anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum comentaţi protestele din ultimele zile? Păreri, opinii, perspective.

Răspuns Câştigător
| AvalohAlyn a răspuns:

Parerea mea e ca lumea trebuia de mult timp sa iasa in strada sa protesteze pentru nivelul de trai jalnic la care am ajuns in urma a 22 de ani de asa zisa democratie.Insa niciodata nu e prea tarziu.Toti stim ca politicienii fura si sunt demagogi. Tare mi-e frica ca o sa plece Basescu si o sa vina altul tot asa.Noi romanii,de fapt trebuie sa luptam pentru schimbarea intregii clase politice, sa aducem pe cineva curat, mai degraba sa avem un guvern de tehnocrati.In fine.Romania are dreptul sa protesteze si sa doreasca schimbarea.

15 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Eu sunt de partea lui Arafat, ce face lumea la ora actuala care protesteaza, ce sa zic...c am exagereaza

| Arthur a răspuns:

Arafat este băgat aiurea, problema principală este agitaţia politică din jurul proiectului pe sănătate care dacă trecea ar fi lăsat mulţi şmecheri cu buza umflată.
Restul e politică de care beneficiază USL-ul pentru că demonstraţiile şi-au pierdut motivaţia prin faptul că preşedintele Traian Băsescu a retras proiectul de sănătate.
Românii de fapt protestează împotriva propriilor interese! Grozav, nu?

| MortemAeternum a răspuns:

Imi este sila de ele, acum cand nu mai au un loc de munca ies in strada, ei crezand ca daca o sa ii dea jos pe Basescu si pe Boc, gata vine belsugul(ca doar asta e adevaratul motiv pentru care au iesit in strada). Sincer eu as fi vrut sa iesim in strada la fiecare furt mizerabil care se petrece in tara asta si sa le luam gatul jigodiilor astora care fura de la contribuabilul roman, sunt niste oameni de nimic, niste jogodii.Fac si ei 1 km de autostrada in 10 ani la un pret de 10 ori mai scump apoi vin sa se laude cu el, iar nimeni nu reactioneaza bagamias ceva in el de popor.

| shadovv a răspuns:

Sunt stupide. Nici nu stiu pe ce se cearta. Stiu doar ca e ceva de sanatate. Oricum problmea Romaniei la ora actuala e alta si e pur ignorata.

| harciog a răspuns:

Subscriu Monseniorul Arthur.

| Sabin91 a răspuns:

Lumea e satula de tot ce se intampla in tara, de asta s-a ajuns aici.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Asta a fost doar scinteia, avertismentul ca asa nu se mai poate, trebuie opriti pina nu ne sufoca definitiv.Numai bine.

| Hombre a răspuns (pentru Arthur):

"Proiectului pe sanatate care daca trecea ar fi lasat multi smecheri cu buza umflata" sau pentru ca nu a trecut a lasat niste jemecheri cu buza umflata? Adica niste bani de la contribuabili ar fi ajuns la acele medii private de care zicea sfantul drac Basescu si care ne-a spus-o transant ca cine are bani beneficiaza de servicii bune de sanatate si restul?! aici completez eu -sa moara da-i in mortii masii de prosti. A dat afara mii de politisi si le-a luat locul firme private de paza care costa mai mult decat politisti si zice Basescu ca reformeaza statul. Gasca de pedilisti munceste in veselie, telegondole puse aiurea, scoate borduri, pune borduri, scoate asfalt pune asfalt, piscinesi patinuare nefolosite se fura pe rupte si vii tu si spui ca romanii protesteaza impotriva propiilor interese cand cei care guverneaza acum ne-a lasat in curu'gol. Acuma te inteleg ca esti fan PDL si Harciog la fel, si o reforma a statului trebuie facuta sau ajustata, dar ce face acestia se numeste ciordeala.

| Shammal a răspuns:

Ce proteste? eu cred ca prin protest nu rezolvi nimic, luand o anumita actiune in sensul respectiv ai putea rezolva ceva

| Arthur a răspuns (pentru Hombre):

Stimate prieten, nu vreau să te contrazic, a fost doar o simplă părere. Dar dă-mi te rog voie să fac diferenţa între un furt care se află în derulare şi unul viitor prezumtiv. Este o temă favorită securiştilor lui Iliescu care a indus ideea că nu ar trebui schimbaţi cei de la acea vreme ( chiar dacă fură ) deoarece vor veni alţii mai nesătui care vor fura mai mult. Era o analogie cu păduchii dacă nu mă înşel. Ideea în sine nu e sustenabilă din două motive : nu am văzut vreun îmbogăţit care să spună indiferent de suma deţinută şi de felul cum a agonisit-o : gata îmi ajunge, de mâine nu mai alerg după bani! Şi doi : caracatiţa mafiotă îşi întinde tentaculele cu atât mai mult şi mai viguros cu cât trece timpul.
Să mai înţeleg că actualmente banii ajung exact acolo unde trebuie şi sunt folosiţi cu maximă eficienţă, nu? Hombre, prietene, m-ai lăsat cu gura căscată!
Nu există jumătăţi de măsură sau tergiversări pe durate de zeci de ani. Ori mergem spre capitalism ( în 90 ştiu că s-a strigat jos comunismul pe milioane de voci ) ori ne întoarcem la comunism, prin urmaşii tovarăşului Ilici.
Ceea ce spui dumneata acolo înseamnă că urăşti privatizarea, pe care o înţelegi ca un fel de bau bau. De altfel, eu când intru în vreun spital pentru vreo rudă ( şi am un unchi doctor ) trebuie să fac trafic de influienţă şi să fiu purtător de şpagă. De la poartă până la director, cum am mai spus, toţi sunt ''privatizaţi'' de fapt.
Am fost la Târgu Mureş unde am beneficiat de servicii mult mai elegante şi mai ieftine la o clinică privată, acolo a trebuit să plătesc doar consultaţia şi apoi intervenţia, faţă de interminabilele şpăgi din spitalele de stat, unde mizeria şi bolile colcăie în aşteptarea celor veniţi să se trateze. La un spital de stat cred că şi uşa dorea şpagă deoarece mi-am agăţat haina în ea. Orice privire sau gest într-un spital de stat înseamnă : nu-mi dai nimic?
Ca să concluzionez, eu îţi respect părerea pro comunistă, dar dă-mi voie să am la rândul meu o părere nu tocmai elegantă despre acest sistem şi crede-mă că ştiu ce vorbesc.

