| 6684464 a întrebat:

Cum explică ştiința apariția sexelor mai ales la animale? confused

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Aceasta metoda de reproducere a fost mai buna,mereu este tinut cei mai bun,mai simplu,ceva care poate sustine acel lucrur,fenomen mai mult timp.
Tu daca faci ceva si ai cateva optiuni la dispozitie,alegi pe aia mai buna corect? Pe aia mai buna,mai simpla,mai stiu si eu rapida,depinde de ce nevoi ai in situatia respectiva.

Viata este diversa,formele mai complexe necesita adaptari diferite.Un organism complex a trebuie sa i se atribuie o reproducere diferite de ce era in cazul cand organismele erau mai simple,asta pentru ca altfel aparea situatia ca organismul respectiv sa nu se poata sustine,mai simplu specia respectiva ar fi colapsat,s-ar fi dus de rapa.
Cum este sa faci un motor bun,puternic totu ok,dar ai un sistem de racire slab si ineficient,acel motor se va strica,deci cam asa cred ca au stat lucrurile si cu reproducerea asta sexuata, sau cum ii mai zice.
In cazul organismelor complexe colonarea sau inmultirea prin partenogeneza ar fi dus la aparitia de greseli, ar fi dus la aparitia de indivizi din ce in ce mai slabi si in final la moartea acelei specii.
Exemplu, sunt unele soparle care asa se reproduc, prin colonare cum zice Ray laughing dar clonarea este cuvant atribuit unei operatii efectuate de un alt organism altui organism, asa cand un organism se reproduce singur, parca din cate imi amintesc se numeste partenogeneza.
In sf tot dracu ala e, deci in cazul animalelor lucru asta este daunator, duce la aparitia de greseli si in final specia se duce la fund laughing
Asta este explicatia stiintei.Chestia naspa este ca nu avem cum proba daca un organism se reproduce prin clonare, folosim cuvantu lu Ray laughing poate duce spre dezastru. Daca soparla aia se cloneaza fara absolut nici o problema si a supravietuit oricaror conditii, se pare ca lucrurile nu-s asa de clare pe cat se zice.
Situatia este mult mai complexa decat pare la prima vedere.Adica soparla aia a putut, alte animale nu.Pai de ce? Ai pus o intrebare buna laughing poate ca nu pricepem noi explicatiile, tot ce se poate.Ray de exemplu stie tot, a priceput tot, dar stai ca acu ma duc sa il intreb de ce soparlele sau unele se cloneaza singure si nau nici pe dracu, iar un om, un alt animal nu poate sa o faca laughing sa vezi ce raspuns da, o sa se ia de altceva, ca raspuns desigur nu are, el orice scrie aici este luat de la altii.

43 răspunsuri:
| minrest a răspuns (pentru NGheorghe):

''A inceput sa evolueze'', spui. Nu a inceput nimic, ce vrei sa inceapa un organism extrem de simplu. Se inmultea prin diviziune, ca multe organisme unicelurare din zilele noastre. Acel organism monocelular eucariot care a reprodus cu schimb de material genetic, a prezentat o variatie mult mai mare decat organismele care se inmulteau prin diviziune, iar cum variatia individuala e cea care permite aparitia organismelor mai adecvate la mediu, toate organismele actuale mai complexe ca acela, se trag din el. Dupa cum vezi, nu ''a renuntat'' la ceva ci a dobandit o trasatura foarte valoroasa.

| Inferno a răspuns:

Evolutie.

| minrest a răspuns (pentru relian):

Duce la aparitia de greseli... reproducea exacta a parintelui, dar nu duce reproducerea caracterelor a doi parinti diferiti? Tu gandesti ce scrii? Dimpotriva, este invers, prin reproducere sexuata creste mult numarul varianteloe, a erorilor de copiere, care sunt foartte utile: majorttatea sunt daunatoare, chioar letale, dar unele pot fi utile intr-unmediu nou sau modificat. Acestea vor da un avantaj posesorului, si in acest fel se vor transmite in numar mai mare decat alte trasaturi. Nu mai vorbi despre ce nu intelegi.

| NGheorghe a răspuns (pentru relian):

Bineânteles "că a fost mult mai buna" - este o părere si este eronată. La animalele mamifere ce traiesc organizate in haite (lupi, lei, maimuțe si cine știe câte), masculul sau femela alfa își alege un partener cu care face pui — iar restul haitei se holbează si cam atât.
"mereu este tinut ce-i mai bun" - aici trebuie sa înlocuiești "bun" cu "violent". Alfa participă la vânat ca spectator, nu se obosește să fuga, dar de mancat mânâncă primul si de obicei sfârșește prin a murii de foame deoarece propria haita se satura de "nervii lui" si îl expulzează. (La carnivore se intampla foarte des ca alfa sa își mânânce chiar propri pui. ( ca să parafrazez pe cineva: "simpla, mai stiu si eu rapida, depinde de ce nevoi ai in situatia respectiva.)
Altă opinie falsă: "In cazul organismelor complexe colonarea sau inmultirea prin partenogeneza ar fi dus la aparitia de greseli" — ce greseli ...codul ADN este cel mai corect cod care a fost copiat vreodată, aici nu există greșeli ci doar gene care nu sunt activate de creier. Poate vrei sa te referi la căsătoriile cu soți din aceeași familie sau neam... aici este vorba de puțin material genetic, in sensul ca informatia sistemului imunitar de la mamă este identică cu informația de la tată, adică ei, se îmbolnăvesc mai des si când sunt bolnavi pică la pat si organismul caută sa dezvolte anticorpi, (adio, dacă nu reușesc). Diversivitatea înseamnă imunitate dubla, totuși, înmulțirea sexuală nu înseamnă diversivitate, diversivitatea nu este vreun factor ci este o alegere, se zice ca majoritatea familiilor de nobili si feudali au dispărut din cauza alegerii — alegeau sa forțeze căsătorii in cadrul aceluiași ne-am pentru a nu diviza averea.
Pot sa corectez totale ideile tale deoarece nu au legatura cu realitatea dar problema este alta: apariția sexelor! Înceapă distracția! Ceva de genul: Adică cum si ce a fost cu amețită aia de protozoare? Ia trecut o idee prin cap?, sau prin creier? ca nu avea cap (bine ca nici creier nu are dar... fie). Sau poate a avut vise erotice? Sau a văzut pe cer doua sexe? Etc! Si a zis: de azi nu mă mai divizez! De azi urmașii mei vor purta ceva ce atârna si se ridică. Apoi a zis: renunț la ribozomi ce-mi desfac ADN-ul si pun in locul lor organe genitale. Apoi a zis: fac caca pe ADN-ul ce-l am si bag un CD- cu MP 3-i-uri, pardon, era: îmi bag un ADN cu p... adică cu un organ genital extern si unul intern — este mai fain! Si ultima data, după ce a terminat de codificat ADN-ul, acea protozoare, grasa ca stătea sa explodeze de cât material genomic deținea, ruptă de oboseala, a zis: adio diviziune! Trăiască înmulțirea! laughing

