Asa este dar era un adult copil deci el incepea din mometul ala sa invete sa aiba amintiri,ca apari asa dult sau copil tot inveti si ai amintiri.
Invatatu si amintirile sunt de fapt un fel de program scris,zilnic inveti ramane,se adauga la program.
Fara amintiri nu am functiona, exact ca si un calculator fara program este zero, este nimic.
La adam cea fost bine e ca a fost adult deodata, ia dato ala si pe eva s-a scos omu putea experimenta de toate, na mai trebuit sa astepte stiu si eu cati ani 14, sau cati, a trecut omu direct la actiune
Https://www.tpu.ro/......inviduala/
pai fara trecut nu am fii noi, adica fara trecut noi am disparea ca fiind noi, sunt cazuri de genu, accidente de masini in care x iti pierde memoria sau numai iti poate aminti nimic, iti recomand ceva The. Mind. Explained.
https://www.youtube.com/watch?v=k_P7Y0-wgos
daca tu mi ai sterge memoria,EU ca intentidate as disparea,adica ray din prezent nu ar mai exista, ar fi alt fel de ray cu o alta personalitate, gandire si poate si cu un alt DAR, poate devin fotbalist, nu glumesc sunt cazuri, uni au devenit cantareti
Perfect sănătos, perfect inteligent, dar care îşi începe viaţa din momentul actual, fără vreo amintire despre trecutul lui. Cum ar fi? Ar putea fi frumoasă o astfel de viaţă?
el ar fi ca eu daca imi pierd memoria, constient de prezent, fara trecut, si da ar putea fi fericit, dar sar dezvolta personalitatea in prezent, ar fi ca un copil mic, dar daca mi ai insera false memori eu nu as putea sa stiu asta
Nu am fi reusit sa supravietuim nici macar o zi, daca nu ne-am aminti chestii.
Nu, nu ar fi frumos deloc. Daca te gandesti ca acest lucru sa se intample in cel mai realist mod, atunci Adam al nostru ar avea mari probleme. Copiii care nu au avut afectivitatea mamei si a tatalui au gauri mari in personalitate. Am intalnit astfel de oameni si adesea par defecti. Plus ca ar arata ridicol. Totusi, la ce te referi prin inteligent? La faptul ca este capabil sa invete sau ca are deja ceva informatii lasand la o parte faptul ca nu-si stie trecutul deloc?
Poate va gasi aceea afectiune la alte persoane,adica omul asta nu a crescut fara parinti, nu are trecut, bine ar fi multe de discutat, nu ar putea vorbi ca e matur, sar comporta ca o maimuta, nu ar stii sa mearga, vedeti si voi copiii salbatici
https://www.youtube.com/watch?v=F_SvGKNPxN4
https://en.wikipedia.org/wiki/Feral_child
Deci fara trecut inseamna ca n-are nicio informatie, nu doar povestea lui de viata. Inseamna ca ar fi terminat, plus ca nu ar atinge performanta dorita. Daca are 30 de ani si nicio informatie, atunci inseamna ca pe masura ce invata neuronii lui se sclerozeaza din cauza varstei, deci nu va atinge potentialul sau maxim fata de cazul in care ar fi inceput de mic sa invete. Ar fi un ciudat fara viata sociala, nu s-ar integra.
Am citit o buna parte din articol, adica ceea ce ma interesa in legatura cu copilul si incercarile de a-l educa. Cazul este intr-un fel fake, nu exista copil care sa traiasca in salbaticie in felul ala. Plus ca mai spune si ca suferea de autism d-asta nu putea fi educat, el auzea sunetul, dar nu-l intelegea decat la un nivel instinctiv, ca sa ii zic asa. Copiii sunt manipulatori, ei nu se pot ingriji singuri d-asta au nevoie de adulti. Ranile lui au fost provocate de un abuz din cauza dizabilitatii lui de a comunica si din cauza ca se comporta precum un animal. Mai bine ne raportam la un caz de pierdere de memorie decat la ideea ca exista un copil ce poate trai in salbaticie, independent pana la varsta aia. Experimentul asta ar fi mers mai bine daca-l baga-i in zoo, intr-un mediu controlat, dar ar fi fost caz de malpraxis pentru un asemenea experiment.
Sa nu mai ai amintiri e imposibil,dar exista in crestinism conceptul de renastere sau a doua nastere,cred ca toti oamenii au nevoie de asta la un moment dat in viata,sa inceapa de la zero,ca si cum nu ar fi existat trecutul,sa uite de tot intunericul din trecut si sa aduca lumina prezentului si sa se pregateasca pentru viitor.
Pentru ca stai si te gandesti,suntem in mare parte rezultatul multor factori exteriori noua,dar ne nastem puri,fara nici un fel de greseala sau defect, zic eu(exceptand malformatiile, dar aici vorbim de spirit, nu de asta).
Apoi ce acumulam, ca e bun sau rau, e in functie de multe chestii care nu depind de noi.deci e nevoie de o renastere
Exista si in biblie ceva legat de asta :
Ioan 3:1:7: „Iisus i-a zis: „Adevărat, adevărat îți spun că, dacă un om nu se naște din nou, nu poate vedea împărăția lui Dumnezeu."
"Sa nu mai ai amintiri e imposibil" - Adam s-a descurcat fără să aibă amintiri
Pai nu avea amintiri din rai? Sau te referi inainte de cadere?
Chiar când şi-a început viaţa, era un adult fără amintiri.
Asa este dar era un adult copil deci el incepea din mometul ala sa invete sa aiba amintiri,ca apari asa dult sau copil tot inveti si ai amintiri.
Invatatu si amintirile sunt de fapt un fel de program scris,zilnic inveti ramane,se adauga la program.
Fara amintiri nu am functiona, exact ca si un calculator fara program este zero, este nimic.
La adam cea fost bine e ca a fost adult deodata, ia dato ala si pe eva s-a scos omu putea experimenta de toate, na mai trebuit sa astepte stiu si eu cati ani 14, sau cati, a trecut omu direct la actiune
E cu discuţie aici. Dacă te uiţi prin răspunsurile de mai sus, vezi şi cazuri în care el există de mai demult, dar în anumite împrejurări (accident de maşină) îşi pierde memoria.
Pai ne naștem de mici. Nu avem amintiri. Buna întrebarea, totuși. Cu Adam ce facem?