| JeSa a întrebat:

Cum comentati acest proverb: " O vorba batraneasca e cat o scoala domneasca "?, Multumesc!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Experienta de viata si ascultarea intelepciunii stramosesti adunata de-a lungul anilor, in viata valoreaza cat, anii de scoala.

9 răspunsuri:
| JeSa explică:

9999azucena9999,
Draga mea, mi-ai adus un zambet pe buze. Multumesc!
PS mi-as fi dorit sa fiu la scoala, sa am teme de rezolvat. Insa nu, am trecut de aceasta etapa.
Dar, dupa cum spuneai - asa e, imi doresc strict o parere personala. Multumesc pentru raspuns/intelegere!
Mai astept si altele!

| Razvan a răspuns:

Depinde de cine o spune.Ai zice ca toti batranii sunt plini de intentii bune, asa blanzi cu parul lor carunt cum par... dar sa nu uitam ca si ei sunt tot oameni deci inca pradatori activi. Sfatul lor trebuie analizat de multe ori inainte de a-l pune in practica. E o greseala grava sa iei de bun tot ce te sfatuiesc altii indiferent cat de prieteni/de batrani/de bine intentionati ar fi
Ca cei din varsta vorbesc din experienta e adevarat, dar nu mereu au bune intentii. O scoala ramane scoala. O scoala face cat o mie de sfaturi pentru ca te invata sa lucrezi tu, cu tine si cu tine insuti

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Bătrânii au cea mai vastă experiență de viață!
Cu plăcere.
Pa, pa.

| jony a răspuns:

Eu unu nu m-as lua nici dupa 6000 de vorbe batranesti, pentru ca tot ce spun ei este rodul mediocritatii si analfabetismului in care au trait. Nu vedeti batranii nostri din toate timpurile nu sau descurcat decat atunci cand cineva le-a impus punctu lor de vedere, ei au fost dintotdeauana pupincuristi, lingusitori si agramati, din cauza greutatilor prin care au trecut tot timpul nu au ajuns niciodata sa invete scoala. Iar despre scoala domneasca este scoala celor care ne-au furat tot timpul! Care i-am ales tot timpul in functii foarte importante, care ne considera foarte redusi mintal si care ne fura si in zilele noastre! Asta e scoala domneasca. Avem noroc ca batranii de astazi au ce invata de la tineret, stiinta adevarata.

| MisterKat a răspuns:

O vorba batraneasca, e intodeauna o vorba simpla, usor de inteles ce poate fi aplicata in viata. Ea va valora intodeauna, deoarece prin simplitatea ei te poate ajuta intr-o anumita situatie din viata in timp ce "o scoala domneasca", sa presupunem un liceu, facultate, nu iti va oferi aceeasi modalitate de a rezolva o problema precum acea vorba batraneasca, simpla. O zi buna!

| brosu a răspuns:

Vorba unui bătrân este asociată cu experienţa anilor, adică înţelepciune, lucru rar în şcolile "domneşti".

| 9999azucena9999 a răspuns:

Tu vrei un comentari cum se face la scoala sau doar o aprere despre acest proverb? Nu voi comenta ca la scoala, ci iti voi spune doar parerea mea. Se refera la faptul ca batranii sunt foarte intelepti, tercuti prin viata si degeaba esti cel mai bun la soala domneasca, aceasta ilustrand toti anii de scoala, daca ii viata nu te descurci.Trebuie sa stim sa respectam cuvintele celor in varsta, caci din orice putem invata, mai ales de la cei trecuti prin greutatile vietii. Oricum daca este o tema la scoala comentariul meu nu este corect, ideile trebuie dezvoltate, dar in principiu asta inetleg la o prima citire a acestui proverb. Oricum in spatele orcariu cuvant se poate ascunde o semnificatie greu de gasit. Sper ca te-am ajutat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca eu spun; cine alearga dupa doi iepuri, nu prinde niciunul.viata demonstreaza ca e adevarat. poti prinde totusi unul; dar pe cel mai slab, si mai prapadit.sau cine pierde drumul dintai, zice mersi si de carare.asta e foarte adevarat.si nimic nu poate compensa pierderea drumului dintai. tineretea spune; daca as sti.batranetea spune daca as putea. unestele pe astea amandoua, sa vezi ca va fi bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa dea Dumnezeu sa-i mearga tarii bine fara mine, decit cu mine? nu inteleg ce vrea sa spuna puteti sa ma ajutati.Cuza I.AL.