Oare așa să fi fost? (Clar ca nu!)

| PsyhoChild a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Nu nu am fost. Dar nici tu nu ai fost sa vezi ce s-a intamplat cu adevarat. Eu nu sustin ca cred in Dumnezeu dar spus doar ca este o posibilitate printre altele

| RAY a răspuns (pentru relian):

E greu sa gandesti relian

| RAY a răspuns (pentru PsyhoChild):

Daca nu a fost nici un martor la o crima, nu se va descoperi niciodata faptasul?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru PsyhoChild):

Da, dar n-ai zis explicit ca am fi evoluat, ca si cum nu iei absolut deloc in calcul aceasta posibilitate.

| PsyhoChild a răspuns (pentru RAY):

Tu compari aici apa si focul ca sa spun asa

| RAY a răspuns (pentru PsyhoChild):

Aia e comparatie omule sau un exemplu, e greu sa gandesti asa e

| Nilsson a răspuns:

Buna intrebare, sunt curios si eu cum explica, pana acum s-a dat doar cu presupusul.
Reproducerea sexuala, pe langa dezavantajul mentionat in celelalte raspunsuri ca organismul isi transmite jumatate din gene, ceea ce e total impotriva principiului evolutiei, se confrunta si cu un paradox major si destul de serios: daca prin absurd mutatiile genetice au dus la aparitia unui organism care are celule de reproducere cu doar jumatate din numarul de cromozomi, ca inmultirea sexuala sa aiba loc ar trebui sa apara un organism compatibil la fel cu celule de reproducere cu jumatate din numarul de cromozomi, iar matematic vorbind sansele sunt aproape inexistente.

| relian a răspuns (pentru RAY):

Da asa ziceam si eu, greu de tot cu tine.Tu nu pricepi un lucru omule si anume ca tu nu gandesti deloc laughing tu doara sustii afirmatiile facuyte de altii, observatiile facute de altii, asta e tot ce faci tu.TU nu gandesti cu capu tau, pentru tine gandesc se pare altii laughing dar asta e unora le convine asa.

| relian a răspuns (pentru NGheorghe):

Ce greseli se face? Poate ai facut tu scoli,dar de alta natura decat genetica.
Afla ca codu ala genetic,sau ADN ala de care spui indiferent cat de perfect ar fi,el se copie,apoi tot copiindu'se asa intruna,la un moment dat copie gresit,sau cum sa zic o ia razna,copie incomplet si etc.
Asta nu o zic eu,nu am spus-o eu, iti arat in ditai cartea de genetica de invatamant superior,deci nu stiu despre ce anume vorbesti laughing
Gene care nu-s activate de creier laughing pfff mai ai de astea? Genele nu-s activate sau inactivate de creier,asta asa ca idee,totu la nivelul asta este controlat si operat de chimicale nu de creier,pana si creierul este operat tot de chimicale,asa mai pe inteles nu creierul ne conduce ci mai degraba chimicalele,suntem ceva genu o galeata de chimicale puse la gramada care bolboroseste acolo,da in fiert,in clocot etc laughing
Parerea mea nu este eronata absolut deloc.Ce spui tu sunt observatii fara absolut nici un suport,de la lupu ala alfa ce zici pana la diviziune.
Normal ca lupul ala nu poate face fata haitei,dar ca individ este alfa pentru ca este cel mai puternic ca individ, mai sanatos mai zii cum vrei tu.
In sf nu are rost sa ne contrazicem aiurea, tu ramai la parerile tale eu la alea mele, dar nu veni sa spui ca parerile mele is eronate si ale tale is alea bune laughing
Nu ai ce corecta la mine nimic, poate ti se pare ca ar fi ceva de corectat, doara ti se pare.Aduci in discutii chestii banale care nu au nici o legatura cu subiectu in cauza, familii de nobili si etc.Pai ce noi vorbeam de familii, de nobili de casatorii laughing vorbeam de viata salbateca nu de rahat cu prune, peste prajit laughing
Sincer tot ce ai bagat cu raspunsu asta esti pe dinafara total laughing poate te pricepi la alte povesti, deci sfatu meu tine'te de alea si lasa ce te depaseste.Numai bine.