| ileanaadrianastan a întrebat:

Cum credeti ca se poate iesi din criza actuala? Prin mobilizarea populatiei la munca activa, inteligenta si creatoare sau prin vaicareala pe tema cat de corupt ori incompetent este Guvernul? Care Guvern, entre nous fie vorba, trebuie sa isi dea demisia daca se dovedeste incapabil sa gestioneze problemele grave ale tarii. Si sa lase locul altuia.

Răspuns Câştigător
| ReuvenMeir a răspuns:

Trebuie apelat la Geniocratie. David Rockefeller avea dreptate.

| Sentinel a răspuns (pentru ReuvenMeir):

Iar Geniile sunt aia iluminati nu? Sau... sa zic mai bine illuminati?

11 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

N-a observat nimeni că ileana n-are creierul cu ea? V-aţi irosit timp să răspundeţi, "entre nous fie vorba".
Ah... şi tu de "?" (adică semnul întrebării) n-ai auzit? Că văd că-l mănânci cu poftă.
Şi caută şi tu să începi şi să şi termini o propoziţie în aceeaşi limbă.
Nu de alta but I might ikke forstaa hva ville du aa se. (capisci?)

| Arthur a răspuns:

Chestia cu mobilizarea e tipic comunistă. Pe oameni îi poţi doar motiva printr-un salariu adecvat. Poate să vină şi guvernul SUA, dacă nu ai productivitate, dacă oamenii nu sunt motivaţi, dacă nu ai echilibru între export şi import dacă munca la negru şi şmecheria vor împărţi ţara în două categorii : fraieri plătitori de taxe şi şmecheri care driblează taxele şi fură cât mai mult se poate, din ce se adună de pe urma primei categorii, nu se ajunge niciunde.
Dacă nu s-ar fi furat după '90 până acum cam tot ce se putea fura am fi stat altfel cu siguranţă ca nivel de trai.
Sunt conştient că este o utopie dar, dacă ar fi confiscate toate averile ce nu pot fi justificate am sta cu totul altfel din punct de vedere financiar.

| MindFreak a răspuns:

Daca in tara noastra ar exista un turism dezvoltat si o exploatare eficienta a agriculturii, noi am fi iesit pana acum din criza si nici nu ne-am fi confruntat cu problemele din acest an.
Guvernul trebuia sa administreze mult mai bine ministerele turismului si agriculturii, in schimb in fruntea acestora se afla dupa cum bine stim cu totii o doamna blonda careia ii place sa se joace pe banii publici, iar Jucatorul(presedintele) ii si da jucarii pentru a avea acces intre picioarele dansei si un sinistru care ii este supus Incrucisatorului(tot presedintele) pe nume Valeriu Tabara la Ministerul Agriculturii.
S-a tot vorbit despre o reforma a statului. Dar ce reforma e aia: "Taiem tot!"? Pai o masura ca asta putea fi capabil sa gaseasca si Bianca lu' Bote sau vreun prescolar, ori noi credem ca am pus niste oameni competenti la guvernare.
Facand referire la a doua parte a intrebarii tale, sunt de parere ca trebuie sa se critice masiv Guvernul si sa se prezinte toate actele lui de coruptie in fata populatiei care a votat si va trebui sa voteze. In fond acesta este si rolul opozitiei intr-un stat de drept, sa critice puterea. Iar prin opozitie se intelege si Mass-Media.

| foxi a răspuns:

Pentru a iesi din criza trebuie sa vrei intai, apoi solutii exista! Guvernul actual nu vrea asta!

| muzicalBoX a răspuns:

Si crezii ca altii ar putea rezolva problema? Hai sa fim seriosii oricine ajuns acolo va face doar sasii umple buzunaru si sa numii spui mie ca o sa ajunga acolo oamenii care muncesc cu adevarat. Cel mai posibil ajung tot rude sau prietenii dei lor. din punctul meu de vedere criza fa trece cu timpul.

| eugeniu_6685 a răspuns:

Se va iesi din criza, in mod natural, dupa mult timp insa.Natura umana nu se schimba.Pentru ca unii s-o duca bine cei mai multi trebuie sa traiasca rau. V-ati pus vreodata intrbarea, ce-ar iesi daca toata bogatia celor bogati s-ar imparti in mod egal celor ce n-au? Va spun eu: N-ar iesi nimic bun!

| ATHOS a răspuns:

Eu cred, frumoasa Lenuta, ca pentru iesirea din actuala criza si trecere rapida la o crestere economica sustenabila ar fi necesara indeplinirea cumulativa a catorva conditii, si anume :
1. Inlocuirea actualei puteri politice.
2. Inlocuirea actualului guvern.
3. Elaborarea unei strategii de dezvoltare economica a Romaniei pe termen lung, strategie elaborata in comun de catre specialisti ai tutror partidelor politice si care sa fie aprobata si asumata de catre conducerea tuturor partidelor politice astfel incat sa nu mai poata fi modificata conform intereselor formatiunilor aflate la putere.
Din aceasta strategie nu ar trebui sa lipseaca :
-dezvoltarea infrastructurii (esentiala bunului mers al economiei)
-dezvoltarea agriculturii
-educatia
-sanatatea
-administratia publica
-justitia
-coruptia
4. La nivel individual trebuie sa intelegem fiecare dintre noi ca fara o munca competenta si sustinuta, fara seriozitate, cinste, corectitudine, fara o educatie corespunzatoare,... nu putem accede in clubul tarilor de elita.
Desigur s-ar putea spune inca foarte multe. Eu am incercat sa sintetizez elementele care cred eu ca au o importanta cruciala.
Sa dea Dumnezeu ca ele sa se petreaca!

| emy_3668 a răspuns:

Imi place intrebarea ta eu cred ca devina sunt oamenii si in principal guvernul is presedintele.in alte tari cine e incapabil sa conduca se da la o parte nu ca la noi.parerea mea este ca ar trebui sa ne mobilizam si sa incercam sa iesim din asta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca e primul guvern adevarat, pe care-l avem de la revolutie incoace, si cred ca gestioneaza foarte bine situatia grava a tarii din momentul actual. apelul presedintiei catre partidele politice, catre populatia tarii, catre toate institutiile tarii mi se pare normala, cat si reformarea lor, fiindca depasisem orice normalitate si era un haos creat si de ceilalti. daca merge bine programul asta de guvernare, sper daca nu se indreapta toate, macar 80%. restul or face ceilalti care urmeaza.chiar as fi curios.si sa stii ileana ileana, ca si eu suport consecintele crizei, si parintii mei pensionari si prietenii mei bugetari. dar cred ca e bine ce se face.si nu sunt pdl-ist. dar mobilizarea la munca activa, sa stii ca sunt de acord cu ea 1oo%fiindca daca stam la umbra cu catargul in sus, ne lasa si Dumnezeu balta.

| Madalina_9363 a răspuns:

Pai se poate iesi din criza prin mobilizarea populatiei la munca activa, inteligenta si creatoare