De exemplu, unii care sunt ciufuti tot timpul si au o moaca d-aia stramba, zici ca au un rahat sub nas si-l miros...lor le place acel miros, altora, nu.
Care concluzie?
http://www.youtube.com/watch?v=_DSTZbS6LvA
http://www.amazon.com/......B000OZU4T8
daca ma gandesc mai bine l-as incerca si eu pe ultimu
Bună,
Păi e simplu! O floare, de exemplu, miroase frumos. Îţi face plăcere să inspiri aerul de lângă ea şi ai vrea să stai cât mai mult în mediul ăla.
În schimb, un coş de gunoi - să spunem - miroase groaznic, şi o ştii pentru că vrei să pleci cât mai repede de lângă el, corpul tău îndepărtându-se automat de acea senzaţie.
Nu e logic?
Ok,dar nu tuturor ne plac aceleasi mirosuri.
Cunosc multi oameni care nu suporta mirosul de parfum.
De exemplu pe mine ma deranjaza mirosul de tamaie foarte tare, dar in schmib nu mi se pare ca(,) cocina unui porc miroase asa rau cum spun altii.
Depinde de gusturi si placerile oamenilor.
De exemplu,eu ador mirosul de benzina, iar majoritatea oamenilor pe care i-am intalnit, vomita la el si multe alte cazuri.
Sper ca te-am ajutat!
Ecea,omul este selectiv din fire pentru ca este dotat cu ratiune.Cu timpul a invatat sa spuna „frumos" la tot ce il atrage si „urat" la ce nu ii place.Cu mirosul cred ca s-a intamplat la fel...
E un instinct natural.
Daca ceva miroase a stricat, a putred, a mort etc organismul va vrea automat sa se departeze de el...deci intra in categoria lucruri rele.
Iar daca ceva miroase bine si ne face placere, prin opozitie si tot intra automat la lucruri buna.
Deci oamenii nu au "invatat" sa le clasifice. E ceva natural
Cred ca e ceva la nivel cerebral chestia ca frumos si urat, nu numai in mirosuri, si cred ca, cu chestia asta ne nastem, ai vazut bebelushii cand vad o persoana frumoasa incep sa rada si sa fie fericiti si cand te strambi la ei incep sa planga, deci e ceva
Asa este omul programat genetic, sa poata deosebii gusturile si mirosurile.Nu e vorba despre o evolutie sau altceva.Pur si simplu asa e omul de cand exista pe acest pamant.
Sa sti ca nu e o regula, uni poate prefera mirosuri mai... diferite. :-));-)
anonim_4396 întreabă: