| sabin89 a întrebat:

Cum ar trebui interpretată afirmaţia asta a lui Eddington, referitoare la ceasul cu care măsurăm timpul: "Cu cât un ceas este mai bun, cu atât mai puţin arată trecerea Timpului"?

7 răspunsuri:
| sabin89 explică:

Se pare că t şi T sunt două noţiuni distincte, iar confuzia apare pentru că folosim acelaşi cuvânt "timp" pentru amândouă. Legea entropiei, de exemplu, este funcţie de T, pe când legile mecanicii sunt funcţii de t. Un film care îţi arată un fenomen pur mecanic nu îţi permite să îl plasezi în Timp, pe când dacă vezi, de exemplu, un film înfăţişând scene din WW-1, vei şti că acestea s-au petrecut înaintea lui WW-2; deci poţi plasa evenimentul în Timp.
Plecând de la considerentele astea, putem spune că un ceas bun trebuie să fie aproape aTemporal, altfel spus să fie insensibil la înaintarea entropiei.
Cam aşa înţeleg eu citatul de mai sus.

| T0T a răspuns:

S-o fi referind la ceasul biologic, dar ce facem că nu era biolog?
Și eu m-am referit uneori la cizme, dar nu sunt cizmar. Probabil am făcut o metaforă.

| relian a răspuns:

Nu se referea la ceasuri laughing banui ca e doara o metafora, se refera la calitatea omului, poate si la frumusete.Zic si eu. sincer habar nu am cine este individul in cauza

| sabin89 explică (pentru relian):

Sir Arthur Stanley Eddington OM FRS (28 December 1882 – 22 November 1944) was an English astronomer, physicist, and mathematician. He was also a philosopher...
Known for: Arrow of time; - wiki
Chiar la ceasuri se referă. Şi nu, nu e o metaforă.

| relian a răspuns (pentru sabin89):

Pai daca spune ca fost si filosof e clara, nu la ceasuri de referea laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un ceas bine construit se uzeaza mai greu.

| Kiran a răspuns:

Probabil se refera ca timpul actual, milisecunde-secunde - minute - ore - zile - saptamani - ani, e imprecis. si ca in viitor o sa fie modificat fusul orar, de exemplu: ideea despre trecerea la ora de iarna sau vara

Întrebări similare