| PredatoR a întrebat:

Cum e cel mai bine sa fii iubit sau temut? vreau sa vad parerile voastre.

17 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Iubit. Irefutabil.

De cei...care sunt temuți...mi-e milă. Înseamnă că asta e tot ce au reușit să inspire - frica. Și se simt puternici și cocoși, amăgindu-se.

Pe când iubirea este un sentiment nobil, înălțator, curat...
Nimic nu e mai plăcut și frumos decât să iubești și să fii iubit...

| EmaS a răspuns:

Dragostea crede totul, iarta totul, acopera totul, nu va pieri niciodata.Ea este cea mai puternica arma.

| sabin89 a răspuns:

Stii cum e, binele asta este relativ. Daca unul se simte bine in pozitie de zbir, sa il stie ceilalti de frica, sa-i fie de bine! Ala e binele lui. Altul se simte bine daca e iubit de cei din jur. Sa-i fie de bine si lu' asta! Nu poti sa faci o comparatie, care se simte mai bine dintre cei doi. Conducatorii politici ar vrea sa le aiba pe amandoua. Ceausescu este un exemplu elocvent. Era de temut, dar vroia si sa-si faca o imagine de "cel mai iubit fiu al poporului". Din pacate, chestia asta nu prea tine.

| WR104 a răspuns:

Iubit.
Am ales aceasta varianta pentru ca orice om are nevoie sa fie iubit.

| OctoberandApril a răspuns:

N-oi fi eu cine stie ce sentimentala dar tind sa cred ca e mai bine sa fii iubit decat temut.
Cand ti-e teama de cineva,ti-e pur si simplu teama, si atat.
Iubirea (pe langa chestiile nobile, crestine, minunate, flower power) presupune si o oarecare doza de teama prin urmare e o forma mai buna de manipulare decat teama in sine.
E la fel ca eroul si tiranul.Ambii pedepsesc oameni singura diferenta constand in modul in care o facthinking

| PredatoR explică:

Spuneti si de ce ati ales una dintre variante.

| Wøodenpints a răspuns:

Depinde de situatie. Dacă eşti în puşcărie, e mai bine să fii temut decât iubit.

| PredatoR explică (pentru Wøodenpints):

Asa elaughing]
Parerea mea e ca teama dureaza mai mult decat iubirea, cel mai bine e sa le aia pe amandoua dar e foarte greu dar daca as fi sa aleg as alege teama. Frica naste respect si dupa cum am zis... teama dureaza mai mult decat iubirea.

| anonim_4396 a răspuns (pentru PredatoR):

Din contra: iubirea adevarata este cea care naste respect, de fapt. Teama il impune, dar numai la suprafata.Respectat pe fata si "injunghiat" pe la spate,asta este soarta omului temut, intrucat respectul se castiga, nu se impune.Un om temut nu va ajunge sa fie fericit, dar unul iubit, da.Cu faptul ca iubirea adevarata este destul de rar intalnita in prezent cred ca putem fi cu totii de acord, dar asta nu inseamna ca nu mai exista.Cat despre durata fiecareia in parte,depinde mult de imprejurari,dar iubirea adevarata,fie ea si stinsa, lasa in urma lucruri frumoase, pe cand teama poate lasa in urma ura, suferinta, tristete.Nimic bun, mai exact.In concluzie, e bine sa fii iubit, nu temut.

| Empathizer a răspuns (pentru Wøodenpints):

Super tare!

| NOname a răspuns (pentru Wøodenpints):

Ha ha, îmi suni ca unul care e pățit.

| Wøodenpints a răspuns (pentru NOname):

Neah,n-am văzut puşcăria nici măcar pe exterior cum arată...nu mă pasionează.

| NOname a răspuns (pentru Wøodenpints):

Ha ha, crezi pe cei care au ajuns să-i studieze interiorul îi pasiona?

Dar mă bucur să aud că nu ai de ce să fii temut...
Era mai grav dacă aveai. Pentru tine.

| Empathizer a răspuns:

Cel temut e singur. Cel iubit are prieteni. Depinde de firea omului, unora le e mai bine temuti, altora le e mai bine iubiti.

| lumy4u a răspuns:

Iubit bineinteles

Răspuns utilizator avertizat
| thebeggar a răspuns:

Daca esti machiavelic atunci e mai bine să fi temut decât iubit, daca nu pot fi ambele.