Eu prin filozofie inteleg cugetare asupra unor lucruri stiintifice nu psihice pentru ca acela deja ar fi psihologie...meditatie...cugetare...filozofie poate fii interpretarea personala sau colectiva a unor fenomene sociale, politice, economice.
Nu-ti mai pot defini filozofia fiindca am auzit asa multe vorbe, citate si proverbe incat orice as spune, cu siguranta va fi furat sau inspirat de pe undeva si nu vreau sa par viteaz.
Dar, ca sa ne destindem putin, iti dau de Becali o vorba ( moamaaa, am ajuns sa-l citez pe asta, iti dai seama cat de jos ma aflu!? ) : ''Filosofia inseamna iubirea de intelepciune.'' - si daca pana si Becali e filosof, atunci eu sunt Alice in tara minunilor.
Ca sa-ti raspund si printr-o alta perspectiva, iti spun un citat de Socrate, unul din preferatele mele, cred ( de fapt sigur ) ca l-am avut si la o intrebare :
Daca vei avea o nevasta buna, vei fi fericit. Daca nu, vei deveni filosof. Doamne, ajuta-ma sa nu devin filosof!
Poi...filozofia este o modalitate de gandire care tinde sa cunoasca aspectele sale generale.
Filozofia este o conceptie formata despre tot. Se aplica atunci cand, doresti sa te manifesti fata de problemele vietii.
aligatorrr întreabă: