Cuvantul este exprimat ca o harta a realitatii deoarece el ne arata unde converg gandurile noastre. Un exemplu este cuvantul iubire care nu poate fi deslusit dar totodata este o harta care ne arata unde este fericirea. Cuvintele au rezonanta afectiva pentru ca fiecare cuvant trezeste un sentiment adormit, in stare latenta. Cuvintele sunt legate de istoria fiecaruia pentru ca fiecare percepe altfel cuvintele. De exemplu eu as putea sa va spun cum percepe un poet cuvintele in perceptia mea.
Cuvantul a plecat searbad in lume
Degringolada dintr-o gura-n alta
Asijderea altor firesti cutume
Tradare, aer de apus ca si la Yalta
Cuvantul e nascut profund serafic
Dar mai devine si amar, proclet
Orice ar fi nu piere si ramane enigmatic
Traind el tot mereu in umblet
Peiorativ de gand murdar este cuvantul, stiu "
Cand gaseste adapost in gura stramba, sidereaza
Atunci cand stii Te inconjoara doar pustiu
De asta e poetul, cuvantul el salvagardeaza
Cuvantul dupa el e mai blajin, funambulesc
doar poetul cuvantul mesteca intai cu gandul
Cuvant, poet, traire, totul e firesc, lumesc
Mai mult ca toti isi rumega chiar el trairea, randul
Si nu IL scuipa cum fac altii in abject cand nu e rod
El IL imbraca-n adevar, IL face sa renasca
Si-apoi il da cadou altui poet, altui nerod...
Nu-l da oricui, doar celui care vrea sa-l altoiasca
poetul e aparte, traieste viata-n paradox
renaste prin cuvantul lui, prin ubicuitate
renaste chiar prin viata sa de cuvant, de ortodox
si de cuvintele ce-i sunt cu bucurie subjugate
poetul este imuabil pedant, sagace
dar nu face greseala sa-l invidiezi
se frige-n fiecare zi in mii si mii de ace
cand esti ca el asimilezi, asimilezi.
Dar orice-ar fi nu e de-ajuns
Fomila de cunoastere si de cuvant
Poetul cauta o viata-ntreaga pe ascuns
Nestiind, pentru o boala sacra un descant
Cuvant inainte mereu la cartea lui place
Dar ce aduce el mai important nu vezi
Oricat ai vrea sa-l afli ce a fost nu poti a face
Este cuvantul dupa el, mai calde-amiezi...
Cuvintele sunt de fapt un lucru ce reprezintă o persoană. Ele poartă amprenta istoriei acelei persoane, poartă amprenta sentimentelor acelei persoane. Dacă doreşti să povesteşti realitatea, o povesteşti cu cuvintele, cu cuvintele tale, proprii, în viziunea ta proprie. Cu siguranţă doi oameni vor povesti foarte diferit acelaşi fapt, vor avea altă stare de spirit şi alt ton.
O comentez astfel:,, harta a realitatii'' ne exprimam prin cuvinte si spunem realitatea. dupa cuvinte ne ghidam uneori sau ne creem anumite ganduri si sentimente,,, rezonanta afectiva'' spune cuiva te iubesc si altcuiva te urasc. acea persoana va simti ceva in acel moment.,, legate de istoria fiecaruia'' adica fiecare om se exprima si se poarta in functie de modul in care a trait. acum depinde. parerea mea este ca cel mai bine poti observa afirmatia aceea in timp ce cineva iti va povesti ceva.
Da, cuvintele au si o rezonanta proprie care reflecta exact semnificatia cuvantului respectiv, dar au si o rezonanta relativa in functie de asocierile pe care le face fiecare persoana in parte.de exemplu, unele persoane asociaza cuvantul iubire cu dezamagire in urma experientelor pe care le-au trait.asta se numeste in psihologia de specialitate filtru tampon.totul este relativ(ALBERT EINSTEIN). NU PUTEM VEDEA REALITATEA DIN CAUZA TRECUTULUI, A CONDITIONARILOR, A EDUCATIEI, ETC. NIMENI NU POATE VEDEA REALITATEA ASA CUM ESTE.FIECARE OM ISI CREEAZA PROPRIA REALITATE.
ID-UL MEU DE MESSENGER ESTE paiuc.paiuc putem vorbi mai multe
anonim_4396 întreabă: