| LaviniuA a întrebat:

Cum e vazuta filosofia de tinerii pe care ii cunoasteti (liceu, facultate, colegi de munca, amici, rude etc)? Dar de adultii pe care ii cunoasteti?

Se poate trai cat de cat bine in ziua de azi ca filosof, eseist, scriitor, ganditor, romancier, cautator al sinelui si divinitatii?
Am dat intr-o zi pe Youtube peste un tanar ce vorbea despre filosofii pe care ii studiaza. Cateva views doar. Are o pagina de patreon, unde subscriberii il ajuta cu 8lei/luna. Zicea ca strange in felul asta cateva sute de lei pentru chirie si mancare.
E un suflet destul de chinuit. Nu stiu de unde gaseste putere sa continue asa.

Eu cred ca e destul de greu. Nu se vinde.
Unii mai cunoscuti sau cu idei radicale sunt chiar asasinati, pentru ideile lor. Asa zisii jurnalisti de la tv isi permit sa justifice atentatele, pentru ca asa le vin ordinele.
In schimb se comenteaza spumos ce a zis unul Buhnici.

Sunt deranjata de stadiul in care a decazut societatea.
Noapte buna.

13 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Filosofia a fost mereu un hobby al elitei. Succes la mase n-a avut niciodată, în afară de marxism-leninism.

| T0T a răspuns:

Oamenii s-au săturat de atâta filosofie. Viața e incorectă și nesemnificativă oricum, iar unii sunt ocupați pentru a își urma instinctul de supraviețuire, decât pentru a se gândi la cai verzi pe pereți.

| sabin89 a răspuns (pentru T0T):

Ce vrei să spui prin "viața e incorectă"? Incorect poate fi un politician, un dascăl, un preot, un...cineva, unul căruia îi poți arăta că greșește; și pe care îl poți eventual trage la răspundere pentru faptele sale, făcute (intenționat sau nu) incorect.

| T0T a răspuns (pentru sabin89):

Contextul dat de viață este incorect. Unii nu pot fi trași la răspundere.

| Dismally a răspuns:

E vazuta destul de bine dar nu prea vei putea trai din asta. Va fi foarte greu sa te descurci, va trebui sa iti calci pe principii pentru a putea supravietui.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Filosofia este un hobby. Dacă vrei să faci o carieră din care să trăiești, găsește o branșă unde se plătește bine iar seară când te pui în pat, întra aici, la rubrica asta

| IceRope a răspuns:

Chestiile despre care vorbești nu se potrivesc lumii moderne.
Societatea actuală dorește bâlci, bere răsuflată și mici. Dacă mai este și mințită frumos, societatea este în extaz. Incultura ucide. Indirect, dar o face.

| IceRope a răspuns:

Ține telefonul deschis, că te caut eu.

| ElExistaElAudeElVedeElStie a răspuns:

Nu ați văzut voi suflete chinuite cu Adevărată sa vedeți cum se muncește...

| DominionR a răspuns:

Este o modalitate de a parasi superficialitatea vietii. in discurii, filozofia e rara intalnita. Sa traiesti din asta, improbabil, doar din pasiune, un hobby.