Care este, de fapt, diferenta intre iluzie, speranta si realitate?
SPERANTA ta poate fi sa ai un loc de munca bine platit.
ILUZIA vine in ziua de salar, cand primesti o gramada mare de bancnote, dar toate sunt de titlu mic.
REALITATEA urmeaza: iti platesti facturile, cumperi strictul necesar pentru tine, familia si copiii, iar la sfarsitul zilei te trezesti ca ti-a ramas doar un pumn de bancnote mici si maruntisuri, pe care trebuie sa le imparti pe zilele ramase pana la salarul urmator. Si visul tau de a merge in concediu la mare se mai amana... poate chiar cu cativa ani, pana cresc copiii, pana vei avea salar mai mare, pana... pana... pana te trezesti ca te-ai imbatranit si nu-ti mai gasesti nici loc de munca bine platit. Poate ca pensionar vei ajunge odata si la mare, cu bilet cu reducere...
Am putea supraviețui, dar nu trăi cu adevărat. Spune-mi tu cum poți trăi când ești sigur de faptul că până la sfârșit nu vei avea parte de nimic din ce îți dorești?
Fara speranta nu cred ca am putea trai. Cel putin eu nu pot trai fara speranta, ca poate o sa reusesc sa fac acel lucru pe care mi l-am propus.
Azi era gata sa imi pierd speranta ca o sa promovez vreun chestionar pentru scoala de soferi, ca vineri dau sala, si pana la urma nu mi-am pierdut speranta, pentru ca am mai facut doua chestionare, si le-am promovat pe ambele.
Deci eu fara speranta nu cred ca pot sa traiesc. Speranta ma ajuta sa continui, cu speranta, tot incerc, gandindu-ma ca in final o sa reusesc sa fac ce mi-am propus.
Daca nu as fi avut speranta, as fi pierdut multe pana acum.
Viata fara speranta nu ar exista, iar viitorul inseamna speranta, si speranta inseamna ceva mai bun, intotdeauna si pentru oricine.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: