| JIJ a întrebat:

Cum crezi in Evolutie daca nu ai vazut, experimentat sau cercetat tu acest lucru? Nu cumva e o forma de manipulare? Cum te poti convinge de Evolutie?

11 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Tot asa cum un detectiv poate ajunge la certitudini fara sa vada cu ochii lui crima, ci doar urmarind sirul dovezilor care, apropo, in cazul evolutei este covarsitor.

Nu te impiedica nimeni sa cercetezi prietene. Trebuie sa fii batut in cap rau de tot pentru a vorbi de manipulare când informatia e la un click distanta.

Ion Creanga si-a ales bine titlul când a scris "Prostia omeneasca"... Nu ma asteptam sa gasesc povestea cu drobul de sare si in viata reala.
Ai toate sursele langa tine dar te plangi ca esti manipulat. Trist.

| RAY a răspuns:

Daca se petrece o crima hai sa nu credem ca x e vinovatul, teoria evolutiei e acelasi ca scena unei crime, s-au descoperit dovezi care pot dovedi ceea ce afirma teoria evolutiei, teste de adn,fosile,descoperiri, practic tot ce sa descoprit a afirmat teoria evolutiei, nici o stiinta nu a infirmat din contra toate stiintele se potrivesc la exact, stiinta nu convinge pe nimeni, vrei crezi, vrei nu crezi, un om deschis la minte e deschis mereu

| WaterDrop a răspuns:

Cum crezi in religie daca nu L`ai vazut, experimentat sau cercetat? Singura diferenta este ca religia a avut mai mult timp decat teoria evolutiei sa se adanceasca in societatea noastra plus ca este mult mai plauzibil dupa cum a dovedit stiinta ca organismele pot evolua, cu dovezi concrete, fata de religie care nu are nici o dovada in acest sens.Este totusi o alegere personala si fiecare persoana poate sa creada in ceea ce alege.

| Pool77 a răspuns:

Normal tot stiu teoria evolutiei asa "Oamenii sunt evoluati din maimute, deci maimutele sunt oameni". Normal nu e asa, avem doar cateva in comun atata tot.Plus ca stiinta ce stie are si dovezi, nu doar o carte sau doi oameni care "comenteaza".
E alegerea fiecaruia in ce crede si ce face, oricum toata lumea e nebuna daca s-ar scoate legile s-ar anula politia-jandarmeria s.a.m.d am ucide mai mult ca animalele. Uita-te prin DeepWeb cate cacaturi sunt, doar pentru ca nu prea exista legi acolo si toata lumea ramane in anonimat.

| drutzix a răspuns:

Pai vezi ca nu ai citit nimic despre evolutie. Procesul evolutiv nu doar ca a fost dovedit in laborator ci avem dovezi fosile si ADN.

| antrenorfericirero a răspuns:

Eu cred că se puteam accepta o soluție de compromis, luând în calcul atât existența creației cât și evoluției.

Păreri sunt forte multe și susțin ambele tabere, fapte concrete sunt mai puține si înclină balanța în favoarea evoluției.

Ca să sapi mai mult în această directie poti folosi 4 întrebari si analiza raspunsurile:
Ce s-ar întămpla dacă evoluția ar fi adevărată?
Ce s-ar întămpla dacă evoluția nu ar fi adevărată?
Ce nu s-ar întămpla dacă evoluția ar fi adevărată?
Ce nu s-ar întămpla dacă evoluția ar nu fi adevărată?

| drutzix a răspuns (pentru antrenorfericirero):

Compromisul dintre minciuna si adevar tot minciuna se numeste.

| antrenorfericirero a răspuns (pentru drutzix):

Desi sustin evoluția (am destule argumente) nu pot nega existenta creatiei doar pentru că nu am dovezi clare incă.
Nevoia omului de sens si semnificatie este prezentă din cele mai vechi timpuri ale evolutiei, iar acceptarea unei realități concepute de un creator poate da sens unei existențe lipsite de înțeles cum pare a fi cea a omului.

| drutzix a răspuns (pentru antrenorfericirero):

Sunt complet de acord. Dar eu ca individ nu pot crede ceva fara dovezi.

| antrenorfericirero a răspuns (pentru drutzix):

De acord dar si dovezile pe care le ai, probabil ca alegi sa le crezi fără sa le fi descoperit tu însuți. Ca sa numai spun de limitarea pe care o avem in percepția realității!

| RAY a răspuns (pentru antrenorfericirero):

Teoria evolutiei care e dovedita nu o poti nega dar cum ca dumnezeu a aparut din nimic si a creat totul din nimic nici asta nu poti nega? pai rational nu gandesti irational?

Întrebări similare