Ideea de bine si rau apartine in fapt religiei crestine. Intr-o societate viitoare aceste notiuni vor disparea.
Cand aud de Bine si Rau imi zboara mintea la biblie si santajul cu raiul.
insa binele si raul sunt notiuni relative.
prin binele ce mi'l fac mie, provoc rau altuia.sau ce consider eu ca e bine, e rau in conceptia altei persoane.
diferenta o poti face in functie de nevoile tale de moment. dar sunt cazuri cand realizezi, tarziu, ca e exact invers decat ai ales
Ori bine, ori rau!
E o diferenta, nu una
Sunt opuse!
Uita-te:
Bine=Rau, nu se potriveste.Bine egal taiat rau.
Binele e ceea ce considera fiecare ca e bine ( de ex : un preot considera ca e bine sa se roage, un hot considera ca e bine sa fure) iar raul e ceea ce considera fiecare a fi rau ( un preot considera ca e rau sa fure, un hot considera ca e rau sau fara sens sa se roage). In a considera ce e bine si ce e rau multi se ghideaza dupa biblie. Eu prefer sa analizez fiecare lucru pe care il fac si sa calculez scopul si consecintele avand in vedere atat codul bunelor maniere, legea cat si biblia
Binele e ceea ce considera fiecare ca e bine ( de ex : un preot considera ca e bine sa se roage , un hot considera ca e bine sa fure) iar raul e ceea ce considera fiecare a fi rau ( un preot considera ca e rau sa fure , un hot considera ca e rau sau fara sens sa se roage) .In a considera ce e bine si ce e rau multi se ghideaza dupa biblie. Eu prefer sa analizez fiecare lucru pe care il fac si sa calculez scopul si consecintele avand in vedere atat codul bunelor maniere , legea cat si biblia
Atunci cand sunt fericita inseamna ca este bine si atunci cand sunt trista inseamna ca e rau. De cele mai multe ori iti dai seama cu usurinta dar cateodata atunci cand crezi ca este asa de bine exact atunci este rau.
Eu cred ca Bro a raspuns foarte bine, si eu ca pocait iti raspund: E greu sa distingi acum ce este bine si rau, pentru ca au devenit notiuni relative, insa Biblia ramine a fi Codul care defineste cel mai bine binele si raul, si da directii precise in domeniu. Eu personal ma conduc de Biblie cind fac diferenta.
Pt Bro. am stiut eu ca raspunsul tau fusese doar o provocare de asta am si tinut sa te mentionez, insa tin sa spun ca chiar am fost de acord cu tine.
As deschide la 1 Timotei 6:10 si as citi:" Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, cari au umblat după ea, au rătăcit dela credintă, şi s'au străpuns singuri cu o mul ime de chinuri." Si as intelege clar ca nu banii pe care mi-i oferi ar putea fi problema, dar iubirea de bani. daca te uiti la viata de zi cu zi asa si este: se pierd relatii pentru iubirea de bani, se omoare oameni pentru iubirea de bani...
Exista o morala acceptata de societate intr-un moment istoric dat.Prin prisma ei se stabileste binele si raul. Mira
Pai e o diferenta f mare intre Bine si Rau, fiecare persoana stie ce este bine si ce este rau, asa ca fiecare facem diferenta dupa ce ne judeca capul
@ stelinela " Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor". Oamenii folosesc banii, nu poti acuza banul de ceva anume. Nu cred sub nici o forma ceea ce se spune aici, pentru ca ideile vizavi de bani sunt nascute din mintea omului. Banul este un mijloc, nu un scop. Oamenii care nu inteleg asta sunt mediocri in gandire, dar radacina relelor umane pleaca din mintea umana. Spre exemplu, sunt oameni care ucid din placere, nu pentru ca sunt platiti. Aici unde are banul vreo importanta? Mai mult, genocidul lui Hitler nu are nici o legatura cu banul. Cum se spune omenii ucid oameni, nu armele ucid oameni.
Apoi, s-a abordat diferenta dintre bine si rau doar in cadrul impus de intrebare. Insa daca e de dezbatut, poti face o fapta rea din motive bune. Revenind la Hitler, putea fi asasinat prin '40 parca. A ucide e gresit, dar daca asasinatul reusea erau salvati milioane de oameni.
Si de ce nu va ganditi la bine si rau ca fete ale unei singure monede? Nu pot spune ca esti bine, daca nu stii ce inseamna rau. Si vice-versa (apropo pentru fanaticii religiosi de pe aicea, ultima chestiune e din Biblie)!
Introduc "relativismul"(Da si Nu) apoi ii dau o "orientare" catre divinitate si incerc sa identific frecventele inalte (ale iubirii) si frecventele joase (ale fricii) si derivatele ei.
Binele inseamna iubire, iar raul inseamna frica ...in functie de cele doua aminoacizii se aranjeaza pe structurile de ADN. Frecventele de iubire si derivatele ei creaza structuri mai bune ...sa nu uitam ca mintea si puterea gandului poate "aranja " realitatile inconjuratoare si nu numai...
Asa cum facem diferenta dintre: yin si yang, apa-foc, lumina-intuneric, nou-vechi, frumos-urat, sanatos-bolnav, fericire, tristete, credinta-necredinta, iubire-ura, perfect-imperfect, intrebare-raspuns, alb-negru, negativ-pozitiv, inger-demon, rai-iad, .etc.Toate acestea fac parte din viata noastra si nu avem cum sa nu dam de ele, sa traim fara ele. odata ce am incerca sa fim doar, buni, frumosi, sanatosi, fara niciun defect am incerca sa ajungem la perfectiunea, care nu exista. Cel putin nu pe pamant.Binele si raul este pretutindeni, cu toate acestea prin viata noi facem comparatie intre bine si rau. dar niciodata nu vom putea fi doar buni sau doar rai.
Adevarata diferenta sau distinctie dintre bine si rau o pot face doar oamenii care detin virtutea umana suprema
E greu de crezut ca, un om ar putea face diferenta intre ce e bine si ce e rau aceste 2 elemente fac parte din noi.mai exact trebuie sa te adaptezi dupa societatea din zilele noastre si nu ai cum sa deosebesti raul de bine atata timp cat faci parte din ia atata timp cat vom mai fi rationali co noi insune, vom putea tine echilibrul intre cele 2 elemente(rau si bun)ca si om trebuie sa le ai pe amandoua de partea ta numai asa poti fi acceptat de soce
ietat