Si vaca e un animal social, ne da lapte sa mancam si este foarte blanda fata de om care a demonstrat ca este cea mai distrugatoare si rea creatura a planetei!
Omul este o fiinta sociala care simte nevoia de a relationa cu alti oameni.Nu poate sa traiasca izolat de restul lumii.
Cred ca este vorba despre o cugetare a unui filosof antic (Aristotel). Se refera la faptul ca, cugetul ce dosebeste omul de animale, ii da acestuia capacitatea de a se organiza si evolua, civilizatiile fiind creatia constiintei umane pe baza politicii, creatie a acesteia.
Eu stiu ca's animal, si cand ma uit la poza ta am instincte animalice. Animal politic? Daca nici anul asta nu intru in istorie, o dau dreacu si ma apuc de politica.
Simplu.Omul este astfel conceput ca nu poate exista in afara societatii.Relatiile cu ceilalti ii sunt indispensabile.Priveste in jur si vei gasi mii de exemple.
Pentru ca atunci cand cineva il streseaza prea tare sau il " baga in cusca " el devine nervos si incerca din rasputeri sa iasa afara, incercand sa negocieze cu usurelul cu paznicul (parerea mea )
Sper ca te-am ajutat
Omul insusi este un animal, dar se diferentiaza de acesta prin modul sau de gandire si prin ratiunea sa. Avand in vedere faptul ca firea omului este conceputa ca fiind o fire sociala, mai mult sau mai putin, asa se explica si citatul,, omul este un animal social,,
Acum sa raspund si la,, omul este un animal politic,,
In primul rand va trebui sa raspund la intrebarea : ce este politica, iar apoi sa repet ce este omul.
Politica este procesul prin care sunt luate decizii în interiorul unor grupuri. Desi termenul este folosit în general pentru a comportamentul din interiorul guvernelor, se observă existenta sa în toate interactiunile grupurilor umane, inclusiv în cele din cadrul institutiilor de corporatie, academice si religioase. Omul insusi este un animal, dar se diferentiaza de acesta prin modul sau de gandire si prin ratiunea sa. Orice fel de om, indiferent de conditia sa sociala sau materiala are pretentii la guvernare, în privinta emancipării conceptelor proprii, în lupta pentru putere sau suprematie ideologică.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: