Noname, vreau sa vorbesc despre frumusetea adevarata.
Filmul "Malena" ca exemplu, ca sa plecam de la ceva cunoscut de toti.
http://www.youtube.com/watch?v=imFb2BsdSeU
Dincolo de povestea din scenariu, dincolo de razboi, acolo e o femeie frumoasa(si nu ma refer atat la Monica Bellucci cat la personajul ei), a carei frumusete inseamna o teribila greutate.Lumea o judeca pentru toti pasii pe care-i face iar frumusetea ei, care se ridica deasupra tuturor, pare atat de sfidatoare in ochii celor multi, ce simt nevoia s-o traga-n jos, alaturi de ei...
Frumusetea o exileaza, ea incearca din rasputeri sa faca fata si asta e obositor!
Filmul se sfarseste cu ea slutita si imbracata cu haine fade, intrand cumva in banalul majoritatii, ascunzandu-si frumusetea, incapabila sa gestioneze energia incredibila pe care aceasta calitate o degaja.
Frumusetea calca in picioare tot:vointa, logica, modestie, control.Cand esti firesc/normal poti pune orice pe tine si nu vei incomoda.Cand esti frumos trebuie sa fii atent la ceea ce faci, la ceea ce spui, la ceea ce porti pentru ca esti interpretat cu exigenta.
Frumusetea poarta cu ea o energie incredibila care se cere detonata, frumusetea provoaca oricat s-ar opune, frumusetea are o semetie care-i socotita aroganta, superficialitate.De ce? pentru ca frumusetea adevarata apartine unei minoritati si ce se intampla cel mai des cu minoritatile? sunt fortat asimilate si date pe brazda.
Frmusetea duce cu sine o povara care e atat de voluptoasa... poate muzica lui Ennio Morricone din "Malena"incepe sa exprime bogatia incontrolabila a frumusetii adevarate.
Dar de ce ai intrebat asta, NOname? ce poti face tu cu toate raspunsurile?
...mai ales ca frumusetea nu stie carte, nu tine seama de nimic, se va exprima pana la sange, oricat si-ar lua-o de la viata.
E una dintre intrebarile grele de pe TPU si, deasemeni, inutila.
Nu crezi?
Lasa vreajeala ca nu tine, prietena aia a ta este o fitoasa-mofturoasa si face impresii aiurea ca ca cei care o abordeaza nu au creier sa o pastreze! chiar asa sa fie, pe ce mizezi tu ca este asa, ca-ti spune ea!? Mai cum se aranjeaza lucrurile astea de la sine, s-a aliniat toti cei fara creieri sa o cucereasca pe intelgenta frumoasa care nu face deloc economie de sclifose iar cei cu creier fuge mancand pamantul, ha ha. In realitate de fapt ea nu este instare sa se opreasca la cineva pentru ca cererea e mare si crede ca nu o merita niciunul cu alte cuvinte s-a inecat in butoiul cu miere. Pana la urma povestea va avea un "The end", orice femeie oricat de frumoasa este exista mereu un barbat care sa fie plictisit de ea. Ha ha.
@Arista, ti-o spui eu paia adevarata, ni se falfaie de desteptaciunea si personalitatea femeilor, singura noastra dilema uneori la femei este teama de a nu le satisface, am zis.Starile emotionale si temerile de care spuneti voi ca le avem asta se intampla la varste mai fragede cand barbatii nu sunt experimentati dar la dulaii mai in varsta astea sunt depasite.
Sunt incantata de raspunsurile voastre. Nici nu ma asteptam, ca acest subiect va trezi un interes atat de ridicat (da' multi bantuiti noaptea pe-aici!).
@Claudiu: "90 la suta din barbati se tem de femei frumoase pentru ele vor de multe ori mai mult decat le poate oferi respectivu". Asta este doar o alta prejudecata, pe care incerc acum, daca nu s-o daram, macar s-o zgudui putin.
@theorizer, ok, mi-am notat (oare pe unde o fi si MrSmith? prietenii stiu de ce).
@AstaMicu, argumentele/explicatiile tale mi se par foarte logice, doar acel "90%" e cam exagerat.
"Nu poti sa incerci ceva cand sti ca tu nu ti-ai putea permite sa o scoti in oars poate la un suc ceva". Si acest lucru, daca e sa fiu realista, mi se pare foarte adevarat, numai daca il aplici in cazul unei femei frumoase, obligatoriu se aplica si la restul femeilor, asa mi se pare normal, corect, firesc.
@Flav: "De unde le mai tot scoateti?". Din viata, mama, din viata! Ma bucur, ca totul ti s-a parut o aberatie. Inseamna, ca nu faci parte din categoria barbatilor, descrisi de mine. Deci mai exista sanse de reabilitare, nu?
"Mi-e greu sa cred si chiar spun ca e imposibil ca o femeie ''foarte frumoasa'' sa nu-si gaseasca o relatie stabila". Ehe, nici nu ti-ar veni sa crezi, cate sunt.
"Dar, eu-ti bat la pariu ca, aceea femeie frumoasa, isi va alege tot un barbat good-looking, la aceleasi standarde". Pe ce vrei sa pariem? O fac oricand cu ochii legati si fara sa ma gandesc de doua ori inainte. Dar (mereu exista un "dar") depinde, bineinteles, de femeie. Acest lucru difera de la caz la caz. Nu putem generaliza.
"'n'' barbati sunt la picioarele ei". Da, poate, dar majoritatea dintre ei sunt...neatractivi/neinteresanti (e putin spus). Tocmai pentru ca cei cu adevarat valorosi ("esentele tari"), nici nu incearca sa viseze la acea femeie, au etichetat-o de la bun inceput, ca fiind proasta, superficiala, materialista, fitoasa, inaccesibila, s. a. m. d., fara sa incerce s-o cunoasca mai intai cat de cat. Oare nu e doar o scuza, ca sa renunte la o "lupta", care se anunta a fi prea grea (dupa parerea lor), inca inainte de a o incepe?
"... cei doi isi dau seama, ca, de fapt, trasaturile fizice nu inseamna chiar totul". Crede-ma, o femeie frumoasa este prima, care constientizeaza acest lucru (daca, bineinteles, a mostenit si ceva inteligenta, nu doar frumusete). Ea stie cel mai bine, ca aspectul ei fizic nu este meritul ei, a fost doar o intamplare, un noroc tras la loto, si nu isi selecteaza partenerul de viata in functie de acest criteriu bizar, nesemnificativ pentru ea.
"Daca iubesti, iubesti! Nu-ti pasa de gura lumii ca sa-ti trebuiasca curaj, nu-ti pasa de nimic, ci doar de ea!" - de acord, numai nu vorbim de iubire, ci de frica de a o invita in casa, cand bate la usa, din cauza unei idei preconcepute.
"Si nu vad de ce as aborda o fata ''normala'' altfel decat ar trebui sa abordez o fata frumoasa". E, aici am vrut sa ajung. Te-as si aplauda, daca ai putea sa ma auzi. Numai intrebarea e: "a fi sau a nu fi? a o aborda sau a nu o aborda?". Majoritatea tinde spre varianta numarul doi. Tu din ce categorie faci parte? Desi ai incercat sa pari "un curajos convins", ai fost, totusi, destul de evaziv si precaut in afirmatiile tale. Cred, ca si pe tine te cam sperie gandul, nu?
"eu nu iubesc o femeie pentru ca e frumoasa, ea este frumoasa fiindca o iubesc eu!" - foarte adevarat. Si eu functionez la fel.
@kongeriket, mi-a placut foarte mult si raspunsul tau. Numai (ca s-o lamurim din start), din cate stiu, pentru tine "toate" (am pus ghilimelele, pentru ca pana si pentru tine exista unele exceptii) femeile din lume sunt asa: "Ele ştiu că întotdeauna vor găsi un prost care să vrea să stea cu ele şi, prin urmare, nu investesc în standarde de personalitate în ceea ce priveşte bărbaţii ci în standarde financiare". Deci nu poate fi vorba doar despre femeile, care "arata bine" (am pastrat ghilimelele tale, au o logica), nu? Ti-as da si niste citate/link-uri, dar sunt convinsa, ca stii deja, la ce ma refer. Deci tu in primul rand ai, ce ai, cu femeile "... şi-atât" nu neaparat cu cele "frumoase şi-atât". Sau ma insel?
"De altfel, eu încă n-am reuşit să cunosc o femeie "arătoasă" care să nu fie materialistă. Sunt convins că există dar eu încă n-am dat peste aşa ceva". Imi place felul, in care ai formulat aceasta idee. Poate, odata si odata tot vei da de ea. Desi stiu, ca n-o cauti, oricum succes!
"în cazul celor foarte "arătoase" îmi piere cheful după maxim 30 de minute de conversaţie". He, cu cate ai conversat la viata ta? E ca si treaba cu blondele, fiind mai rare, n-ai de unde alege (matematic ai sanse mai putine sa intalnesti mai multe femei frumoase SI inteligente, decat mai putin frumoase si cu ceva in cap), iar experientele negative/dezamagitoare, legate de ele, se intiparesc in memorie mult mai bine.
Raspunsurile tale, mi-au satisfacut curiozitatea si m-au lamurit in anumite privinte. Au o logica. Dura, rece, masculina, dar logica.
O sa incerc sa-ti si raspund:
1. a) ar fi o varianta;
b) daca cei "cu creier" fug de una, care "arata bine", ce te face sa crezi, ca nu vor fugi de una, care "li se ofera pe tava"?;
c) poate, vanatoarea nu este sportul ei preferat.
2. Asta depinde de fiecare femeie in parte. Nu poti schimba deodata mentalitatea tuturor femeilor, cum nici eu nu pot sa schimb gandirea barbatilor, oricat mi-as dori (dar asta nu inseamna, ca voi inceta sa incerc).
3. Aici nu poate fi vorba doar despre "cele aratoase". Aceeasi intrebare poate fi adresata cu acelasi succes tuturor femeilor SI barbatilor, care sunt amatori de jocuri de acest gen. Raspunsul e simplu - asta e natura lor, asa se simt ei mai bine. Si apropo, ti-ai raspuns si singur: "dintr-un orgoliu stupid".
Iar referitor la amica ta, ce sa zic, nici o padure nu e fara uscaturi, desi am eu o persoana (cel putin una) in gand, care ar fi incantata s-o cunoasca, mai ales dupa acest "ca potenţială iubită e o veritabilă bitchy". Sunt gusturi si gusturi.
@pinkmouse375, la 15 ani ai tai gandesti foarte matur. Felicitari!
@Madalichka, si raspunsul tau ar merita sa fie inramat si pus pe perete. Acel "e mica, da'-i a noastra", desi intr-un fel jigneste (eu "ma lupt" aici pentru egalitate, nu vreau sa discriminez pe cineva), reflecta, totusi, realitatea, mentalitatea barbatului (si nu numai) de rand. Si apropo, saluta-l din partea mea pe tati! Stie, ce zice. Si da, mersi pentru dedicatie! Mi-a placut foarte mult.
@marinica, ce sanse ai avea? N-ai aveau de unde sa stii, daca n-ai incerca, nu? Pe mine asta ma scoate din sarite, ca unii nici macar nu incearca.
@FaVideochatNonAdultDeAcasa, mi-ai inveselit ziua. Deci mai sunt si oameni (intentionat nu spun "barbati"), care stiu, daca nu sa conduca, macar sa viseze la un "Lamborghini"?! Imbucurator!
MrSmith, ca de obicei ai prins esenta si mi-ai servit-o presarata cu umor la final, cand toata lumea a plecat deja pe la casele lor.
P.S. Dar totusi e placut sa fii prins in asa o capcana, nu? Unele cearcane sunt justificate. Asa ca la fel ca tine mi-as asuma riscul.
NoChanceForUs, si eu sunt de aceeasi parere. Majoritatea dintre ei nu se considera suficient de buni...desi poate sunt. Deci tot e vorba de curaj. Dupa parerea mea, numai un barbat puternic, sigur pe el poate sa duca "povara" unei femei frumoase.
Am citit mai de mult pe-aici un răspuns al unei doamne de vreo 37 de ani care obişnuia să posteze anonim. Între timp se pare că s-a lăsat.
Dânsa se plângea că şi-a distrus (sau i s-au distrus) două căsnicii pentru că arăta "beton" şi constant era abordată de bărbaţi iar ea, în ciuda faptului că îşi iubea ambii soţi, avea constant gânduri neliniştitoare şi stări ciudate care o conduceau la comportamente hilare faţă de soţii ei determinându-i pe-aceştia într-un final să o lase. După ce a povestit într-un răspuns lung, dânsa conchidea din experienţa ei că frumuseţea fizică este o binecuvântare dar în acelaşi timp şi un blestem.
Acum, nu ştiu cât de adevărată era povestea dânsei.
Pe de altă parte, imensa majoritate a poporului feminin care "arată bine" (am pus ghilimelele pentru că părerile sunt împărţite şi nu-i frumos ce-i frumos, e frumos ce-mi place mie) şi pe care-l cunosc eu, e de regulă inuman de slab calitativ.
Mai pe scurt, arată bine şi... atât!
Mai cunosc o categorie de fete care "arată bine" care profită la maximum de chestia asta până la modul foarte perfid. Cum anume? Ele ştiu că întotdeauna vor găsi un prost care să vrea să stea cu ele şi, prin urmare, nu investesc în standarde de personalitate în ceea ce priveşte bărbaţii ci în standarde financiare.
De altfel, eu încă n-am reuşit să cunosc o femeie "arătoasă" care să nu fie materialistă. Sunt convins că există dar eu încă n-am dat peste aşa ceva.
Eu unul nu mă tem să abordez niciun fel de femeie doar că în cazul celor foarte "arătoase" îmi piere cheful după maxim 30 de minute de conversaţie.
Şi-acum să încerc să-ţi răspund la întrebări:
1. Nu e o dovadă de curaj să ai lângă tine o femeie "arătoasă" ci se numeşte noroc sau hazard. Cel puţin din punctul meu de vedere. Să am lângă mine una foarte arătoasă care să şi îndeplinească standardele de personalitate pe care le cer eu, reprezintă deocamdată pentru mine o utopie. De regulă femeile "arătoase" sunt şi obsedate de fizicul lor şi deseori sunt şi narcisiste. (aspecte care îndepărtează bărbaţii) De asemenea, probabilitatea să fii înşelat de prietena ta atunci când aceasta e "arătoasă" e mai mare decât atunci când aceasta nu e decupată din reviste.
2. În unele cazuri, da. De ce? Din motivele enumerate mai sus. Din cauza faptului că mulţi bărbaţi (incluzându-mă aici) au întâlnit atât de multe care-s "frumoase şi atât", parcă mai degrabă se lasă la mâna lor.
3. Lipsa inteligenţei nu înseamnă sine qua non prezenţa curajului. (presupunând că prin persoană fără creier te referi la persoană care nu posedă inteligenţă crescută - în acest caz inteligenţă emoţională)
Prin urmare, e mai degrabă o coincidenţă. De ce spun "mai degrabă" şi nu afirm cu tărie? Pentru că o dată resemnaţi cei "cu creier" (ca să te parafrazez) cu ideea că multe sunt "frumoase şi-atât" şi deci nu merită riscul, într-adevăr, doar cei cu "creier moderat" şi cei "fără creier" rămân dispuşi să abordeze o femeie arătoasă, din simplul motiv că aceştia nu gândesc până la acest nivel profund şi ei vor doar femei şi-atât.
Şi-acum am şi eu câteva întrebări:
1. De ce pui problema aşa şi de ce nu-i spui prietenei tale să abordeze ea bărbaţii pe care-i consideră "cu creier"?
2. Oare când o să înţeleagă femeile că statul şi clipitul şi nefăcutul de nimic în aşteptarea lui Făt-Frumos nu o să aducă nici pe departe rezultatul scontat? Ce-i al tău NU e pus deoparte. Am trecut de Evul Mediu (oarecum).
3. De ce unele dintre cele "arătoase", atunci când cineva manifestă interesul pentru ele, dintr-un orgoliu stupid se-apucă de jucat jocuri copilăreşti demne de clasa a VI-a?
Notă: Întrebarea a treia am pus-o pentru că am şi eu o prietenă arătoasă (prietenă cu sensul de amică) şi cu care am pălăvrăgit o dată, mai demult despre subiectul ăsta. Şi-mi povestea cu o lejeritate dezarmantă cum îşi umilea prietenii cu jocuri ale indiferenţei şi a "făcutului pe inabordabila" şi apoi se mira de ce nu găseşte un bărbat bun. Când i-am spus că poate asta ar fi cauza (şi anume că bărbaţii nu i se cuvin prin definiţie şi că umilitul tuturor pretendenţilor doar de dragul umilinţei nu e o soluţie) mi-a spus foarte sigură pe ea că e firesc să procedeze aşa că doar e o "lady" şi la "valoarea ei" doar cei mai buni "merită" să stea cu ea. Această amică nu este nici pe departe o piţipoancă iar ca amică e o persoană foarte tare cu care râd de mor şi mă înţeleg foarte bine. Cu toate astea, ca potenţială iubită e o veritabilă bitchy.
Salut.
Doar un exemplu ai, e prea putin.
Din experienta mea baietii sau fetele frumoase nu sufera pentru ca cineva ii tine prea putin langa ei, ci pentru ca profita de asta. Isi schimba partenerii pentru ca li se pare distractiv (cunosc cel putin 3 fete asa), le creste nivelul propriului orgoliu vertiginos si apoi, tot ei se vaita ca nu sunt iubiti sau ca nu pot iubi. Ba mai si afirma unii ca au iubit cu adevarat vreo 3 parteneri, iar restul de 10 au fost doar asa... de distractie. Dar aia 3, a fost dragoste dom'le, 100%.
Teama la barbati (care e mai mult in subconstient) este ca e un risc cu o femeie foarte frumoasa. E greu s-o tii langa tine pentru ca vor incerca si altii sa ti-o "ia". Si nu stii niciodata... prejudecatile spun ca cele frumoase sunt pasibile la a incerca oricum mai multi parteneri.
Si, in general, traim dupa legea nescrisa a animalelor. Cei mai puternici cu cei mai puternici... Oamenii frumosi stau in preajma oamenilor frumosi, oamenii urati la fel. (pare mai greu de crezut, dar asa este). Si daca nu ma crezi, mergi in orice liceu si observa intr-o clasa grupuletele (bisericutele) formate. Afinitati cu afinitati, frumosi cu frumosi, cei cu bani cu cei cu bani etc.
Ma amuzi! De unde le mai tot scoateti?
''Adica le privesc, le admira, unii au curaj sa si flirteze, dar cand vine vorba de ceva serios, bat in retragere.'' - Dar unde ai vazut tu asta, ma rog? La ce categorie de barbati te-ai uitat? Puneti niste intrebari asa imature, de parca ati cunoscut 2-3 barbati la viata voastra, iar apoi o transformati intr-un factor majoritar.
Cum sa fie considerata frumuseata un handicap cand vine vorba de relatii/dragoste? Eu aberatie ca asta mai mare n-am auzit, in ultima vreme. Ati ajuns sa denigrati si frumusetea, s-o faceti un lucru negativ, desi incercati s-o mimati prin farduri, machiaj si alte trucuri. Wow, ce paradox, nu? Nu l-am creat eu, ci tu.
Poate e strict problema prietenei tale de cine se alatura. Poate ea pica usor la vorbele usoare ale unor barbati care sunt atrasi din prima de frumusete. Mi-e greu sa cred si chiar spun ca e imposibil ca o femeie ''foarte frumoasa'' sa nu-si gaseasca o relatie stabila - asta in cazul ca intr-adevar doreste si nu prezinta nici un ''topless intelectual'' prea vulgar. Dar, eu-ti bat la pariu ca, aceea femeie frumoasa, isi va alege tot un barbat good-looking, la aceleasi standarde. Si asta fiindca e constienta de frumusetea ei, de faptul ca 'n'' barbati sunt la picioarele ei. Dand peste un astfel de personaj, mirajul frumusetii trece peste defectele fluctuante ale caracterului, dar, cu timpul, intr-un interval relativ scurt, incompatibilitatea isi spune cuvantul, iar cei doi isi dau seama, ca, de fapt, trasaturile fizice nu inseamna chiar totul.
''Este o dovada de curaj sa ai langa tine o femeie frumoasa?'' - Degeaba e frumoasa, daca nu e frumoasa si pe interior. Si nu vad despre ce curaj sa vorbesti in relatii, in dragoste. Daca iubesti, iubesti! Nu-ti pasa de gura lumii ca sa-ti trebuiasca curaj, nu-ti pasa de nimic, ci doar de ea!
''Oare doar cei fara creier au tupeu/curaj sau e doar o coincidenta?'' - Daca prietena ta pica la vorbele ieftine ale ''smecherasilor'', este strict problema ei. Aici nu e vorba de tupeu, ci pur si simplu de comunicare. Si nu vad de ce as aborda o fata ''normala'' altfel decat ar trebui sa abordez o fata frumoasa. Exista anumite standarde, reguli? Ca dupa intrebarile tale fluturatice, cam asta exprimi.
