O parte din retete le stiu de la mama, ea la randul ei de la mama ei ei si tot asa.
Apoi la baza retetele sunt incercate prin combinatia anumitor alimente, trasmise prin viu grai din generatie in generatia, scrise la inceput in caietele, apoi in carti de bucate si in cele din urma in bloguri culinare
In zonele si perioadele in care oamenii nu stiau sa scrie si sa citeasca, retetele (ca si restul informatiilor) circulau pe cale orala, transmise intra si inter-comunitar si in interiorul familiilor din generatie in generatie.
Oamenii mancau ce avea la dispozitie in jurul casei sau in zona in care locuiau.
Doar nu crezi ca un taran de pe vremea lui Stefan cel Mare isi facea paine prajita cu guacamole din avocado importat din Mexic.
La tara nu știu nici acum și suntem în 2021
O parte din raspuns ti l-ai dat singur prin afirmatia ta de mai sus. Ti-ai dat seama care este?
PE CALE ORALA...in masa de racheta spatiala!
Sa stii ca cele mai vechi carti cu retete au aparut in primele secole. Dar oamenii simpli, care intr-adevar, majoritatea nu stiau scrie si citi, au transmis retete si multe altele prin viu grai, din generatie in generatie.