| Dorotheea21 a întrebat:

Cum credeti ca se va rezolva contradictia dintre Principiul Cosmologic care susține ca Universul arată la fel, indiferent de punctul de observatie, si existenta unor superstructuri ca: Marele Zid Sloan, Marele Zid Hercules-Corona Borealis sau Marele Grup Quasar.
Daca o sa citesc 5 opinii, ma declar multumita, m-a plictisit monotonia dintre "paradoxul bunicului" si "Exista extraterestrii, da sau nu?" big grin
Multumesc anticipat. happy

26 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

La nivel cuantic spatiul nu este perfect omogen, exista fluctuatii cuantice. In momentul inflatiei fluctuatiile cuantice isi maresc dimensiunile semnificativ. Asa apar zone cu densitati diferite. Toate structurile astronomice fiind o consecinta directa a acestui fapt.

| T0T a răspuns:

Nu înțeleg unde vezi tu contradicția în existența acestor structuri și omogenitatea universului. Ceea ce pot contrazice acestea e vârsta universului mai degrabă sau modul în care universul nu se răspândește uniform ceea ce pare și mai palpabil. Chiar și așa având în vedere la ce distanță privim lucrurile eu nu aș băga mâna în foc că toate calculele făcute la scara aia nu au marje de erori semnificative.

| T0T a răspuns (pentru T0T):

În calculele efectuate de fizicieni se iau foarte multe lucruri în considerare, cum ar fi dilatarea spațiu-timp, deviații provocate de obiecte ce se deplasează cu viteze foarte mari, surse gravitaționale, modul în care se deplasează corpurile ținând cont de modificările lungimilor de undă(deplasarea spre roșu/albastru). Nu e cum ai calcula distanța pe Pământ, sunt extrem de mulți factori fizici luați în calcul mai ales cu cât mărim distanțele și ne mai gândim că noi vorbim și aplicăm calcule unui univers observabil care constă într-o parte mică din întregul acestuia probabil. Nu cred că e așa simplu să știm exact ce vârstă are universul deși s-a ținut cont de toate aceste aspecte cum nu cred că putem să ne dăm seama de toți factorii și modul în care aceștia intervin. Chiar dacă am aflat foarte multe lucruri, universul rămâne totuși cu multe semne de întrebare și lucruri incerte. Chiar și așa nu pot contesta omogenitatea acestuia. Legile sunt aceleași însă problemele intervin la aplicațiile lor în anumite circumstanțe, diferite de cele de pe Pământ.

| Dorotheea21 explică (pentru T0T):

Multumesc pentru raspuns.
Ce am citit eu despre varsta universului e un cocktail intre 13.7, si 20 de mld. ani, dat tocmai de modificarile lungimilor de unda.
Sunt curioasa daca o vechime de mai multe sute de miliarde de ani ar rezolva problema existentei unor structuri supermasive, in loc sa dilueze si mai mult universul.

| T0T a răspuns (pentru Dorotheea21):

Ceea ce se consideră e că în prima lui fază universul a avut o răspândire accelerată față de faza actuală, până a apărut materia. Deci universul încă de la început nu a avut uniformitate în expansiunea sa și cam așa s-ar explica, lăsând la o parte vârsta pe care probabil nu trebuia să pun atât accent chiar dacă totuși nu aș vedea-o așa exactă.

| Dorotheea21 explică (pentru T0T):

Nu a avut mereu dar reprizele de inflatie i-au dat uniformitate.

| T0T a răspuns (pentru Dorotheea21):

Da, dar materia apăruse deja la momentul așa zisei uniformizări, într-un univers deja ajuns la mărimi colosale. Nu știu de câtă uniformitate vorbim și ce fel de uniformitate, oricum. Potrivit observațiilor viteza expansiunii universului în loc să încetinească cum se credea și părea normal, crește, fapt rezultat al presupusei energii întunecate.

| johnnny123 a răspuns:

Principiul cosmologic susține că universul este omogen atunci cand este privit la o scara suficient de mare și că legile fizicii se aplică la fel peste tot.

