Ai nevoie de putine chestii pentru asta, dar te va tine zile intregi. Din folie de aluminiu fa patratele mici pe care le vei pune intre contactele bateriei si cele ale telefonului, cate un patrat pentru fiecare contact. Ai grija sa nu faci scurt circuit! Asta e ca sa incetinesti moleculele de curent spre telefon ca sa nu mai mearga atat de multe.
Apoi, iei doua monezi una de 5 bani si alta de 10. Cea de 5 bani o lipesti pe baterie, pe partea din afara in dreapta-sus si cea de 10 bani in stanga-jos. Le lipesti cu superglue pentru a ni cadea. Campul magnetic generat de monezi va supraagita electronii in eclipsa lor elicordiala, generand si mai multa energie.
Ultimul pas este sa pui hartie intre baterie si capac. Pune exact atat cat de abia sa se inchida capacul. Daca nu sta lipeste-l cu scotch. Poate arata ciudat dar merita. Astfel bateria e stoarsa de ultima picatura voltimetrica.
În fapt eu nu mă plângeam de bateria telefonului meu. Chiar sunt interesat de modul în care aceasta funcţionează. Poate aşa voi înţelege de ce progresul în materie de baterii este aşa de lent. Nu e ciudat că telefoane de sute de euro au baterie ce ţine 2 zile?
Electricitatea este produsa in interiorul bateriei printr-o reactie chimica dar nu asta este problema, ca nu ai cum interveni tu. S-ar putea ca bateria sa nu fie originala sau telefonul sa fie o marca ce consuma foarte mult curent mai ales ca voi tinerii folositi telefonul la jocuri, ascultat muzica etc.