| SoP222 a întrebat:

Cum ii descrii o culoare unui nevazator (care nu a vazut niciodata)?

10 răspunsuri:
| Mădă0611 a răspuns:

Oamenii nu pot crea in minte ceva de nu cunosc, astfel unui orb din nastere ii e strain absolut orice tine de vizual, asa ca ii explici altfel. Galben e cald, ca asa e Soarele, verde e proaspat, ca asa e iarba, rosu e cald, ca focul, albastru rece ca vantul/cerul, s.a.m.d., folosind senzatii pe care el le cunoaste si le are atingand, mirosind, gustand, auzind diferite lucruri.

| MskDesign a răspuns:

Nu se poate!
Un nevazator din nastere nu are cum sa perceapa valoarea unei culori chiar daca ar vrea.

| suffarstar a răspuns:

Stiu ca am citit odata o povestire despre un orb batran ce si-a intrebat sluga cum de a aparut o pata albastra pe covor. Interesant. Unii vad culori in mintea lor fiind impresionati de anumite sunete.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Culorile sunt calzi sau reci. Cred ca poti prin aceste 2 lucruri. Poti sa pui in calcul si alte aspecte cum ar fi legate de monotonie. Dar niciodata nu vei putea descrie in cuvinte o culoare in mod corespunzator.

| Admunssen a răspuns:

Eu unul as evita cat de mult sa fac asta. Mi se pare echivalent cu a-l pune pe unul nascut fara membre sa inoate.

| Encefal a răspuns:

La fel cum ii vorbesti lui Gizaz despre d-zeu.

| insanissentio a răspuns:

Prin asociere.

| FoodScientist a răspuns:

Buna SoP222, depinde daca e nevazator de la nastere sau nu.
Daca este nevazator din nastere, atunci poti sa ii spui ce reprezinta fiecare culoare, simbolistic. Astfel verde poate fi culoarea cresterii si a naturii, rosu poate fi culoarea pasiunii, etc.
Daca nu e nevazator din nastere, atucni ii poti reaminti unele culori. Verde, culoarea frunzelor, a ierbii, rosu culoarea sangelui, etc.

| MskDesign a răspuns (pentru FoodScientist):

A specificat ca nu a vazut niciodata.