Descoperirea super-structurilor de galaxii gen Marele Zid Sloan au relevat faptul că scara propusă anterior nu era suficient de mare.

Deci descoperirea acestora nu a negat neapărat principiul, doar estimările inițiale ale dimensiunilor.

Pentru a nega principiul, ar trebui să descoperim regiuni ale Universului unde legile de aici nu se aplică. Poate se va întâmpla, poate nu.

| Dorotheea21 explică (pentru johnnny123):

Deci umblam la dimensiuni sau la vechimea Universului, nefiind nimeni capabil sa infirme teoria cosmologica actuala, pentru ca Einstein. laughing
Interesant. happy
Lumina parcurge Her-Cr-B GW in 10 miliarde de ani, iar Universul exista de 13 miliarde si un pic, aproape un paradox in sine. happy
Sunt curioasa daca vor afla o structura atat de mare incat lumina sa o traverseze in 15 miliarde de ani.
Multumesc mult pentru raspuns. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vrei sa aflii daca Universul are un inceput si un sfarsit, nu?
Gen, mergi pe straduta catre casa si stii ca la sfarsitul drumului e casa ta si te asteapta un catel, pisica sau ce ai laughing sau mama, si acolo stii ca " se termina drumul ". Cat despre Univers, nu am idee.

| Dorotheea21 explică (pentru anonim_4396):

Nu. happy
Stiu ca Universul va avea un sfarsit. Nu stiu care, si cand. happy
Vreau sa aflu cum se explica asemenea structuri de o marime care sfideaza logica, daca stiinta spune ca NU ar trebui sa existe.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dorotheea21):

Sunt si eu de acord cu tine aici.Si tot ca si tine, nu am idee cand.
Stiinta ce inseamna? Sa "traduca" omului munca lui Dumnezeu, sau ce s-a intamplat dupa Big Bang, etc.Depinde in ce teorie crezi si cum crezi ca a aparut totul.
Eu,sunt sigur,ca a fost creat de cineva cu vointa,personalitate si nu am treaba cu biserica,religia happy dar cred in Dumnezeu si il vad,prin ochii mei,departe de ce e in Biblie de exemplu.
Fiind oameni,suntem limitati,intelegem si o sa intelegem multe,dar nu o atingem infinitul.
Eu cred ca,stiinta trebuie sa isi pastreze rolul de "traducator".nu de creator,adica, de ce sa zica " nu ar trebui sa existe ", cand nu e rolul sau sa faca afirmatii de genul, ci sa inteleaga ce ne inconjoara, etc.
Stiinta e bazata pe exactitate pe logica, unele lururi o depasesc, asta nu inteleg unii.

| Eduard196 a răspuns:

Am vazut ca cei dinaintea mea au comentat ca nu scrie in Biblie de existenta extraterestilor. dar urmatorul text la ce se refera? Fiii lui Dumnezeu au venit intr-o zi de s-au infatisat inaintea Domnului. Si a venit si Satana in mijlocul lor.
7. Domnul a zis Satanei: "De unde vii?" Si Satana a raspuns Domnului: "De la cutreierarea pamantului si de la plimbarea pe care am facut-o pe el."
8. Domnul a zis Satanei: "Ai vazut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pamant. Este un om fara prihana si curat la suflet, care se teme de Dumnezeu si se abate de la rau."

| Stell99 a răspuns:

Draga mea..Nasa a descoperit ca nu exista 200 de miliarde de galaxii ci 2 triloane (2000) de miliarde de galaxii sau chiar mai mult decat atat.

Acele superstructuri exista.

https://planetariubm.ro/......de-de-ani/

Universul nostru este mai batran decat se crede.Are sute de miliarde de ani.
Iar planete ca a noastra sunt cu miliardele numai la noi in galaxie.Nici nu mai aduc vorba de restul galaxiilor.

