| a3e6u9 a întrebat:

Cum îți dai seama dacă visezi sau nu? Cum îți dai seama dacă ce vezi e real sau dacă nu e decât o plăsmuire a imaginației tale?

Răspuns Câştigător
| Alphawolf a răspuns:

Fara informatie nu poti plasmui nimic. Constiinta are nevoie de o sursa de informatie, asfel doar experimentand o realitate ne putem informa.

18 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Ai avut vreodată vise lucide?

| a3e6u9 explică (pentru NOname):

Am avut vise lucide și mi se pare nostim că pot controla visul după ce-mi dau seama că e vis, devin un fel de D-zeu. Poate asta ar fi o metodă de a determina dacă visez sau nu. :-)

| NOname a răspuns (pentru a3e6u9):

Aha.batting eyelashes

| Inferno a răspuns (pentru a3e6u9):

Tu vorbesti de vise in realitate, sau e doar o metafora, iar in realtiate intrebi: "De unde stim ca realitatea e intr-adevar realitate si nu doar o iluzie?"

| a3e6u9 explică (pentru Inferno):

Ma refer in principal la vise, nu la realitatea ca-n Matrix.

| Inferno a răspuns:

Nu iti dai seama, presupui insa.

| Miauti a răspuns:

Din experienta pot spune ca nu poti determina daca visezi sau este o imaginatie. dar pot spune ca sunt ambele.

Indiferent ce truc folosesti ca sa ti dai seama daca visezi, subconstientul tot te poate controla, manipulandu-te sa crezi ca ce este in vis este realitate. de exemplu am facut un experiment pentru a controla visul 100%, si metoda de a ma combate a fost simpla, mi sa idus un cosmar.
Sau pur si simplu nu am uitat de realitate, pur si simplu nici nu stiam cum ma numesc.

| NOname a răspuns (pentru Miauti):

Crezi că experienţa ta se aplică tuturor? Excluzi posibilitatea că alţii/unii pot avea altfel de experienţe, de capacităţi?

| Miauti a răspuns (pentru NOname):

Cred ca da! ai cumva alta experienta?

| NOname a răspuns (pentru Miauti):

Da. În vise lucide sunt perfect lucidă şi deţin controlul.

Dar ideea nu sunt eu, ci alte vreo 7 miliarde de oameni şi uriaşa probabilitate ca filosofeala ta să nu se aplice tuturor.

| suffarstar a răspuns:

Te trezesti. Ce se intampla insa daca te trezesti intr-un alt vis? Ce se intampla daca intreaga realitate este doar un vis?

| Duucu a răspuns (pentru suffarstar):

Poate traim ca in Matrix.

| suffarstar a răspuns (pentru Duucu):

Exact

| Alphawolf a răspuns (pentru suffarstar):

"Ce se intampla daca intreaga realitate este doar un vis?"

Si acel vis de ce anume ar putea fi provocat(intretinut, plasmuit)? Nu cred ca ii poti oferi o explicatie(realist posibila), eventual daca apelezi la fantastic.

| suffarstar a răspuns (pentru Alphawolf):

De o alta minte. Bineinteles,intrebarea poate continua la nesfarsit,putem crede ca traim adevarata realitate,insa e imposibil de demonstrat,nu putem stii, poate e un vis colectiv. Ma rog, e o idee, se pot face tot felul de interpretari filozofice sau mai putin filozofice despre realitate, despre noi, cine suntem etc.(vezi http://www.tpu.ro/......nismului/) Atata timp cat nu le putem demonstra /veni cu niste raspunsuri exacte, sunt doar vorbe. Si eu, am dat raspunsul sub forma de intrebare, adevarul e ca habr n-am, totusi traiesc realitatea pe care o percep acum, cred ca asta conteaza.

| Alphawolf a răspuns (pentru suffarstar):

Variantele propuse de tine nu sunt realiste, sunt doar niste speculatii care nu se leaga.

"putem crede ca traim adevarata realitate, insa e imposibil de demonstrat, nu putem stii"

De demonstrat nu putem, dar e logica si se leaga.

| OOOLEOOO a răspuns:

Si nimic din ceea ce vad este real, nenumarate au fost momentele cand am incercat sa ma trezesc. Am constientizat ca existenta mea exista prin insusi acestui ireal. Ar trebui sa mor, daca as vrea sa ma trezesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista cateva trucuri.
Unul ar fi sa te tragi de deget tot timpul.
Daca se lungeste esti in vis.

Întrebări recente