anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum credeti ca este stocata informatia in creier?

Răspuns Câştigător
| Slavic a răspuns:

Memoria este considerata un proces. Atunci cand ne amintim ceva, de fapt reconstruim evenimentul din bucati de informatie care sunt stocate in diverse parti ale creierului. Misterul este: ce determina aceasta reconstructie?

Cum facem sa ne imbunatatim memoria?

Atentia. De cele mai multe ori, problemele de memorie apar pentru ca oamenii nu se concentreaza pe moment, fiin absorbiti de lucruri din trecut sau viitor.

Vizualizare. Creati un corespondent vizual informatiei. Creierul gandeste in imagini si concepte, nu in paragrafe.

Asociere. Asociati un concept familiar unei informatii. Intrebati-va: "De ce imi aduce aminte asta?"

De ce uitam?

Este posibil sa uitam mai ales din cauza ca nu am stocat cum trebuie informatia. Sau pentru ca informatia nu a avut o importanta emotionala suficienta. Pe de alta parte, chiar mintea poate sa ne faca sa uitam ceva, daca este un eveniment traumatizant.

Subconstientul tine minte tot. Daca am compara in sistemul metric constientul cu subconstientul, lumea constientului ar masura aproximativ un metru, iar subconstientul ar avea lungimea unui teren de fotbal.

Unde se afla memoria?

In trecut, s-a crezut ca locul memoriei este in creier. Pe de alta parte, o mare parte din memorie este in stransa legatura cu sistemul nervos. Fiecare gand este simtit in tot corpul prin intermediul receptorilor chimici. Atunci cand anumite substante sunt activate in sinapsele creierului, mesajul este transmis spre toate partile corpului.

In cazuri extreme, corpul ingroapa amintiri dureroase in tesutul muscular, constientul fiind crutat de trauma. Atunci cand o persoana are parte de un masaj intens si muschii sunt stimulati, amitirile reprimate pot fi redescoperite.

Un alt exemplu de memorie a muschilor este evident in cazul transplanturilor de organe. Multi dintre oamenii care au primit organe prin transplant au simtit nevoi sau reactii emotionale de care nu mai avusesera parte inainte de operatie.

Caracteristicile memoriei

Tactila. Ne amintim lucruri care implica cele cinci simturi. Cu cat o amintire implica mai multe simturi, cu atat va fi mai usor de pastrat.

Intensitate. Atunci cand ceva este foarte amuzant, sexual sau este absurd are mai multe sanse sa ne ramana in memorie.

Originalitate. Lucrurile care sunt plictisitoare si lipsite de originalitate sunt mai greu de amintit, pentru ca nu au nimic care sa le diferentieze de restul experientelor.

Supravietuire. Creierul este cablat pentru supravietuire. Asta inseamna ca orice este perceput drept important pentru supravietuire, va fi mai usor de adus aminte. Nu este vorba doar de atribute fizice. Supravieturirea poate fi si de tip emotional, psihologic sau chiar financiar.

Repetitie. Cu cat folosim mai mult o amintire, cu atat mai usor o vom accesa la nevoie.

De la inceput si de la sfarsit. Creierul acceseaza mai usor informatiile de la inceputul sau sfarsitul unei sesiuni de lectura.

23 răspunsuri:
| di@n@ a răspuns:

Nu stiu, dar ce este sigur e ca noi folosim doar7% din el, doar Einstein a folosit10%. Se stie ca, creierul e mai activ noaptea decat ziua.Ptr mine e prea complicata chestia.

| Bacemi a răspuns:

Fiecare emisfera este divizata in patru lobi. Cei doi lobi frontali au rolul de a stoca informatii pe termen scurt, permitand sa va ganditi la mai mult de o singura idee intr-un anumit moment. O sectiune din lobii frontali poate ajuta la controlul miscarilor voluntare, in timp ce o portiune din lobul frontal stang permite transformarea ideilor in cuvinte. Lobii parietali interpreteaza informatiile senzoriale, cum ar fi gustul, temperatura, pipaitul; de asemenea, ajuta la citit si la calcule matematice. Lobii occipitali proceseaza imaginile primite de la ochi si coreleaza imaginile primite cu imagini deja existente in memorie. Lobii temporali traduc informatia primita prin intermediul urechilor. Partea inferioara a lobului temporal are un rol deosebit de important in memorie.





http://www.yuppy.ro/......reier.html

| powergirl a răspuns:

Dar tu ce parere ai Sensei.BRO-----Andrei?

daniela
| daniela a răspuns:

Ca intr-un dulap, ce e mai nou sta frumos pe umerase in fata, ce e mai vechi sta in cutiute frumos aranjate ca atunci cand ai nevoie le scoti si le folosesti iar ce nu mai ai nevoie se scot in fiecare an si se duc pe apa sambetei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Broscuta, noi folosim cca. 10% din creier, si Einstein folosea ceva mai mult tongue
Bacemi, eu intrebasem cum este stocata infirmatia, nu care este harta creierului si cu ce se ocupa fiecare dintre zonele lui. Fara sa vrei, in loc sa raspunzi la intrebarea asta, mi-ai raspuns la o intrebare ulterioara tongue
powergirl, eu pe voi va intreb. Dar mai astept citeva raspunsuri, pentru ca sint curios sa aflu parerea voastra si apoi va voi raspunde si eubatting eyelashes
Daniela, esti o fire romantica, asta se vede de altfel din toate raspunsurile. Interesanta analogie happy

| di@n@ a răspuns:

Mai Sensei, ce le stii tu pe toate.

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Creierul este un calculator sentimental.
http://www.pharma-business.ro/......poran.html

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Niciodată nu m-am împăcat prea bine cu biologia, aşa că voi da un răspuns simplu pe care l-ar putea da cel mai idiot: În neuroni.happy

| edoru a răspuns:

Am şi eu o nelămurire de adăugat aici: Cum este stocată informaţia, mai multe informaţii într-un neuron ori mai mulţi neuroni găzduiesc o parte maruntă dintr-o informaţie descompusă(pentru analogii, comparaţii fracţionate, et cetera)?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Edoru, eu vreau raspunsuri nu intrebari. Nu vezi ca deja am confuzat poporu, vii si tu sa-i ametesti de tot? Oricum intrebarea e buna dar nu-ti dau fundita pentru ca in loc sa descurci mai rau incurci laughing tongue

| edoru a răspuns:

Iertat să-mi fie, am considerat că nu avea rost să creez o întrebare separată pentru că îmi pare aproape acelaşi lucru, iar cine va şti să-ţi răspundă ţie, probabil va putea să aibă "grijă" şi de această măruntă nedumerire a mea.
-mulţumesc pentru apreciere, dar nu vânez "fundiţe" nici când răspund, d-apoi când problematizez

| danut a răspuns:

Prin stimuli electro-chimici la nivelul axonilor care transmit datele catre si dinspre neuronii care primesc si cedeaza informati catre periferice.

Răspuns utilizator avertizat
| JeSa a răspuns:

Prin receptionarebig grinneuronala - de mesaje/informatii...tongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna.Multi dintre noi avem din cand in cand un tiuit in ureche la cre nu-i dam importanta.Acum cred ca-i vremea sa-l explicam:Cu totii am auzit de corpul astral si/sau steaua ce ne reprezinta.De fapt fenomenul,, tiuitului,, nu este decat o reactualizare energetica a EU-lui-baza de date trimise chiar de corpul astral (al persoanei in cauza)individului om.Deci informatia patrunde de forma energetica in senzorii creerului uman, iar acestuia nu-i mai ramane decat sa proceseze informatia pe care o raporteaza la nivelul de realitate vazuta de persoana in cauza privind mediul inconjurator.Cat priveste intrarea informatiei prin modul constient este considerata ca o actiune a realitatii altor factori(persoane) ce furnizeaza informatia care la randul ei interactioneaza cu baza de date a individului om, astfel aparand actiunea si efectul.In fapt, pe creer detinem doar codurile de accesare a corpului astral care actualizeaza mentalul direct din corpul astral, la perioade dinnainte stabilite.Asa se explica ca,, AI,, luat legatura cu mintea astrala.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Edoru, nu se iarta nimic, ai vazut ce raspunsuri au urmat? Chiar ca mi-ai confuzat auditoriul rolling on the floor
Danut, nu crezi ca stimulii sint in neuroni? Axonii sint doar niste legaturi intre acestia. Rolul lor este de a transporta ce zamisleste neuronul.
navarre, s-o primi informatia prin constient si s-o stoca ea unde si cum s-o stoca, dar cum? Asta-i intrebarea. Si daca tot vorbesti de subconstient, oare ce-o fi ala?
JeSsYkA, ai baut prea multa bere, te rog data viitoare sa ma lasi pe mine sa ma ocup de bere, tu te legi doar de coca cola devil
Anonim, in lumea lui Harry Poker cred ca ar prinde explicatia tabatting eyelashes

| JeSa a răspuns:

"Andrei- JeSsYkA, ai baut prea multa bere, te rog data viitoare sa ma lasi pe mine sa ma ocup de bere, tu te legi doar de coca cola"
numai imi trebuie nimic[-x, ca obs... tongueca rasp. meu nu l-ai receptionat, si nu stiu care si cum a consumat "bere", si care trebuie sa whistlingconsume, colatongue?!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

JeSsYkA, ramine cum ti-am povestit laughing tongue

| edoru a răspuns:

@anonim: Mie-mi ţiuie urechile doar prin cluburi, în rarele mele "escapade mondene", când muzica mă tâmpeşte. În consecinţa trebuie' să merg mai des pentru "update" astral din "database", nu?
-şi când te gândeşti că suntem în secolul al XXI-lea unde realitatea de bun simţ nu mai este o necunoscută...
@Sensei.BRO-----Andrei: Ofer upgrade hardware şi dublă memorie virtuală plus un slot PCI, doar să muţi în carantină intervenţia mea "astrală", pardon, virusată.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stiii Sensei, de regula personajele se autocaracterizeaza, asa am inteles ca de fapt ca tu vezi realitatea lui Harri Poker, nicidecum a lui Harri Potter, care si el vrea sa-ti prezinte o realitate ce poate fi intalnita in alte dimensiuni imediate celei in care santem, cat de perceptia ta despre ce este posibil si ce nu lasa de dorit si nu numai; te caracterizeaza imbratisand cifra 5. Mai ai multe de invatat si tot nu le vei crede/sti pe toate.Pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Anonim, nu stiu de ce nu ai curajul sa-ti declini identitatea, dar fiecare alege daca vrea sa stea pe podium sa fie auzit si vazut, sau sta sub rogojina si crede ca-si intelege asa de bine universul lui de acolo, incit il intelege si pe cel de dincolo de rogojina luiwinking Cred ca acolo e si Hary Poker si va delectati discutind nonsensuri, de asta nu ma mir ca n-ai reusit sa-mi raspunzi la intrebare dar ai facut oarecare zgomot ca sa deranjezi auiditoriul happy

| cristi_4208 a răspuns:

Putin offtopic dar raspund celor care spun ca ne folosim doar x% din creier... din cate am mai citit si eu acesta este un mit. desi nu se intelege inca exact modul in care functioneaza creierul, toate zonele din creier au o intrebuintare sau inregistreaza activitate intr-un moment sau altul...deci cred ca ne folosim 100% din creier. si eu credeam pana nu demult ca nu e asa dar m-am mai interesat si eu si am vazut ca nu e adevarat