Arthur amice, poti sa ma contrazici de fiecare data si oricine de pe acest site, nu sunt atotstiutorul, si toti avem dreptul la opinie sa ne exprimam sincer convingerile fara sa ne exhiba. Daca tema furturilor este favorita securistilor lui Iliescu tin sa-ti amintesc ca Basescu este in staful statului din 1990.
, prin decizia prim-ministrului Petre Roman, s-a făcut o primă remaniere a executivului, în urma căreia Băsescu a fost numit subsecretar de stat la Departamentul Transporturilor din Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Amenajării Teritoriului.
Acesta este inceputul luiBasescu in staful puterii, deci iata ca si Basescu a fost un Ilici Iliescu si la a Anvers a fost securist (un Ceausescu)chiar daca nu se mai gaseste dosarul lui de la securitate, oare de ce?! Cum al lui a disparut si altora da? Iti spun eu daca nu stii, el a fost de-al lor. Iar acum noi privim un razboi intre ei pe banii contribuabililior (ai nostri) mai juniorule. Ce-mi spui in postarea ta sunt niste spoieli de cuvinte care nu are legatura cu realitatea, adica limbaj de lemn. Ti-am mai spus odata ca esti copil de mingi la capitolul politica si te rog sa fii mai pregatit cand imi raspunzi.

| Arthur a răspuns (pentru Hombre):

Iar o dai în repetiţii, bine ai făcut că mi-ai reamintit de Traian Băsescu la transporturi. Atunci a fost cel mai amplu program de reconstrucţie a şoselelor din ţară. Întâmplarea a făcut să am de făcut multe drumuri în ţară de-a lungul şi de-a latul. Unul dintre cele mai crunte era Timişoara - Suceava, îţi blestemai zilele mai ales că era şi problema cu benzina şi cozile la staţiile Peco care erau foarte puţine şi cu benzina la fel.
După ce a început derularea programului de reabilitare s-a schimbat radical totul. Orice şofer de cursă lungă poate să confirme. Şi în ultima perioadă poţi circula de la Timişoara în orice direcţie şi se vede ce s-a făcut în acest domeniu. Nu vreau să vorbesc de faptul că am trecut destul de bine de criză.
Cât despre cei aflaţi în barca lui Iliescu şi au debarcat pe rând : bravo lor!
Au fost şi oameni de valoare în PDSR.

| Arthur a răspuns:

În concluzie, actualele proteste pro Arafat s-au transformat în proteste contra legii sănătăţii care s-au transformat în proteste contra lui Mitică Dragomir, care s-au transformat în proteste împotriva tuturor oamenilor politici de după 90, care s-au transformat în proteste contra lui Traian Băsescu, care s-au transformat în proteste împotriva taxei auto, şi vedem zilele viitoare în ce se mai transformă.
Actori principali : membrii de partid PDSR, membrii de partid PNL, galerii sportive, jandarmi, Constantinescu care vrea o altă Piaţă a Revoluţiei, Iliescu care vrea alţi mineri, tineri care vor o nouă rivoluţie, aşa ca să vadă şi ei pe viu, moşnegi şi babe care s-au săturat să stea în casă, cetăţeni ieşiţi cu copilaşii la plimbare, cu căţeii, aurolaci, hoţi de buzunare, cetăţeni care serbează noul an cu explozii de bucurie şi petarde, etc. Televiziunile mogulilor transmit mai ceva ca la campionatul mondial de fotbal şi numai imagini de jos, pentru a nu se vedea faptul că sunt mai numeroşi jandarmi decât protestatari. Veselie mare!
Românii se dau în vânt după înghesuială, după pomană şi după aghiazmă unde e loc de aceeaşi înghesuială. Care pe care... Farmecul acestei mulţimi rezidă în faptul că fiecare demonstrează pentru altceva.

| Arthur a răspuns:

Dragă hombre, ce să-i faci, nu putem iubi amândoi aceeaşi femeie. Aşa că o să rămână la nivelul de : ba a mea-i mai bună!
Îţi doresc o seară bună!
ps : '' Bravo lor, pedelistilor, dar nici unu nu mai circula pe strada., oare unde sunt? ''
Tu eşti cu laptop-ul pe stradă? Sau eşti PDL-ist? Ori s-au terminat biletele?
Încă odată o seară bună şi nu cred că ar fi amuzant ca toţi românii să facă parte din acelaşi partid.

Numai bine Arthur sa ne auzim sanatosi.