anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum ati convinge un copil de 15 ani care a renuntat la scoala, din cauza notelor, sa invete? sa ii placa sa invete?
fa ce ti o daca puteti. sau nu se poate?
eu cred ca vina e in totalitate a parintilor fiindca nu s au preocupat in nici un fel de educatia lui si a scolii, a acelor profesori complet dezinteresati http://www.tpu.ro/......am-doar-8/

Răspuns Câştigător
| DomnishoaraTPU a răspuns:

Să urăşti şcoala e grav!
Dar din păcate, mulţi tineri nu mai conştientizează că şcoala îţi formează un viitor.
Şi până la urmă, de ce să mai înveţe?!
Dacă în mass-media sunt promovate tot felul de specimene fără pre multă cultură dar deh, atragătoare şi la modă.
De asemenea, este şi vina părinţilor. Dacă acum câţiva ani copilului i se explica aproape zilnic beneficiile studiului şi a şcolii în general, acum vai, să nu cumva să îi obosim prea mult pe prinţişori.
Iar insepctoratul la fel.....Simpla dorinţă de a transforma învăţământul în ceva mai plăcut pentru copii a transformat şcoala într-un loc al mofturilor şi al distrugerii valorilor învăţământului adevărat.
Dar şi anturajul ar putea fi un răspuns.
Până la urmă, ce vezi la prieteni te îndeamnă să imiţi.
Soluţia?! Nu ştiu. Poate deprinderea interesului cultură (care apropo se învaţă în familie) şi exemplele concrete.
Până la urmă mai bine înveţi carte decât să munceşti cu zilele pe-un câmp...
Dar mai ştii?!
Se pare că unora le place să îndrepte toată ziua cruci de lemn şi marmură (referitor la acel link) şi atunci n-ai cum proceda. Poate aşa a vrut el.

2 răspunsuri:
| Wehrmacht a răspuns:

Le dai o caramida-n cap pana crapa alora care au venit cu ideea de a pune note.E prostie pura. Daca nu treci la o materie de exemplu se considera ca esti praf la toate deci trebuie sa repeti anul.Nici nu te lasa sa alegi ce vrei sa inveti, n-au fost capabili sa faca un astfel de sistem.De fapt, n-au prea fost capabili sa faca vreun sistem, e acelasi, n-au schimbat mai nimic.Si la ce duce asta?"A...am nota imi bag ***, nu mai fac nici o tema, il asculta pe altul" "Da-mi ba si mie sa iau macar un 4, 50". Astea-s doar cateva exemple.

| T0T a răspuns:

Nu este neapărat vina părinţilor. Eu nu învăţ mai deloc, şi asta nu înseamnă că este vina părinţilor. Dar mă descurc, mai mult cu ce mai prind de la clasa. Dacă copilul nu este cretin şi este puţin atent, poate să reţină lucrurile de bun simț, şi asta ţine de copil cel mai mult. Copilul alege dacă învaţă sau nu. Deci cel mai mult este vina copilului. Să îţi dau exemplu de copii care au părinţi ori beţivi, ori vai de capul lor, ori plecaţi în străinătate şi învaţă de rup? Este nevoie să îţi dau exemple? Eu cunosc multe cazuri. Deci cea mai mare vină este a copilului. Unii nu pot să priceapă că în viaţă nu poţi face numai ce îţi place.