti o persoana harnica muncesti,ai de toate, altul poate e lenes, nu-i place munca, vrei sa imparti cu ala sau tu sa-l tii pe ala parazit sau ce anume? Daca aia e liniste si pace uite eu vreau sa impart cu tine, tu sa muncesti eu sa stau si sa lenevesc si sa am de toate, dara fara sa muncesc sa muncesti tu si pentru mine laughing

| Victor453 a răspuns:

Dintr-o parte ar fi bine, dar tot una se va gasi vreun prost ce va strica totul, sau nu o sa-i placa situatia!

| MasterDisk a răspuns:

Am sta in junglă