Sunt convins ca se pot dezvolta microorganisme si in medii corozive si radioactive.
Ba chiar si in medii explozive.Ai fi surprinsa sa afli ca Supercivilizatii extraterestre erau aici inca de pe timpul dinozaurilor si cine stie. Poate ei au schimbat traiectoria acelui meteorit doar pentru ca noi sa putem exista! Au intervenit inca de acum sute de milioane de ani pe planeta noastra.Ne-au creeat mediul propice ca sa evoluam si la momentul oportun ne-au impins de la spate si ne-au evoluat specia gentic fenomenal de mult iar rezultatul se vede astazi.Ne inchinam lor.Asa sau fondat religiile.Au fost considerati zei de noi din cauza ca oamenii nu intelegeau fenomenul.

Fiecare galaxie din acest univers este guvernata de o federatie galactica sau comitet.
Fiecare Supercivilizatie si civilizatie isi trimite acolo reprezentati.Nici salbaticii din padure nu isi pot imagina ca noi mai avem un pic si distrugem planeta cu bombe atomice.De exemplu bombele atomice sunt peste puterea lor de intelegere.La fel si pentru noi lucrurile astea cu alte fiinte sunt peste puterea noastra de intelegere.Trebuie doar sa studiezi.

Universul este guvernat de legi ale fizicii inca nedescoperite de noi si de legi impuse de un numar enorm de supercivilizatii si civilizatii.Este o comunicare si o cooperare continua intre aceste fiinte si non violenta este sustinuta de aceste fiinte.Razboiul inseamna autodistrugere la un asemnea nivel.
Aceste lucruri inca nu le suntcu oscute oamenilor din cauza ca oamenii se panicheaza repede si in felul asta poate duce la pierderi economice masive si disensiuni sociale.

La momentul oportun cand umanitatea va fi suficent de evoluata intelectual aceste lucruri vor fi publice iar tranzitia noastra catre o civilizatie interstelara sau intergalactica va fi una placuta si extrem de rapida

Universul este plin de viata! Colcaie de viata inteligenta si mai putin inteligenta.
Lucrurile astea ne sunt ascunse din cauza ca omul nu isi poate continua viata daca stie prea multe.

Uite in pozele astea sunt roiuri de galaxii.Doar cateva din miliarde.
Fiecare punct de lumina e o galaxie!

http://m.imgur.com/veR3HOF,WQP4LeW,OIBk2QC,GhNnVdt,6FQYb4d,b4WCRWX,UdT3i6l

| Dorotheea21 explică (pentru Stell99):

Multumesc, dar intrebarea nu e despre extraterestri.
Scala Kardashev imparte ipoteticele "civilizatii" in sapte tipuri, de la 1- planetare, la 7 - Dumnezeu, in text: "Type 7? We can’t even imagine and understand what that could be like."
Problemele incep pentru sustinatorii ipotezei ET de la "civilizatiile" de tip 3 si 4, "civilizatii" care exploateaza energetic galaxii si insasi Universul in intregul sau.
Nu crezi ca puterea de a manipula galaxii, s-ar observa pana si de catre amaratii de pamanteni?
Probabil o civilizatie de nivel 3-4, a facut totusi un troc cu noi, sa lase neatinse forma constelatiilor zodiacale. happy

| Stell99 a răspuns (pentru Dorotheea21):

Sper ca iti dai seama ce spui ca altfel e grav

Citez din intrebarea ta mareata.

Daca o sa citesc 5 opinii, ma declar multumita, m-a plictisit monotonia dintre "paradoxul bunicului" si "Exista extraterestrii, da sau nu?"

Ai intrebat daca exista si eu am raspuns.

