| hominid dreak a întrebat:

Cum comentati:"Daca la vremea stramtorarii(necazului) esti slab, mica este puterea ta".(Solomon)

Răspuns Câştigător
| Razvan a răspuns:

E de inteles.Acelea sunt momentele in care ne dam pe fata adevaratul caracterhee hee
Problemele prin care trecem ne cizeleaza caracterul.Devenim mai precauti, un pic mai egoisti si raihappyDar totodata se poate, ca vazand atata rautate sa intelegem ce e binele si sa devenim noi niste oameni mai buni.Cazuri rare, dar orice e posibilhee hee

10 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

Întradevăr în faţa necazurilor ies în evidenţă cei cu personalitate puternică. De aici vine şi vorba : la plăcinte înainte, la război înapoi. Iar cei din jurul acelei persoane care vor rămâne lângă el îşi vor arăta adevărata prietenie şi îi vor spori puterea.

| RaSpUnS.pT.vOi a răspuns:

Ar putea sa se refere si la faptul ca multi se vor lepada de Cuvantul Lui Dumnezeu.
Observ cu stupoare rautatea existenta in lume, in locul mainilor impreunate catre cer.
Vremea stramtorii este aproape si putini sunt cei pregatiti sa infrunte raul pentru a da dovada de credinta si pentru a ajunge acolo unde le este dat.
Cand aceste necazuri vor incoltii lumea, vor ceda multi.
Daca vom intinde mana sa ajutam pe cel aflat la marginea prapastiei, vom aduce in fata Lui Dumnezeu puterea si credinta care ne-a fost incredintata.
Sa facem cu totii "cercul de prietenie" si sa cantam alaturi de ingeri.asa vom mostenii Imparatia Cerurilor!
Numai bine!

| cristi202 a răspuns:

Cind dai de necaz, se vede cel mai bine cine esti. Pentru ca necazul iti cere toate energiile, toata mintea, toate emotiile, de fapt intreaga personalitate, ca sa ii faci fata. Si, daca esti slab, cedezi, sau cel putin se vede asta. Daca esti puternic, vei trece prin necaz ca si cum nu ar fi fost. Necazurile sunt testele de incercare a fiintei umane.

April
| April a răspuns:

Intr-adevar, cugetarea inteleptului rege se refera la anumite calitati sufletesti care te ajuta sa treci cu incredere in tine peste greutatile vietii. Taria de caracter, speranta in mai bine, cautarea indarjita de solutii chiar in situatiile cele mai disperate, increderea ca exista rezolvare sunt virtuti ale unui caracter puternic care infrunta cu curaj toate vitregiile sortii.Caci una e sa-ti pui juvatul de gat la cea mai mica intamplare nefericita lasand pe cei din urma ta sa duca singuri povara unei investitii falimentare si alta e sa cauti solutii; una e sa plangi si sa -ti spui:"e peste puterile mele"si alta e sa dai piept cu ghinionul si sa-l depasesti. Din pacate sau din fericire, oamenii nu sunt numai lasi sau numai viteji; lumea este atat de amestecata incat unii vor citi cugetarea lui Solomon ca pe un indemn, altii ca pe o mustrare. Dar"lumea-i cum este si ca dansa suntem noi"...

| Elena1234456 a răspuns:

Adevaratul caracter al omului se arata in fata problemelor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti total nepregatit.

soothe
| soothe a răspuns:

Este ceva asemanator cu "prietenul la nevoie se cunoaste".

| olesea007 a răspuns:

Kornel, aceasta spusa a lui Solomon ne indeamna de a ne asculta imima in situatiile cele mai complicate, acea mica putere este speranta care doar cu ajutorul ei poti descoperi propria-ti personalitate si raspuns la cauza necazurilor, succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca de obicei, a-ti raportat totul la puterea omului. a individului puternic fizic si psihic, care se descurca minunat. la vremea stramtorarii, daca nu ai credinta, nu ai puterea lui Dumnezeu alaturi.fiindca, credinta cat un bob de mei, misca si muntii din loc, si fara de Dumnezeu nimic nu se poate.in vremea de mare stramtorare, iti trebuiesc scuturile credintei, si putere de sus, pentru a putea sta drept la scaunul judecatii.

| hominid dreak explică:

Oameni buni, imi plac raspunsurile.Harciog,pregateste-te.Vine 2012.Lasand gluma la o parte am postat un apel.Acum sa lasam un pic teoria la o parte si sa va invit sa raspundem in mod practic acestui apel.Va multumesc.