Si-nca ceva: eu nu iubesc o femeie pentru ca e frumoasa, ea este frumoasa fiindca o iubesc eu!
''Pe ce vrei sa pariem? O fac oricand cu ochii legati si fara sa ma gandesc de doua ori inainte.'' - Pe ce doresti dumitale domnisoara. Luam frumos si aducem exemple, vedem femeile din show business-ul modern, care-s considerate frumoase, si vedem ce parteneri au langa ele. Luam toate Miss-urile din lume si vedem ce masculi au langa ele - dar sa ne uitam si la situatia financiara a barbatului, fiindca majoritatea modelelor (right, ce-i drept, a fi model nu semnifica neaparat a fi si frumoasa) sunt sotii de fotbalisti, ideea fiind: frumoasa sa fii, ca barbat iti gasesti! Dar asta ar insemna sa ne ti-ga-nim(evit cenzura), sa stabilim cine-i frumos/frumoasa, si cine nu.
''Da, poate, dar majoritatea dintre ei sunt...neatractivi/neinteresanti (e putin spus). Tocmai pentru ca cei cu adevarat valorosi ("esentele tari"), nici nu incearca sa viseze la acea femeie, au etichetat-o de la bun inceput, ca fiind proasta, superficiala, materialista, fitoasa, inaccesibila, s. a. m. d., fara sa incerce s-o cunoasca mai intai cat de cat. Oare nu e doar o scuza, ca sa renunte la o "lupta", care se anunta a fi prea grea (dupa parerea lor), inca inainte de a o incepe?'' - Poate ca acei barbati valorosi, stiu ca acea femeie tot o gura, 2 maini si-un suflet are. Pentru ce sa abordeze altfel acea femeie? Dar de ce ea sa nu abordeze? E vreo printesa? Sau ma iei cu prejudecata comunista ca barbatul trebuie sa fie primul, always? Un barbat nu renunta la lupta, un barbat stie ca nu exista practic nicio lupta. Este o femeie cu trasaturi fizice frumoase si doar atat. Un barbat isi da seama rapid din gesturile femeii, din modul de-a se comporta, daca acea frumusete este completata si de alte lucruri care-o face pe femeie sa fie FEMEIE.
''Crede-ma, o femeie frumoasa este prima, care constientizeaza acest lucru (daca, bineinteles, a mostenit si ceva inteligenta, nu doar frumusete). Ea stie cel mai bine, ca aspectul ei fizic nu este meritul ei, a fost doar o coincidenta, un noroc tras la loto, si nu isi selecteaza partenerul de viata in functie de acest criteriu bizar, nesemnificativ pentru ea.''- Eu apreciez mult frumusetea naturala, nu ''amagita'' si ''sufocata'' cu machiaj, fond de ten, rimel si toate porcariile existente, folosite intr-un mod strident. Majoritatea femeilor, desi stiu ca-s frumoase, vor sa fie si mai frumoase. Confunda notiunea de a fi ingrijite, cu cea de-a straluci, de-a iesi in evidenta, de-a bate ochiul vecinului si-a vecinul vecinului. Ele stiu ca-s frumoase, iar acest fapt le da sa simta un aer de superioritate. Criteriu nesemnificativ pentru ea? De asta se zice c-o femeie sta mult in fata oglinzii, nu? Incerci sa-ti aperi sexul, dar nu vad niciun argument. Sunt constient ca exista si femei frumoase, care stiu ce vor de la viata si nu incearca prin acest avantaj sa-si fructifice vreun lucru, dar aceste sunt rare, iar tu ai pus intrebarea taman invers, aici e problema.
''Tu din ce categorie faci parte? Desi ai incercat sa pari "un curajos convins", ai fost, totusi, destul de evaziv si precaut in afirmatiile tale. Cred, ca si pe tine te cam sperie gandul, nu?'' - Sa ma sperie, ce? De fapt, de ce sa-mi fie teama? Daca femeia ma atrage si prin caracterul/atitudinea ei, atunci inseamna c-am incredere in ea. C-o sa fiu constient ca multi ochi o sa se atraga asupra ei, asta-i alt lucru, poate o sa fiu mandru de asta, la urma urmei ei o sa ramana cu privirile si vitrina ei, eu am tot ce-mi trebuie. Eu doresc o femeie care sa ma completeze, sa fie mereu in spatele meu: ''in spatele unui barbat de succes, sta o femeie puternica.'' Si, daca o sa fie si cu trasaturi fizice foarte frumoase, si mai bine, dar asta nu-i un criteriu important, fiindca nici eu nu-s Fat Frumos din lacrima.
p. s. - consider ca @kongeriket ti-a repliat foarte bine si e unul din cele mai bune raspunsuri vazute pe TPU, a pus punctul pe ''i''. Inchei printr-un citat ce-mi place mult:
Dacă n-ai văzut încă o femeie care iubeşte, atunci n-ai văzut niciodată o femeie frumoasă. [ Camil Petrescu ]
Si cu asta am incheiat. Ciao.