Pana la urma cine te-a mintit pe tine cu porcariile alea de scale in care includ civilizatiile extratereste? Este o dezinformare grosolana.
Si prin absurd daca ar face abominatiile alea au metode de protectie.Nu risca sa fie vazuti de niste salbatici.
Ti-am dat o carte in mesaj care raspunde la intrebarile absurde pe care le pui.
Daca refuzi sa te documentezi si continui sa afirmi bazaconii e in dezavantajul tau.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Stell99):

Unul dintre cele mai bune raspunsuri pe care le-am putut vedea pe site-ul asta.
Respect!

| Stell99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Multumesc! As fi putut sa fiu mai explicit, sa lungesc raspunsul si sa ofer o gama mai larga de detalii.
Il voi modifica.

Cand pun o intrebare sau fac un comentariu mai "exotic", incep sa curga mesaje.
MULTE!
Nu am avut timp sa ma uit decat pe unul, cel al lui Fisherman2000 la care am si raspuns in primul comentariu.
Nu ti-a placut intrebarea?
Ai una mult mai buna, sub ea!
Nu doresc sa-mi mai raspunzi mie!
Anapatrascu asteapta de 10 ore un "Da" sau "Nu".

| Stell99 a răspuns (pentru Dorotheea21):

Pune mana si citeste cartea aia.
Lasa porcariile de pe net.

Repet: NU ai inteles intrebarea!
Aceasta NU este despre existenta extraterestrilor!
Despre acele "ziduri" din legatura pe care mi-ai dat-o in raspuns stiam si eu, ca doar de AIA le-am si amintit in intrebare!
Am cerut parerea in legatura cu schimbarea cosmologiei actuale si opinia privind directia acestei schimbari, daca ea va exista vreodata!
Ai citit CE scrie in acel link?
Concluziile? big grin
"Nu avem niciun indiciu!"
"Unele dintre marile mistere ale cosmosului, cum ar fi Big-Bangul şi poate chiar natura conştiinţei de sine a omului, s-ar putea să nu fie rezolvate niciodată."
si:
"o bază teoretică corectă a universului probabil că există, dar s-ar putea ca aceasta să fie prea complexă pentru ca mintea omului să o poată înţelege."
Dăăă! big grin
Asta scrie in acel link, adica: nimic!
Asa "explica" deocamdata oamenii de stiinta existenta acelor structuri.
Inainte sa pui legaturi, uita-te in ele.

| EuSuntCineva20 a răspuns:

Daca biblia nu mentioneaza nu inseamna ca nu exista. Ceea ce exista in lume nu va putea fi scris NEVER intr-o singura carte. Biblia explica teoria creationista. Acum nu spun ca sunt ateu, cred in Dumnezeu.

| Fisherman2000 a răspuns:

In primul rand oamenii cu varsta isi pierd mintile la fel ca bunelul tau, daca extraterestii ar fi existat ar fi fost descoperiti de mult plus ca biblia nu mentioneaza de ei si inseamna ca nu exista.

| johnnny123 a răspuns (pentru Fisherman2000):

@Fisherman2000:

:-))))) Tu te auzi vorbind?
"Biblia nu menționează de ei și înseamnă că nu există"

Îmi spui si mie versetul din biblie care menționează internetul? Sau negi existența internetului pe care ai scris acest răspuns?

| Dorotheea21 explică (pentru Fisherman2000):

laughing Ai inteles filosofia intrebarii: Stiinta zice ca extraterestrii trebuie sa existe, dar nu a vazut nimeni unul, nici la nivel de microorganism.
Stiinta zice ca structuri ca cele enumerate de mine NU trebuie sa existe, si ele exista.
Nu ai inteles intrebarea in sine, dar iti multumesc pentru raspuns.
Raspunsul la mesaj e Nu. happy

| sabin89 a răspuns (pentru johnnny123):

Unde mai pui ca biblia chiar mentioneaza existenta lor, prin Geneza - primele capitole. Spune (zic cu cuvintele mele) ca au vazut ca fetele oamenilor sunt frumoase, au coborat si si-au luat din ele neveste.