| RomaniIteDomum a întrebat:

Cum credeti ca o sa arate viitorul cu implantul in creier a unui microcip gen Neuralink, care in viitorul apropiat va putea sa vindece oamenii de majoritatea problemelor neurologice gen depresie, surzenie, paralizie etc., iar in viiorul putin mai indepartat va avea capacitatea de descarcare si incarcare a memoriei creierului intr-un hard drive.

Daca o sa va permiteti, o sa va implantati si voi un astfel de upgrade care o sa va dea posibilitatea sa ramaneti competitivi si productivi in societate?

18 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Astept nu nerabdare momentul cand tanti Lenuța va trebuie sa fie convinsa sa isi puna cip.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

O să îmi permit.

| SG1995 a răspuns:

Cu un astfel de microcip se pot face multe.
Imagineaza ti corpul ca un compiuter si cipul ca un program anti-virusi, pe viitor ar putea detecta cancerul in stadiu incipent.
Mai mult, ai vazut Sword Art Online, e un serial de animatie japoneza, premiza seriei e ca tehnologia virtuala va fi asa avansata incat poti crea un spatiu cibernetic in care te poti conecta mental, similar cu o stare de vis lucid, ducand ideea de gaming la alt nivel. Cu alte cuvinte: Neuralink va schimba literalmente lumea.

| Furnicuta000 a răspuns:

Eu nu cred ca principalul motiv pentru care o sa apara aceste cip-uri e sa ne vindece pe noi. Astfel ar disparea industria farmaceutica, probabil cea mai mare din lume, si nu e in interesul nimanui

| Meme10Memu a răspuns:

Mai bine citesc Biblia decat sa-mi bag in cap un cip. Doar Dumnezeu va putea rezolva cu adevarat problemele omenirii.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Meme10Memu):

Dar daca va fi abligatoriu? Posibil sa fie singurul mod in care va opri creștinii sa vanda sau sa cumpere. Acolo in cip fiind înregistrată si opțiunea care ai ales-o: Dumnezeu sau Satan. Sunt in stare de orice.

| Meme10Memu a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

"va opri creștinii sa vanda sau sa cumpere" - se intampla de ceva vreme asta. Crestinii adevarati nu pot fi afaceristi si in acelasi timp sa ramana crestini, cinstiti si cu o constiinta curata inaintea Lui Dumnezeu.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Meme10Memu):

Nu pot fi afaceriști, dar e vorba de a cumpăra sau vinde, asta cei care nu au semnul fiarei. E vorba de viață si de moarte. Numai ca Dumnezeu nu va îngădui sa dureze. Dar se va întâmpla literar. Daca nici sa cumperi, macar ca asta nu înseamnă afacere, ci pur si simplu sa îți procuri cele necesare traiului. E posibil sa se întâmple cat de curând, poate in timpul vieții noastre daca nu vom fi secerați de vreo boala sau altceva.

| Meme10Memu a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Da, ideea de baza este ca in acest sistem oamenii care cred cu adevarat in Dumnezeul descris in Biblie nu prospera din punct de vedere material. Iisus a spus clar ca nu putem sluji bogatiilor si Lui Dumnezeu in acelasi timp.

| Darkmagic a răspuns:

Cred ca viitorul indepartat o sa arate urat, transhumanismul nefiind deloc potrivit pe termen lung pentru specia umana. Pana la urma depinde de ce anume va face efectiv Neuralink.
As fi de acord cu folosirea tehnologiei pentru vindecarea unor boli, dar daca incerci sa cresti artificial performantele unui organ sanatos, se va alege praful de respectivul organ.
De mare mirare ca nu se intreaba nimeni cam ce s-ar intampla cu muschii unui brat sanatos, in care pui o oarecare tehnologie ca sa-i maresti puterea sau viteza de reactie...
O inima bolnava, ajutata de motorase nu devine mai buna, dar o inima sanatoasa, pe care pui motorase, SIGUR, se va face praf.

In concluzie, dezvoltarea si evolutia unui organ sanatos va fi iremediabil afectata daca "ajuti" organul acela, el neavand nevoie sa fie ajutat. Nu as da nici 10$ pe chip-ul ala, creierului meu ii e bine asa cum e.

| Meme10Memu a răspuns (pentru Darkmagic):

"daca incerci sa cresti artificial performantele unui organ sanatos, se va alege praful de respectivul organ." - deci un om sanatos nu poate fi imbunatatit pentru ca e sanatos. Imperectiunea omului sanatos doar Dumnezeu o poate repara. Dumnezeu a facut pe omul Adam perfect fara necesitatea de a fi imbunatatit.

Creatia nu poate imbunatati creatorul.

| Nilsson a răspuns:

Cine e atât de prost încât să își implanteze de bună voie un cip în creier, nici cel mai performant cip din lume nu o să-l ajute.

| SingleForOne a răspuns:

Cel mai probabil se va folosi A.I., și faci ce-ți dictează sau "recomandă" cipul. happy Imaginația personală și libertatea personală vor fi reduse spre minimum de folosire sau deloc. Poate să facă și dosar penal, plus amendă, dacă nu-l are.

Nu se vor mai face vânzări de orice fel fără prezența acestui chip. Vânzările și plățile facturilor vor fi automate, prin controlul minții (cum? nu știu, vor veni cu un manual de instructii), și neacceptate altfel Oamenii se vor distanța și mai mult față de alții (cei care-l au, spun că sunt moderni; iar despre cei care nu-l au, spun că sunt înapoiați, eșuați). Pe YouTube, Facebook, tiktok, și altele vor fi video despre cat de bine este, și cum să-l folosească mai eficient și mai creativ (manipulare socială). La supermarket va suna alarma când intră cineva care nu-l are, și eventual dat afară.

Educația se va face altfel, adică download dintr-o sursă, și upload in creier, și vice versa. La fel și despre filme, muzică, jocuri, etc. Hackerii vor fi pe fază in orice moment.

Mașinile fiind electrice, se vor fabrica in așa fel să cunoască automat posesorul după cipul pe care îl are.

| SG1995 a răspuns (pentru SingleForOne):

Comert prin control mental. laughing
Una peste alta ai idee cum functioneaza cardurile? Deci se face doar upgrate, adica se va face comert pe baza de credite. Transferul se va face in timp real.

| SingleForOne a răspuns (pentru SG1995):

Nu știu la ce te referi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu suntem roboti. Chiar daca mi-as permite nu as da banii pe o asemenea tampenie.

| Balalau95 a răspuns:

"care in viitorul apropiat va putea sa vindece oamenii de majoritatea problemlor neurologice gen depresie, surzenie"...

aici m-ai pierdut, ESTI IN URMA, deja exista implanturi pentru surzenie, care mai si functioneaza foarte bine, si sunt disponibile deja de MUUUULTA vreme, si pot vindeca surzenia din nastere, atat timp cat respectivul are partea din creier care se ocupa de auz, dar nu are restul (ureche interna, nervi auditivi, etc.)

inca nu le-a iesit echivalentul pentru orbire, nu real... inca, dar pentru surzenie chiar le-a iesit deja implantul, NO SHlT!

| NoisyLight a răspuns:

Sunt prea multe necunoscute și prea multe variabile de luat în calcul.
Un răspuns cinstit ar fi: rămâne de văzut.