| Dana2103 a întrebat:

Cum faem diferenta intre realitate si iluzie? Ce e real si ce e iluzoriu? Cum poti stii ca ce simti este adevarat sau e doar o aparență mentala?
Spre exemplu poti crede toata viata ca iubesti si esti iubit, apoi te desparti si realizezi ca nu este asa. Ca esti mai fericit si ca esti mai iubit in alta relatie. Intotdeauna avem impresia asta. Ca ce am avut nu era suficient de bun si ca ce avem acum e mai bun.
Sunt atatea exemple. Iluzia e o iubire. Iubirea pentru propriul copil este o iluzie. Iti iubesti copilul fiindca iubesti copilul interior din tine. Etc

Răspuns Câştigător
| Bruno92 a răspuns:

Prezentul este singura realitate.

17 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

"Cum faem diferenta intre realitate si iluzie?"

Nu facem, nu in viata cotidiana. In lumea stiintifica, unde fiecare idee este testata si retestata obiectiv, putem ajunge la aproximari destul de bune.

In viata noastra de zi cu zi nu ne putem bucura de acelasi lux. Nu putem decat sa ne definim noi propria realitate.

| sabin89 a răspuns:

Oare meciul Bayern vs PSG care se joacă acum o fi real sau iluzie?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Singura realitate, singura certitudine a vietii e moartea. Restul e totul temporar, iluzoriu, se termina prea devreme sau nici macar nu apuca sa inceapa.

| Dana2103 explică (pentru GabiDumitrescu):

Poate a existat dar nu ti amintesti. Se intampla. Ori poti avea amintiri false.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Dana2103):

Poate a existat, poate imi amintesc. Dar s-a terminat. Sau pur si simplu, continua in doua jumatati, fiecare cu realitatea ei falsa. Certitudinea mea am fost mereu EU. Da, stiu, narcisism, cum vrei sa ii zici. Nu ma iubesc in mod deosebit dar nici nu ma detest, insa ajung incet-incet sa ii destest pe toti din jur. In cel mai bun caz sa ii tolerez. Si sa ma simt bine doar cu unii cu care rezonez la multe chestii dar cu care ma vad foarte rar.

| Dana2103 explică (pentru GabiDumitrescu):

Narcisism e cand ii inferiorizezi pe cei din jur pentru a te simti tu mai bine. A fi tu nu stii intotdeauna daca esti chiar tu. Poate fi doar un alter ego.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Dana2103):

Eu nu ma simt mai bine cand vad citi timpiti ma inconjoara. Ma simt din ce in ce mai rau. Nu neaparat rau in sensul obisnuit, ci rau in sensul de lua-i-ar dracul pe toti, m-am saturat de oameni.

| sabin89 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

"Singura realitate, singura certitudine a vietii e moartea"
Mai e una: Taxele

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru sabin89):

Se vede ca nu esti rom. tongue

| Sn4k3 a răspuns:

Traim in Matrix.

| JicaContra a răspuns:

Take the red pill... or notwinking

| Panamax a răspuns:

Iubirea nu este o iluzie.Restul sunt doar iluzii, inclusiv moartea.

| Dana2103 explică (pentru Panamax):

Iubirea nu e iluzie dar moartea nu este? laughing
Moartea e reala, altfel n ai avea frici.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cauti ce-i mai bun, iluzia apare cand astepti. Cand ai deja, se poate imbunatati, dar unii prefera sa inlocuiasca tot decat sa discute pentru a rezolva defectul. La oamenii sunt lipsuri ca si la obiectele defecte, cand imbatraneste atunci nu se mai poate.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Si tu ai insomie?

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Nu chiar, am avut ieri ca m-a trezit ceva si n-am mai putut sa adorm, dar am dormit aseara.

| BlackBriliant a răspuns:

Cred ca viata este un vis adica o iluzie.''Căci e vis al neființei universul cel himeric"(Scrisoarea I, Mihai Eminescu)