Fara informatie nu poti plasmui nimic. Constiinta are nevoie de o sursa de informatie, asfel doar experimentand o realitate ne putem informa.
Din experienta pot spune ca nu poti determina daca visezi sau este o imaginatie. dar pot spune ca sunt ambele.
Indiferent ce truc folosesti ca sa ti dai seama daca visezi, subconstientul tot te poate controla, manipulandu-te sa crezi ca ce este in vis este realitate. de exemplu am facut un experiment pentru a controla visul 100%, si metoda de a ma combate a fost simpla, mi sa idus un cosmar.
Sau pur si simplu nu am uitat de realitate, pur si simplu nici nu stiam cum ma numesc.
Te trezesti. Ce se intampla insa daca te trezesti intr-un alt vis? Ce se intampla daca intreaga realitate este doar un vis?
Poate traim ca in Matrix.
Exact
"Ce se intampla daca intreaga realitate este doar un vis?"
Si acel vis de ce anume ar putea fi provocat(intretinut, plasmuit)? Nu cred ca ii poti oferi o explicatie(realist posibila), eventual daca apelezi la fantastic.
De o alta minte. Bineinteles,intrebarea poate continua la nesfarsit,putem crede ca traim adevarata realitate,insa e imposibil de demonstrat,nu putem stii, poate e un vis colectiv. Ma rog, e o idee, se pot face tot felul de interpretari filozofice sau mai putin filozofice despre realitate, despre noi, cine suntem etc.(vezi http://www.tpu.ro/......nismului/) Atata timp cat nu le putem demonstra /veni cu niste raspunsuri exacte, sunt doar vorbe. Si eu, am dat raspunsul sub forma de intrebare, adevarul e ca habr n-am, totusi traiesc realitatea pe care o percep acum, cred ca asta conteaza.
Variantele propuse de tine nu sunt realiste, sunt doar niste speculatii care nu se leaga.
"putem crede ca traim adevarata realitate, insa e imposibil de demonstrat, nu putem stii"
De demonstrat nu putem, dar e logica si se leaga.
Si nimic din ceea ce vad este real, nenumarate au fost momentele cand am incercat sa ma trezesc. Am constientizat ca existenta mea exista prin insusi acestui ireal. Ar trebui sa mor, daca as vrea sa ma trezesc.