Dar nu e vorba de teamă. Crezi tu că femeile care sunt frumoase nu sunt perfect conştiente de asta? Li se urcă la cap. Îmi place să văd cam cât le duce capul pe fete, în general. Evident, că o frumuseţe îţi sare în ochi, dacă te mai şi încurajează şi mai bine. Dar nimeni nu bate în retragere, de nebun. dacă nu primeşte motive întemeiate să o fac
În afară de fetele care nu se îngrijesc eu cred că nu există fete urâte. Diferenţa dintre ele o face doar caracterul
Nu este o dovada de curaj sa stai langa o persoana frumoasa (aici apare problema urmatoare: este frumos ce imi place mie sau faci referire la persoane idializate) ci este un gest de PRUDENTA, corect reflectat de gandirea unei persoane cu experienta de viata.
De ce, simplu: daca este vorba despre o fata se spune in popor ca te-ai insurat cu nevasta TUTUROR, deoarece toti barbati vor dori sa aiba o scurta "relatie" cu acea fata la care in general "domnisoara" nu va rezista ispitelor. Daca este barbat (baiat) acesta v-a zbura din "floare in floare" orice ai face deoarece nici fetele mai putin dotate nu sunt stana de piatra ci din conta, au si ele "evidenta" lor. Asta este realitatea de zi cu zi dar exista si excepti.
Pai frumusetea poate fi si un blestem pentru unii(in special pentru fete,pentru ca ele sunt cele mai abordate-zic eu),cat despre curaj,cei ce nu se tem de nimic ori sunt prea prosti, ori nebuni(in ambele cazuri, sinapsele sunt in stare de letargie).Dar presupun ca majoritatea celor care nu au curajul sa abordeze o astfel de fata o fac din cauza lipsei de respect de sine.Nu se considera suficient de buni, iar asta e principalul impediment-zic eu.
@NOname -da,fara personalitate puternica nu faci nimic cand vezi ca prietena ta cea "foarte-frumoasa"(am dat un exemplu) este dorita de toti, si ajungi la concluzia(asta daca nu ai incredere nici in tine nici in partenera) ca nu esti potrivit pentru ea, si ai dreptate -atata timp cat esti un om slab de inger.
Un barbat cu incredere in el, care are sange in vene, nu apa plata cu lamaie, nu se va teme niciodata de o femeie frumoasa ( nu sariti cu pietre, ma refer la o femeie care mai are si alte calitati decat frunusetea, nu la pitzi gen ). Am mai auzit de situatii din astea, pana la urma nici nu conteaza motivul pentru care barbatii fug mancand pamant de femei frumoase, mai bine spune-i prietenei tale sa se bucure cand fug aia, ca inseamna ca erau pe minus cu increderea in sine si chiar se incurcau unii pe altii, pe acolo, prin relatie. Ah si sa fie si ea mai atenta cand ii accepta ( ca de ales, am inteles din postare ca o aleg ei pe ea ), sau cumva o atrag astia mai neincrezatori, pentru a putea mai lesne sa-i domine?
La fel de bine cunosc barbati care se umfla ca niste cocosi cand apare "dumneaei", motata, parfumata, coafata si se vede clar ca se bucura enorm ca acea femeie este a lor, motiv pentru care chiar n-as risca sa dau vreun procent.
Tupeul (a nu se confunda cu şarmul, care e cu totul altceva), în relaţiile inter-umane este, de cele mai multe ori, apanajul oamenilor mai puţin educaţi, a celor care nu calculează (gândesc) prea mult. Într-un fel, sunt câştigaţi, dar, pe de altă parte, cu greu reuşesc să păstreze (cum bine ai spus şi tu) ceea ce au cucerit (surprinzător) folosindu-şi îndrăzneala. Din păcate, cei care ar avea posibilitatea de a păstra o asemenea relaţie, ajung prea rar în această postură.
Dar, lucrurile nu sunt chiar alarmante, în sensul că, uneori, destinul îi apropie pe oameni care, de la sine, nu s-ar fi apropiat niciodată. Există o providenţă, şi fără a intra în misticism, aceasta poate balansa lucrurile. O persoană, indiferent de sex, care are atributele pentru a fi considerată frumoasă, va avea întotdeauna mai mulţi pretendenţi şi mai tupeişti. Aceştia se vor duela pentru a o câştiga, în timp ce persoana respectivă se gândeşte la un partener banal dar care i s-a părut misterios la un anumit moment, când l-a întâlnit. Problema este că, natura umană l-a făcut pe homo sapiens sapiens teribil de coruptibil, iar acesta, conştient de frumuseţea sa şi de succesul datorat acesteia, devine vanitos, orgolios, trufaş, deci, indezirabil pentru oamenii care apreciază calitatea spirituală a partenerului. Şi acum abia se prefigurează nenorocirea. Având doar pretendenţi de calitate inferioară (tupeişti), frumosul (frumoasa) alege să devină rece şi inabordabil(ă) (asta în cazul în care mai păstrează o urmă de demnitate şi nu se aruncă din braţe-n braţe, crezând în promisiuni mincinoase şi relaţii deşarte). În final, îmbătrâneşte, frumuseţea apune şi sufletul său devine aspru şi pustiu. E trist, dar se întâmplă.
Varianta bună este aceea în care frumosul (frumoasa) are un spirit pozitiv, optimist, deschis, generos şi nu epatează. Atunci există mult mai multe şanse pentru a întâlni persoane de calitate alături de care să trăiască aşa cum îşi dorea dintotdeauna.
Frumuseţea este un dar, însă şi o povară. Îţi trebuie inteligenţă pentru a o administra în favoarea ta.
Bună.
Mia bine de 50% dintre bărbați se tem de femeile frumoase dar și deștepte!
