Lucrează 8 ore. In cel mai rău caz 12, cu tot cu pauze dacă sunt probleme MARI și proiectul e in urmă. In numărul ăla de ore intră și ședințe și ceva timp de stat pe net căutând soluții la problemele. Nu te gândi că ce faci e sa apeși non-stop taste pe tastatură. Tot ce faci trebuie gândit. Programarea e într-un fel o activitate creativa. Nu ai cum sa fi eficient lucrând 18 ore pe zi, presupun că ai avea (cumva) dreptate. E imposibil.
Documentația, care e in majoritatea cazurilor opțională, conform unor răspunsuri pe Quora si Reddit, e in medie de 1 ora jumătate pe zi. Asta presupunând că inginerul vrea sau are nevoie să se documenteze in primul rand. Dacă e pe o poziție bună, cunoaște la un nivel ok conceptele cu care lucrează și nu se cere altceva prea curând poate sa nu o facă.
Acum îți dai seama că tipul ăsta de munca trebuie să îți placă. Daca ești făcut pentru asta îți place.
Dacă nu... îți pierzi timpul de pomană postând "întrebări" stupide pe TPU.
16 ore pe zi
Tu citești ce ai scris?
Mă faci să mă întreb dacă ești troll sau nu.
Hă, hă. Documentarea e inclusă in timpul de lucru, lol. La fel pauzele alea mici.
Daca acei oameni care stau pe un scaun confortabil si castiga +1000 $ ii numesti sclavi, atunci cei care dau cu sapa cum ii numesti? Da in teorie toti suntem sclavi marilor corporatii, depinde de tine cum vrei sa sclavesi, si cat timp.
Deci daca nu esti patronul unei companii de milioane de $ esti scalv. Cum ii sa fi sclav?
Fiindca ma preocupa domeniul programarii, fiindca imi place, am trecut raspunsul tau ca castigator si pentru ca ai venit cu un raspuns cu o explicatie buna care nu tine cont numai de bani. In primul rand daca unui om nu ii place ceea ce face si se gandeste doar la banii castigati din programare atunci e chiar sclavie in programare. Nu degeaba majoritatea renunta la acest domeniu dupa o varsta dupa ce si-a facut o situatie ( copii mari, casa, masina, etc ). Majoritatea nu ies la pensie din programare pentru ca pentru ei programarea a fost o sclavie nu le-a placut si considera anii pierduti consolandu-se cu banii castigati si cu vacantele unde au evadat din munca de programator pe care au considerat-o neplacuta.
Apropo, legat de ultima parte a raspunsului: ce legatura are agrearea programarii cu petrecerea timpului pe TPU? Tu daca petreci ceva timp pe TPU inseamna ca nu-ti place programarea?
Si nu e o intrebare stupida. Cei care lucreaza ca programatori mai mult pentru bani decat ca le place ceea ce fac aceia sunt sclavii programarii si ai banilor.
Și mie îmi place să stau pe TPU din ce vezi. Nu asta am vrut sa spun.
Reformulez : Dacă nu îți place e normal să faci "gălăgie" și să afirmi cu tărie că programarea e nasoala sau programatorii sunt nasoli.
Da, dacă nu te atrage domeniul și vi pentru bani cu siguranță o să fi un fel de sclav.
Cei care sunt atrași lucrează din plăcere și se gândesc că ai job-ul ideal.
Asta nu se rezuma doar la programare, ci la orice job practicat DOAR pentru bani.
E un sistem intreg. Chiar si cei mai puternici oameni de pe planeta adica cei mai bogati sunt sclavi ai bogatiilor. Sclavi ai mortii vesnice.
Pe toti oameni ii preocupa intrebarile si comentariile pe teme existentiale pentru ca la aceste teme se blocheaza multi si nu stiu ce sa mai creada. Aceste subiecte sunt ocolite de oameni insa inevitabil ei ajung sa le discute cand e prea tarziu adica abia atunci cand au necazuri in viata.
anonim_4396 întreabă:
Joker3134 întreabă: