| Mariela_1621 a întrebat:

Cum ati devenit atei? ce parere aveti despre cei care sunt asa? aveti prieteni care nu va impartasesc credintele? cum va impacati cu ei? happy

Răspuns Câştigător
| siwel a răspuns:

Super intrebarea blairwitch
Eu sunt crestin (incerc) si ma bucur de sinceritatea de care ateii au dat dovada raspunzand:
@daddy:
Deci religia in forma ei actuala te-a facut ateu: sunt crestin, dar si eu cand ma uit la cum arata religia actuala imi vine sa ma fac ateu: nu e de loc de mirare ca oamenii aleg sa respinga existenta dumnezeului pe care religia il caricaturizeaza.
In ce priveste biblia: raspunsul mi se pare evaziv: ‘ai citit din Biblie’. Chiar ai citit din Biblie sau citatele din Biblie aparute in alte carti? Daca chiar ai citit: da-mi voie sa ghicesc: ai incercat sa citesti primele carti din Vechiul Testament si te-ai impotmolit in genealogiile evreiesti de acolo? Ai citit cumva cele 4 Evanghelii, primele 4 carti din Noul Testament care sunt ‘inima’ Scripturii? Eu personal ma indoiesc.

@lolita:
Credinta ta din copilarie a fost vreodata a ta si nu doar a parintilor? Ai citit vreodata pentru tine cele 4 Evanghelii? Daca nu, nu cred ca ti-ai pierdut ceva ce aveai. Eu tind sa cred ca nu ai avut credinta in mod real niciodata. sad

@madalykuka:
Huxley, cel mai mare ateu al secolului trecut spunea ca e ateu pentru ca nu vrea sa isi sacrifice dreptul de a face sex cu cine vrea, cand vrea, la liber. Ma intreb daca baiatul respectiv nu are nevoie sa fie ateu pentru aceleasi motive. Tu trebuie sa stii mai bine, dar sa nu te superi ca iti spun asta! E de inteles, cred ca e motivul pentru care majoritatea sunt atei. Si cum sa nu ii intelegi, doar sexul cu cartierul e asa placut.

@dof 21:
Imi pare rau de moartea tatalui tau. Trebuie sa fie groaznic. Moartea nu a fost ideea lui Dumnezeu. E consecinta faptului ca omul a ales sa fie muritor si sa se separe de sursa vietii: Dumnezeu. Orice moarte frange inima lui Dumnezeu. Si El intelege mai bine: Fiul lui a murit in chinuri pentru a nu mai trebui sa fim noi despartiti de sursa vietii reale. Fiindca Fiul e Dumnezeu: Dumnezeu intelege ce inseamna sa mori si sa ai pe cineva drag care sa moara! Poti sa fugi de El ca si cum El e cauza mortii sau poti sa fugi la El care e singurul care intelege in mod perfect prin ce ai trecut pentru ca si El a trecut pe acolo.

Dragi atei, motivele voastre sunt reale, dar nu sunt temeinice. E pacat sa ii intorci spatele lui Dumnezeu cand nici macar nu ai incercat sa il cauti pe El direct. Inca nu am vazut un om care sa zica: ‘L-am cautat pe Dumnezeu (nu religia) din toata inima si nu l-am gasit!

14 răspunsuri:
| madagascar a răspuns:

Nu sunt ateu, fiecare e liber sa faca ce doreste, mie mi sa demonstrat ca exista Dumnezeu, nu am nimic cu cei care nu cred si nici nu ii condamn, fiecare e liber sa aleaga

| daddy a răspuns:

Pai prin a-mi da seama ce este religia de fapt, am citit din biblie si mi s-a parut o mare prostie tot ce scrie acolohee hee
am prieteni foarte multi teisti si nu ma deranjeaza, am si prieteni atei cativa si agnostici, care cred in feng shui sau practici oculte straight face
nah fiecare cu credinta lui
ma impac bine cu ei dar nu prea inteleg cu ce se mananca ateismul ( aici ma refer la cei care nu sunt atei )
primesc reactii stupide de la ochii mirati, la intrebari de genul : " tu nu crezi in nimic?, sau in ce crezi atunci? "
tocmai de aceea evit sa mai dau curs unor astfel de discutii adica le spun ca sunt ateu doar daca sunt intrebat in rest nu ma pronunt ca nu se merita de vreme ce pana si cei care la prima parere par mai deschisi la minte tot ajung cumva la bazaconii cum ar fi :

- ateii sunt satanisti ( asta sunt facut cel mai des ) laughing

- ateii sunt comunisti

- ateii sunt teribilisti

- ateii sunt impotriva lui dumnezeu

- ateii nu suporta disciplina...

lolita
| lolita a răspuns:

Eu mi-am pierdut credinta cu timpul si cu maturitatea, a fost ca si cun bazm cu zane. personal nu am nimic cu nimeni atat timp cat nu ma streseaza cu credinta lor. asta este ca si poltitca, fiecare are dreptul de a crede sau nu in ce vrea.

| Razvan a răspuns:

Bineinteles ca am prieteni atei.Nu atingem des subiectul religios pentru ca ajungem la contradictii care se pot transforma in certuri si n-are sens sa ne punem prietenia in joc din cauza astahappy
In general tensiunile se resimt in preajma sarbatorilor religioase, dar tratata cu umor se mai destinde atmosfera.Nu incerc sa ii schimb.Niciodata nu am avut de gand sa o fac. Sper doar sa nu fie nevoiti sa ajunga sa se roge la "Dumnezeul meu" cand viata cuiva drag va fi la granita dintre lumi

| madalykuka a răspuns:

Cum am devenit,,,? pai stiu ca eram in retezat cu un baiat care nu credea in dzeu dar pentru asta el era ff destept si era si la locul lui si,,, baiatul perfect blushing no si ma gandeam cum se face ca a fost inzeztrat cu atatea si ii merge asa de bine fara sa nu creada?
plus ca argumenta f clar de ce nu exista d-zeu
asa in fine,,,blushing de atunci eu nu mai cred :d
... ce parere sa am? fiecare cu mintea lui, cu credinta lui, si cu lucrurile bune sau mai putin bune luate de acasa :d
pai,,, prieteni cu credinte,,, da am, toti devil insa in afara ca am o colega in clasa care sa pocait nu de mult si bla bla bla imi tot zice ca sa cred si eu voiputrezi in iad in kinuri si ea imi va face cu mana din cer, ca dmezeu asa si asa,,,:-

| Hombre a răspuns:

M-am nascut ateu, am fost indoctrinat si acum joc in amandoua functie de imprejurari.

| syme a răspuns:

Părerea mea despre „cei care sunt așa", adică atei (la partea asta din întrebare pot răspunde) este că sunt niște oamenii ca toți oamenii în general.
Cred însă că îndoctrinarea ateistă este mult mai periculoasă din punct de vedere intelectual decât cea religioasă. Cei mai mulți dintre ei au citit o carte sau s-au cultivat pe youtube și gata, au clasat problema lui Dumnezeu.
În primul rând, un om onest intelectual poate merge doar până la punctul de a spune „nu știu dacă Dumnezeu există ori nu". Și de la acest punct să înceapă studiul probelor. Însă atei merg mai departe de atât.
Ei au ajuns să considere că „a nu crede în Dumnezeu" este o poziție mai rațională decât „a crede în Dumnezeu". Și din moment ce fac acest lucru, sunt clare semnele unei îndoctrinări intelectuale. Nu am întâlnit până acum nici în viața mea nicio persoană care să poată justifica rațional o astfel de poziție. Și nu am auzit nici măcar în mediul academic de o astfel de persoană.
Pentru că în mod rațional, dacă nu există niciun fel de dovadă că Dumnezeu nu există și există cel puțin o dovadă de probabilitate conform căreia „Dumnezeu există", atunci poziția rațională este cea de a crede că Dumnezeu există.
Poziția ateistă are un merit intelectual minim.

| dof21 a răspuns:

Buna,
Mi-a murit tata atunci cand aveam 12 ani. De atunci nu mai cred. Iar odata matur necredinta a devenit si mai puternica.

| siegfried182005 a răspuns:

Syme a scris: "Pentru că în mod rațional, dacă nu există niciun fel de dovadă că Dumnezeu nu există și există cel puțin o dovadă de probabilitate conform căreia „Dumnezeu există", atunci poziția rațională este cea de a crede că Dumnezeu există."