Pa, pa.
Inteleg unde bati E vorba de faptul ca multi (multi nu inseamna toti ) se simt inutili in preajma unei tipe frumoase SI inteligente si mai ales independente. Explicatia e simpla : nu face bine la orgoliu...
Am zis!
Cred ca prietenei tale ii este teama de barbatii cu creier, si gaseste scuze amboulea.
Ea de ce nu abordeaza pe aceia pe care ii considera de nasul ei?
Vrei prieten(a)? CAUTA-TI, nu astepta!
S-o luam babeste, analizandu-ti la rece textul.
1.Cati la suta dintre barbati se tem de femei frumoase? 100 %, dar nimeni nu va recunoaste vreodata.Sa nu cada de tantalai in fata prietenilor/amicilor/cunostintelor etc.Asta e singurul imbold ce-i determina sa faca pasul ala mic.
2.Este o dovada de curaj sa ai langa tine o femeie frumoasa? Nu! E un prilej de mandrie.Curaj iti trebuie sa iesi cu o maimuta si sa zici ca e nevasta-ta Ai inteles contrastul?
3. Poate fi considerata frumusetea (exterioara, nu vorbim de suflet acum) un handicap, cand vine vorba de relatii/dragoste? Nu! Frumusetea este un atuu. D. t. p. d. v! Frica sau gelozia celui de langa tine pot fi considerate un dezavantaj.
4. Oare doar cei fara creier au tupeu/curaj sau e doar o coincidenta? Nu! Ei sunt doar cei care balacesc apa sa se sperie pestii.Pestele ( prietena ta ) nu accepta balacitorii. Ea va fi prinsa, in silent, de un pescar profesionist cu momeala adecvata Nu-ti fa griji, inca nu si-a intalnit nasul.
Am fost clar? App, prietena ta are facebook ?
Ce inseamna frumos? Fiecare vedem frumosul din alt punct de vedere.Frumosul meu nu este si frumosul tau, si invers. Mi se pare corect, nu? Cred ca barbatii vor femei"frumose" doar temporar.Ne si miram de ce un barbat "splendid sta langa o "urata", pentru ca frumusetea inseamna altceva decat fizicul aratos.
"Nici prosta, nici increzuta", cum spuneam, fiecare vede prostia, frumusetea ...si alte calitati, dintr. un alt unghi.Mai mult ca sigur ca eu nu as fi de acord cu punctul tau de vedere.
Trecand peste toate, cati dintre cei care citesc intrebarea crezi ca stiu ce inseamna caliginefobie?
Este o dovada de curaj sa ai langa tine o femeie inteligenta, inteligenta ramane...frumusetea ba!
Cred ca majoritatea barbatilor care se tem de femei frumoase, puternice, cu personalitate, au complexe de inferoritate.Stiu din proprie experienta, oglinda nu minte niciodata, chiar daca e sparta
O femeie frumoasa apreciata de cat mai multa lume, este o sursa de mari surprize. Daca, ea "realizeaza" pozitia deosebita pe care a fost "asezata" in societatea...in societate, atunci sunt ceva sanse ca o relatia serioasa sa se infiripe. Altfel, dai si fugi. Fiecare intelege ce poate.
Deci fiind o intrebare serioasa o sa-ti dau si eu un raspuns cat se poate de serios. baietii seriosi, cu creier, cum zici chiar tu, nu abordeaza fete frumoase la exterior, motivul fiind simplu: de obicei fetele frumoase la exterior au foarte multe lipsuri la interior, la nivel superior mai exact. bine, nu pun la-ndoiala faptul ca ar putea sa existe si unele exceptii, cum afirmi ca ar fi prietena ta, dar in general asta e motivul pentru care doar cei fara creier abordeaza fetele/femeile frumoase... apoi le lasa balta. apoi e pe undeva si factorul numit,, finante", o fata frumoasa e ca o masina frumoasa, necesita cheltuieli. in viata nu e chiar cum canta smiley,, love is for free". eu personal nu abordez o fata pentru simplul motiv ca e frumoasa, mai intai verific cam cat creier are, nu tin sa jignesc pe nimeni cu aceasta afirmatie, dar pana in momentul de fata am gasit doar frumoasa si fara creier, urata si cu putin creier, dar si urata si fara creier, din nefericire nu am gasit una si frumoasa si cu creier... dar nici urata si cu creier. cat despre aia/alea care at tupeu, ala nu e tupeu, sa abordezi o fata/baiat desi stii ca nu o sa ajungi prea departe, nu e tupeu, mai degraba e lipsa de seriozitate! te joci cu sentimentele cuiva, si poate multi stiu ce inseamna asta.
Pararea mea este ca totul in viata se compenseaza, adica daca ai calitatea frumusetii esti mai putin inteligent, in schimb lipsa frumusetii se completeaza cu alte talente, inclusiv inteligenta.
Fetele frumoase sunt la fel ca si baietii frumosi:profita de atractia lor ca sa castige ceea ce vor.Si frumoasa si desteapata si devreme acasa nu se poate.Nu e vorba ca baietii nu vor sa pastreze o fata frumoasa, problema e ca el este pus pe aventuri, iar ea e prea fitoasa si de aceea nu merge relatia.
Eu daca as accepta un barbat atractiv langa mine? Nici vorba...pentru ca frumusetea se duce cu timpul iar barbatii frumosi nu sunt fideli.Mai bine sa fie mai uratel dar sa stiu ca e doar al meu decat sa frie atragator si sa aiba multe alte fete.
