| laer_tm a întrebat:

Cum definiti intelepciunea? Ce comportamente asociati cu aceasta virtute?

6 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Intelepciune... Un amestec de intuitie, tact, empatie. Mi se par intelepti oamenii care stiu sa nu raspunda unor provocari rauvoitoare sau care stiu sa isi exprime nemultumirea intr-un mod asertiv, astfel incat sa nu jigneasca si sa nu raneasca persoana de langa. Cred ca e cumpatare, asta ar fi un sinonim, in conceptia mea.

| Cryss a răspuns:

Înţelepciunea nu este produsul şcolarizării, ci al încercării de o viaţă pentru a o căpăta. ( Einstein )

| lbtc a răspuns:

Intelepciunea ...de obicei cei intelepti folosesc relativismul in comunicare - adica cand stanga cand dreapta dar si mai intelept este sa ai o orientare a relativismului (catre divinitate)...de obicei inteleptii nu sunt categorici si accepta parerile celorlalti... ei incearca sa stapaneasca "menadrele concretului "- adica sa fii in stare sa spui ceva concret ceva de genul acesta.
Oricum cel mai intelept este sa pui divinitatea pe primul plan si niciodata sa nu te crezi suficient de intelept, niciodata nu vei cunoaste tainele vietii de aceea este bine sa lasi loc de "scapare". Sa ai o dorinta continua dorinta de perfectionare...

| chikitoka a răspuns:

Înţelepciunea este cunoaştere cu înţelegere şi perspectivă. Eolake Stobblehouse

| inna a răspuns:

Intelepciunea. pai cred ca cu o parte din ea te nasti si o partea din ea o dobandesti in timp.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intelepciunea este insusirea principala a Mantuitorului Iisus Hristos.

Întrebări similare