Daca cineva zice ca undeva in imensitatea Universului exista un rahat zburator, tu nu poti sa demonstrezi ca nu exista, nu? Si poate acel cineva aduce si "dovezi" dintr-astea care conteaza in ochii unui credicios, o carte sfanta, care sa sustina ca rahatul ala e adevarul absolut, iar tu nu ai cum sa demonstrezi ca nu este. Daca ar fi putin probabil sa existe in Universul nostru, poate in lumea aia a ta paranormala sau supranaturala(oricum vrei s-o numesti) rahatul ala zburator are sanse chiar mai mari sa existe decat in lumea noastra rationala.

Daca eu zic ca am un milion de dolari acasa, tu trebuie sa vii cu dovezi ca il am sau eu sunt cel ce trebuie sa dovedesc ca il am?

Hai sa ne imaginam toti orice lucru ce ne trece prin bibiloi si sa i-l prezentam domnului syme ca fiind real, de vreme ce el nu are cum sa demonstreze ca nu exista. Incalca legile Universului? Nicio problema... zicem ca exista in lumea supranaturala si ca noi suntem alesii care il percepem.
DE UNDE AI SCOS TU LOGICA ASTA STRICATA? Chiar nu isi mai da nimeni seama de pe aici ca ceva nu e in regula cu ce scrii in majoritatea comentariilor tale?

| siegfried182005 a răspuns:

Corectare: "Daca eu zic ca am un milion de dolari acasa, tu trebuie sa vii cu dovezi ca NU il am sau eu sunt cel ce trebuie sa dovedesc ca il am?"

| daddy a răspuns:

@syme
"Cred însă că îndoctrinarea ateistă este mult mai periculoasă din punct de vedere intelectual decât cea religioasă."

indoctrinare ateista? O_O
hai ca le-am auzit pe toate

"Nu am întâlnit până acum nici în viața mea nicio persoană care să poată justifica rațional o astfel de poziție. Și nu am auzit nici măcar în mediul academic de o astfel de persoană."

lipsa de dovezi straight face, e nevoie de mai mult de atat?

"Poziția ateistă are un merit intelectual minim."

mda, te pomeni ca avem un IQ sub mediuwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma impac bine cu toata lumea.am fost ateu la 15 ani si adept al cuceririlor stiintei si un foarte aprig sustinator al stiintei. dar bunul Dumnezeu m-a luminat incet, si cu rabdare, si acum la 45 de ani pot spune ca sunt o oaie ratacita de turma.adica, cred cu convingere, dar nu fac nimic sa demonstrez credinta mea.nici biserica, nici posturi nici marturisire.

| syme a răspuns:

Siegfried182005,
Textul pe care la-i citat și se presupune că trebuia să îl comentezi este următorul:
"Pentru că în mod rațional, dacă nu există niciun fel de dovadă că Dumnezeu nu există și există cel puțin o dovadă de probabilitate conform căreia „Dumnezeu există", atunci poziția rațională este cea de a crede că Dumnezeu există."
Iar acest text nu susține ceea ce contrazici tu. Eu nu am spus că este rațional să crezi în Dumnezeu în virtutea faptului că nu există dovezi împotriva existenței lui Dumnezeu. Însă am susținut că dacă nu există nicio dovadă împotriva lui Dumnezeu și există cel puțin o dovadă de probabilitate pentru existența Sa, atunci poziția de a crede în Dumnezeu este mai rațională decât poziția de a nu crede în Dumnezeu.
Nu crezi că ar trebui cel puțin să înțelegi ceea ce pretinzi că vrei să contrazici?

| RainBow_2697 a răspuns:

Am devenit ateu din cauza religiei.