Nu este dovada de curaj sa ai o femeie frumoasa langa tine, poate mandrie ca e prezentabila oriunde langa tine, daca mai e si inteligenta e si mai bine, sau sunt unii care au o femeie frumoasa langa ei dar ei nu vad cat e de frumoasa si de inteligenta pentru ca nu o apreciaza poate la valoarea ei si nu o respecta, au impresia ca ei sunt cei mai cei, apoi mai sunt unii care aleg femei frumoase langa ei tocmai pentru a completa sau ascunde lipsurile lor in acest domeniu al frumusetii si inteligentei, eu i admir pe cei care au femei frumoase langa ei inseamna ca stiu ce sa aleaga si sunt siguri pe ei incat reusesc sa cucereasca femeile frumoase si inteligente, mie imi plac barbatii frumosi si inteligenti cu o tinuta impecabila nu i evit dimpotriva ma atrag si e foarte important cum arata sau cum se prezinta un barbat in fata unei femei, arata cat de mult se respecta pe ei in primul rand atunci cand atata bine. Cei fara creier sunt si cu tupeu de multe ori din pacate, dar nu e o regula asta, apoi cei care arata si bine si mai sunt si inteligenti sunt de obicei "luati"de cate una care nu e nimic de capul ei, sau ai nesansa sa nu fie numai al tau daca e asa atragator, e greu sa pastrezi " exemplarele" astea de barbati de multe ori, asa ca atentie pe cine alegeti sunt si riscuri...
Draga fata fara nume, ti-am citit intrebarea si vreau sa iti spun si parerea mea.nu stiu daca e cea mai buna dar ti-o spun. avem de multe ori tentinta sa aruncam vina pe ceilalti pentru ca e oarecum mai usor.de multe ori preferam sa abordam o atitudine suferinda decat sa facem o introspectie interioara serioasa sa vedem ce nu e in regula la noi.de cele mai multe ori o relatie se construieste pe foarte mult efort de autodepasire(ma refer aici la ego-ul fiecaruia). este mult mai usor sa fim singuri(si aici ma refer ca putem avea relatii scurte dar cand e vorba sa construim ceva, fugim) pentru ca nu are cine sa ne obiectiveze si sa ne arate ce nu merge la noi.si e mai usor sa evidentiem neajunsurile celuilalt decat sa le depasim pe ale noastre.si de cele mai multe ori facem aceasta inconstient.si aici ma refer deopotriva la femei cat si la barbati.deosebirea este ca femeile sufera mai usor.si te mai pot informa ca si oamenii de stiinta au descoperit si demonstrat ca este scris in codul nostru genetic(ma refer aici la toate mamiferele) sa schimbam partenerii dupa 2-3 max 4 ani.este vorba de perpetuarea speciei.iesim din acest lant atunci cand inlocuim prioritatile.in loc de perpetuarea speciei, prioritatea noastra nr 1 devine evolutia spirituala.pe cati din jurul tau ii auzi ca vor sa fie mult mai buni cu ceilalti, sa fie plini de iubire pentru toti sa fie darnici si compasivi, sa fie rabdatori cu greselile celorlalti sa ii ajute pe cei care au nevoie de ei etc etc si pe cati ii auzi ca vor sa aiba familie si copii.nu spun ca aceasta(sa ai fam si copii) e ceva rau, dar daca te uiti putin la esente iti dai seama ca oamenii de stiinta nu bat campii.concluzia mea este urmatoarea:toate problemele acestea dispar cand fiecare dintre noi o sa ne dori cu adevarat o relatie de iubire autentica. apoi trebuie sa invatam sa o si mentinem pentru ca aceasta e cel mai greu(e vorba de maturitate, de rabdare, de renuntari, de sacrificii, de inteligenta si cunoastere) si mai ales trebuie sa vedem cu adevarat scopul unei astfel de relatii.de obicei toate acestea le dobandim dupa multa suferinta si frustrari si doar o mica parte dintre noi.restul ne intemeiem pana la urma o familie si ne continuam sirul de frustrari si suferinte, acum mascate de asa-zisa ordine sociala. e buna intrebarea ta dar nu cred totusi ca va prinde la multa lume.succes.
Buna intrebare, nu cred ca e o dovada de curaj, e o dovada pentru ei ca pot mai mult, dar nu pentru toti, in legatura cu prietena ta conteaza si ce varsta are, pe unde merge, ce gen de barbati i plac, in general cei fara creier abordeaza direct, cred ca totusi tipi de treaba si cu bun simt si cu cap abordeaza indirect iar daca ea da semne respectivu mai face un pas inainte sau inapoi in functie de ce parere isi creeaza el, 90 la suta din barbati se tem de femei frumoase pentru ele vor de multe ori mai mult decat le poate oferi respectivu care o vede etc, iar de multe ori desigur bate in retragere din cauza asta.
Calig... califo... ca-li-gi-no fobie
Nu stiu altii cum sunt (probabil insurati), dar mie imi place sa visez, si daca visul se implineste, eu la ce mai visez. O fi ea frumoasa (bine, bine, si desteapta ), dar daca nu vine de pe Andromeda in misiune, nu neaparat sa salveze Pamantul (Planeta Terra), dar o misiune acolo nici vorba de logodna.
Alkatraz întreabă:
AvalohAlyn întreabă: