Prin explozia amestecului dintre cele doua substante gazoase (hidrogen si oxigen) cu ajutorul unei scantei electrice se formeaza apa, substanta lichida.
In caz ca nu stiai, aproape orice atom poate fi in orice stare de agregare. Si apa poate fi in stare gazoasa, asa cum si oxigenul sau hidrogenul pot fi in stare lichida.
E un pic mai complicat pe aici.
Tine de marimea moleculelor precum si de forta nucleara tare.
Moleculele celor doua gaze care se combina duc la obtinerea unor molecule diferite cu comportamente diferite la aceeasi temperatura.
Forta legaturilor intramoleculare se schimba la noul compus.
Apa e si lichida,gazoasa,solida depinde de starea ei,temperatura,in starea solida la suprafata moleculele formeaza cruste care se unesc si devin mai puternice si formeaza gheata de aia suprafata e mai tare ca in jos,starea lichida e datorita moleculor care iar in functie de temperatura o determina in cazul asta legaturile slabesc, in starea gazoasa legaturile sunt nule practic slabe de aia doar in starea asta moleculele sunt intro forma dubla adica poate fi in doua stari in acelasi timp, deci apa nu-i nici gazoasa, lichida, solida e doar din cauza mediului
Hidrogenul cu oxigenul cand se unesc formeaza apa de ce difera asa mult pai mediul conteaza temperatura face ca moleculele sa se uneasca sau nu, nu ai invatat la fizica temperatura influenteaza moleculele, oxigenul solid poate fi la temperaturi extreme si hidrogenul, dupa cum observi totul e in scimbare
Un lucru foarte important de stiut oxigenul si hidrogenul se combina doar la temperatura potrivita
Havin întreabă: