| Andrei200202 a întrebat:

Cum de se face ca de milioane de ani omul nu a existat, deși existau vietăți?
Ce a dus la apariția omului? Cum a reușit natura sa creeze o vietate dotată cu rațiune?

Dacă ne-am imagina că am dispărea toți oamenii deodată ar apărea altă specie asemănătoare nouă?

25 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Biblia ne vorbeste despre Fiinta Superioara denumita Dumnezeu, el este Creatorul Lumii, al Universului, al oamenilor etc
Nu am idee sa iti spun de ce oamenii au aparut dupa animale desi sunt in lantul trofic in ierarhia tuturor, omul fiind cea mai avansata specie, insa nu cred teoria lui Darwin si pentru simplul fapt ca este subiectiva, el a incercat sa-L distruga pe D-zeu deoarece fata acestuia tanara moare innecata, putini stiu acest detaliu, de aici a pornit "Originea speciilor"

| RAY a răspuns:

Raspunsul este Dumnezeu si pauza, daca gandesti ajungi in iadul vesnic, revenind la realitate, cateva miliarde de ani viata era doar sub forma de celule, asta stim in urma dovezilor apoi viata a devenit tot mai complexa, sa vedem cv dovezi
https://en.wikipedia.org/wiki/Earliest_known_life_forms
https://www.livescience.com/57942-what-was-first-life-on-earth.html
pesti-reptile-amfibieni-mamifere =asa a evoluat viata pe pamant

Ce a dus la apariția omului? Cum a reușit natura sa creeze o vietate dotată cu rațiune?
omul este un mamifer,o primata,care a evoluat dintr-o specie de primate, omul a evoluat ca si restul vietatilor de pe pamant, de ce e asa constinent de existenta lui,nu stim inca sigur, dar stim ca avem ceva chesti mai diferite nr de neuroni intr-un craniu mic, creierul mai mare sau te multumeste raspunsul dumnezeu si pauza sa stiu, ca e cel mai usor de spus, eu prefer sa spun ca nu stim inca exact, cei care iti spun ca stiu mint si ei pentru ca nu pot dovedi ceea ce afirma, ei cred orbeste atat


Dacă ne-am imagina că am dispărea toți oamenii deodată ar apărea altă specie asemănătoare nouă?
nu trebuie sa apara o specie ca noi, natura e diversa, nu cred

| aimullah123 a răspuns (pentru RAY):

RAY, despre religii am o parere proasta dar nu pot nega existenta lui Dumnezeu. Oamenii de stiinta in urma studiilor efectuate si folosindu-se de noile stiinte ajung la aceeasi concluzie : Ca exista ceva dincolo de lumea materiala. Ca inteligenta nu poate sa apara din nimic.
Tu cum ai ajuns la concluzia ca Dumnezeu nu exista?

| RAY a răspuns (pentru aimullah123):

Defineste ce inseamna acest dumnezeu pentru tine

| aimullah123 a răspuns (pentru RAY):

In viziunea mea Dumnezeu este o fiinta de lumina, morala, extraordinar de puternica, independenta de timp si spatiu. O constiinta cosmica, fara trup. El reprezinta iubirea absoluta. Suntem creati cu scopul de a deveni si noi creatori de univers. De aceea venim aici, pentru a invata pana la desavarsire. De aceea exista si bine si rau.

| RAY a răspuns (pentru aimullah123):

Desi dz tau intervine activ sau nu?

| aimullah123 a răspuns (pentru RAY):

Ce intelegi prin "intervine activ"? Ca sa nu interpretez eu gresit

| RAY a răspuns (pentru aimullah123):

Adica intervine activ in viata noastra? sau e pasiv

| aimullah123 a răspuns (pentru RAY):

Da, eu cred ca intervine activ

| RAY a răspuns (pentru aimullah123):

Copii de ce mor de cancer, de ce exista cutremure, suferinta?

| aimullah123 a răspuns (pentru RAY):

Copiii mor de cancere din cauza genelor transmise de la parintii lor. Nu poti da vina pe Dumnezeu pentru ceea ce facem noi.
Cutremurele, razboaiele, suferinta etc, nu sunt altceva decat urmarile gandurilor, emotiilor si comportamentelor noastre. Am mai zis asta pe aici pe TPU, gandurile au aspect de camp fizic si ca orice camp fizic are proprietatea de a se propaga in univers. Werner Heisenberg, unul dintre marii mentori ai fizicii cuantice, afirma că cel mai neînsemnat gând ajunge până la cel mai îndepărtat colț de univers. Pe de altă parte, știm acum că trăim într-o lume interconectată, că orice acțiune exercitată într-un punct se reflectă asupra întregului. Fiecare dintre noi este, prin ceea ce gândește și acționează, și cauză, și efect în contextul lumii în care trăim.

| RAY a răspuns (pentru aimullah123):

Desi acel copil are cancer din cauza gandurilor, am inteles

| aimullah123 a răspuns (pentru RAY):

Desi ai amestecat jumatate din prima idee cu jumatate din a doua tot ai zis ceva bine.
Deci am zis ca parintii transmit copiilor aceste gene activate.
Parintii cum si le activeaza? Cum se imbolnavesc ei?
Pai o data prin comportament: fumeaza, consuma alimente care afecteaza sanatatea, sedentarism, crime si tot felul de infractiuni.
Apoi se mai imbolnavesc datorita gandurilor(cand judeci pe cineva, spre exemplu) si emotiilor negative (ura, invidia etc)

Probabil te-ai putea intreba cum ar putea imbolnavi o crima, un gand sau o emotie negativa.
Pai foarte simplu.
Gândurile, sentimentele, emoțiile și comportamentul nostru sunt procesate în arii diferite din creierul prefrontal, în funcție de semnificația pozitivă sau negativă a acestora. Gândurile cu semnificație pozitivă activează prevalent zona prefrontală stângă, iar cele cu semnificații negative sunt procesate în aria prefrontală dreaptă.
Am explicat efectul gandurilor noastre asupra universului in celalalt comentariu. Un al doilea efect al gândurilor și emoțiilor noastre este cel de ordin biochimic. Se înțelege că toate celulele noastre vor primi ecoul acestei biochimii, inclusiv ADN-ul din celule, benefic sau nociv pentru sănătatea noastră.
Se spune că am avea circa 60.000 de gânduri pe zi. Cu fiecare gând și în fiecare clipă, vom pleda, așadar, pentru sănătate sau boală, pentru viață sau moarte.
Ajunși în acest punct al discuției noastre, rămâne de răspuns la o întrebare esențială: cine face această distincție între bine și rău, cine împarte gândurile noastre după criterii etice? În niciun caz creierul, prin sine, pentru că el este doar instrumentul care primește informația. Ori, singura entitate capabilă de un discernământ etic este Conștiința noastră, ea însăși fiind un ram al Marii Conștiințe Cosmice.

| RAY a răspuns (pentru aimullah123):

Omule vorbim de copii noi nascuti morti sau de oameni fericiti care dintr o data au cancer,gandirea asta pozitiva nu te scuteste de nimic,daca asa ar fi betivani,nebuni ar fi supet sanatosi,dar nu sunt,nu poti afirma ca niste ganduri crezaza boli vreau sa vad si eu asta, plus ca oameni majoritatea gandesc pozitiv asa e natura umana facuta, sa avem sperante, desi nu ar trebui sa existe boli, acum o bagi ca si crestini daca nu are acel copil ganduri negative are parinti daca nu bunici si tot asa, cunosc per care chiar gandeau pozitiv si tot aveau boli

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Cum se face, cum nu se face, nu putem sa iti spunem raspunsul exact happy Putem doar sa speculam ce s-a intamplat, cu atat mai putin sa raspundem la ultima ta intrebare.

Asa este nu? O vietate dotata cu ratiune, pare chiar ireal nu? Insa ratiunea este ceva tipic omenesc, nu cunoastem altceva deocamdata si toate aceste informatii sunt intelese doar de capul nostru. Deci ar putea sa existe (cu toate ca si existenta este inteleasa tot de noi) altceva, nu? Sau poate ca nu.

Omul a aparut si gata, oricat incerci sa intelegi nu o sa ajungi nicaieri la adevar. Si poate ca nimeni nu o sa o faca.

| GabiDumitrescu a răspuns:

A venit o specie mai avansata din stele care se plictisea si a vazut planeta asta apoi s-au gindit "Buai, hai sa jucam Civilization pe planeta asta! [.]Gata, coa', asa facem!"

| Andrei200202 explică (pentru GabiDumitrescu):

Si de ce n au fost oamenii civilizați din prima avand in vedere ca erau deja datorită călătoriei interstelare?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Andrei200202):

Mai citeste raspunsul meu de 254 de ori pana il intelegi.

| Andrei200202 explică (pentru GabiDumitrescu):

Îți dai seama că nu te pot lua in serios, nu?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Andrei200202):

Iti dai seama ca nici eu nu te pot lua in serios avand in vedere ca sunt atitea hinturi peste tot, gen Nazca sau desenele de pe piramidele egiptene. Bonus: Atlantida. Civilizatia aia superioara a plantat aici niste exemplare mai inapoiate intelectual dar CU POTENTIAL. Poate i-au ajutat sa faca cateva salturi tehnologice, gen focul/agricultura si nu numai. Poate nu. Dar daca crezi ca teoria mea e fantasmagorica, ti se pare ok aia cu dumnezeul creator care e atotputernic, dar are nevoie de odihna dupa doar 6 zile? Da, bine, stiu metafore... daca iei scrierile biblice la bani marunti, adeptii povestilor de acolo vin la fiecare matrapazlic pe care il gasesti cu duma ca e metafora...

| Celcestietot a răspuns:

Dumnezeu a creat omul, nu natura.

| Frank51 a răspuns:

Daca nu ti-ai dat seama, omul a evoluat. Daca ne ducem doar acum 200 de ani, este o diferenta enorma.

| alina2k18 a răspuns:

''Ce a dus la apariția omului? Cum a reușit natura sa creeze o vietate dotată cu rațiune?''
Dumnezeu i-a facut pe Adam si Eva laughing)

| Ineys a răspuns:

Poate sa apara si daca nu disparem noi. Ce treaba are cu noi?
Cat despre ratiune si complexitatea creierului nostru... incercam sa ajungem acolo. Creierul functioneaza ca o masinarie ( computer ). E bazat pe decizii, 1 sau 0, da sau nu, adevarat sau fals. Asta in termeni foarte simpli, de baza. Desigur, la cat de complex este, se afla mai multe in spate, si stiinta inca cerceteaza. Pana si emotiile sunt niste "simple" reactii ce au loc in creier.

Creierul nostru a evoluat asa mult din cauza ca l-am folosit mult. Muschii unei gorile au evoluat asa mult pentru ca i-a folosit mai mult si noi nu putem sa depasim una in forta bruta oricat am incerca.

Creierul a evoluat din cauza unor factori cum precum mediul in care ne-am dezolvatat, nevoia de comunicare, interactiune, in principiu partea sociala.

Sunt ipoteze precum faptul ca am aparut intr-o zona in care viata era mai greu de intretinut ne-a fortat cumva sa ne dezvoltam creierul pentru putea supravietui. Nu doar ca hrana era greu de procurat dar trebuia sa ne luptam si cu factori precum caldura excesiva, lipsa de apa, etc etc. Prin ajutor reciproc lucrurile se simplificau.

"Cum de se face ca de milioane de ani omul nu a existat, deși existau vietăți?"

La inceput nu exista nici o vietate asa complexa. Toate au evoluat din vietati foarte simple. Unele au evoluat mai mult si mai repede ca altele => oamenii. Un rol important il joaca si cultura si faptul ca am fost capabili cumva sa impartasim ceea ce am invatat cu urmasii nostri si sa trecem din generatie in generatie ceea ce am acumulat. Astfel specia noastra a continuat sa evolueze si sa devina mai inteligenta.

Gasesti multe articole pe net despre asta.

| MCSOMI a răspuns:

Dupa parerea mea, ori nu ai ajuns la acest subiect la scoala, ori ai lipsit.
Iti sugerez sa citesti! Vei deveni independent de TPU!