In principiu asa ar trebui sa fie, altfel ar fi haos.Eu vad in reguli legile, cutumele, obiceiurile, traditiile.Nu mi-se pare nimic in neregula cu ele si nici sa te ghidezi dupa ele.
Da, si mie mi se pare ca joci ' dupa' ele si nu 'bazat pe ' ele. Adica le ocolesti.
Si daca e cum am zis eu, da adoptez in viata de zi cu zi aceasta sintagma.
Oricum haos este si cu reguli si fara.
Da, adopt in viata aceasta "sintagma". Daca cineva merita pot sa fiu o persoana foarte buna si sa "joc" dupa reguli corecte. Dar daca cineva imi impune reguli "murdare", atunci sa jucam dupa ele, nu are rost sa stau sa-i explic ca nu-i cel mai frumos mod de a "juca" caci oricum nu cred ca ar intelege.
E necesar ca din bun simt sau de nevoie sa respecti anumite reguli cand esti intr-o casa oarecare care are alte reguli decat cele cu care esti obisnuit sau la o firma oarecare care are de asemenea legi proprii sau pur si simplu legile statului respectiv. Statele Unite de exemplu nu are aceleasi legi in toate statele componente, cu toate sa zicem ca esti american, trebuie sa respecti legile statului in care te afli pentru o durata mai mica sau mai mare de vreme.
La modul general, spun că, dacă n-ar exista niciun fel de restricţii morale şi juridice, ar fi un permanent "război al tuturor împotriva tuturor"; adică, multe dintre dorinţele noastre ar rămâne nesatisfăcute, cu exemplu că - dacă unii ar încerca să - jefuiască, să înşele, să ucidă sau să-i exploateze pe ceilalţi pentru câştigul lor egoist, ş. a. m. d - ar însemna ca regulile sociale morale să nu rămână în picioare, ci încălcate. Aşadar, conform "teoriilor contractului social" - să-i spun aşa, cum trebuie - este în interesul tuturor să existe "reguli sociale morale", care să limiteze comportamentele, pe care le-am exemplificat, egoiste, ca atare...deci, este în interesul nostru să avem şi să sprijinim astfel de "legi şi reguli morale". Şi, numai respectând, sprijinim moralitatea, ce va avea şanse să ne satisfacem dorinţele. Prin urmare, este în interesul nostru personal să ducem o "viaţă morală", presupun că, dacă aş acţiona "imoral" - mi-ar interveni "mustrarea de conştiinţă" - ceea ce m-ar face nefericită, de la abaterea de la reguli. Deci adopt/sprijin "sintagma", atunci când este nevoie de ea!
Dar tu, Flav, ce (ne) spui?!
Ne-am impus regulile pentru a supravietui dar avem tendinta de a le incalca mereu, oricum toata lumea actioneza dupa reguli fie murdare sau pozitive.Si pentru ca veni vorba, am vazut un film in care niste indivizi urmau sa se lupte si arbitru anunta regulile; "prima regula -nu exista nici o regula", no comment.
Salut. Mie nu imi plac ingradirile si regulile ci doar "bunul simtz aplicat". Aplic sintagma asta doar la job, fiind singurul mediu in care mi se cere "conformitate" (si daca as putea, m-as lipsi cu bucurie).
Strict cand e nevoie.In rest aplic sintagma:"Daca acestea sunt regulile, atunci sa le rescriem"
Cateodata e bine cateodata nu. problema e ca suntem condusi de cei care le incalca!
Intr-un grup de interese, o comunitate, sunt viabile niste reguli dupa care sa se joace, dar intr-o societate este imperios nevoie de niste legi bine stabilite, pe care fiecare cetatean sa le respecte! Ca multe legi sunt facute pentru a fi incalcate de unii, asta este altceva!
Flav, nu poti intra in hora decat daca joci pana la capat.in viata in general trebuie sa incalci orice regula, daca vrei sa o iei ca pe o intrecere. sau poti trai simplu fara sa incalci nici o regula, dar e foarte greu. uite eu incerc sa, nu-mi insel sotia si sa nu mint deloc.cu prima e usor.cu minciuna doar 90%, reusesc. tu spui; cand e nevoie? dar cand nu e nevoie? in ziua de azi? mergi cu valul si cauti sa te mentii deasupra.respecti regulile. cu ceilalti care le incalca nu ai nici o treaba cata vreme nu te afecteaza personal.
Si in completare, sa le stii bine si sa iti permiti ca uneori sa incalci cate una; asta e viata
Teoretic viata trebuie adoptata, practic traita!, nu poti adopta in timp ce o traiesti... sper ca m-am facut inteles
Intr-un grup de interese, o comunitate, sunt viabile niste reguli dupa care sa se joace, dar intr-o societate este imperios nevoie de niste legi bine stabilite, pe care fiecare cetatean sa le respecte! Ca multe legi sunt facute pentru a fi incalcate de unii, asta este altceva!
Depinde si ce fel de reguli si in ce situatie ma aflu. Nu intotdeauna aplic aceasta sintagma, deoarece cateodata unele reguli sunt fara sens si nu au nicio logica.
Pana si in fotbal se incalca regulile, nu mai comentez in ceea ce priveste viata! Regulile persista, dar sunt incalcate! De ce, pentru a ne atinge scopurile. Acum vin eu si te-ntreb, cum explici "sintagma":
"Scopul scuza mijloacele!?"
anonim_4396 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: